Kirliliği Haberleri

Kirliliği Haberleri

Sahra Çölü'nden gelen toz bulutu Muğla'da etkili oldu

Sahra Çölü üzerinden Türkiye'ye gelen toz bulutu Muğla'da etkisini gösterdi.

Bakan Özhaseki, “Fethiye’yi Hizmetlerle Tanıştıralım”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Fethiye’de ülke gündemini ve ilçeye kazandıracakları hizmetleri değerlendirdi. Özhaseki, “Fethiye’yi ve Muğla’yı hizmetle tanıştıralım. Ak Parti belediyeciliğinden onlar da istifade etsinler” dedi.

Aday Adayı Öztürk, 3’lü Masa’ya Konuk Oldu

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Turgay Öztürk, 3’lü Masa programının bu haftaki konuğu oldu. Aday Adayı Öztürk, “Fethiye’de körfez kirliliği var. Ama önceliğimiz olan başka sorunlarımız var. En önemli üç sorun trafik, otopark ve imardır” dedi.

Fethiye’de sahil temizliği

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, “Yeşil Diplomasi Haftası” çerçevesinde düzenlediği etkinliklerde, deniz kirliliği ile mücadele için “mavi dedektifler” ve öğrenciler Muğla'nın Fethiye ilçesinde Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla plaj temizliği yaptı.

Mavi Nefes Projesi Eğitim Otobüsü yola çıktı

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Garanti BBVA iş birliği ile başlatılan, deniz kirliliğini önlemek adına Marmara Denizi’nde atık yüzey temizliği ve bölge illerinde deniz temizliği konusunda farkındalık eğitimlerini kapsayan Mavi Nefes Projesi devam ediyor.

Manzarasıyla Büyülüyor, Çöpleri Kötü İmaj Yaratıyor

Manzarasıyla büyüleyen Fethiye'de ki birçok vatandaşın buluşma noktası olan Âşıklar Tepesi, çevre kirliliği ile dikkat çekiyor.

Gökyüzü, Meteor Yağmurlarıyla Işıl Işıl Olacak

Her sene Ağustos ayının ikinci haftasında gerçekleşen meteor yağmurları için geri sayım başladı. Fethiye’den de gözlemlenebilecek olan meteor (gök taşı) yağmurunun ışık kirliliğinden uzak bölgelerde izlenebileceğini belirtildi.

Kocaçalış Sahilinde Şok Eden Görüntü

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Fethiye’de oluşan deniz kirliliği tepkilere yol açtı.

Âşıklar Tepesi’nin En Büyük Sorunu Çöpler

Manzarasıyla büyüleyen Fethiye'de ki birçok vatandaşın buluşma noktası olan Âşıklar Tepesi, çevre kirliliği ile dikkat çekiyor.

park, karavanlarla doldu vatandaşlar tepki gösterdi

 Muğla'nın turizm merkezi Fethiye ilçesinde bulunan Şehit Fethi Bey Parkı, son dönemde artan karavan kullanımıyla birlikte adeta karavan parkına dönüştü. Bölge sakinleri ise oluşan görüntü ve çevre kirliliğine tepki gösterdi.

Yüzen farelerin görüntüsü şaşkınlık yarattı

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından birisi olan Fethiye'de deniz kirliliği tehlikeli boyuta ulaştı.

Başkan Gümüş; “Çöp Çıkarma Saatlerine Uyulmalı”

Menteşe Belediyesi “Çağdaş Toplum Temiz Kent” parolasıyla çalışmalarını 7/24 sürdürüyor. Belediye ekipleri tarafından ilçe sorumluluk alanındaki cadde ve sokaklar modern araçlarla temizlenirken, çöpler belirlenen saatlerde toplanarak, çevre kirliliğinin ve kötü görüntünün önüne geçiliyor. SAATİNDE ÇIKARILMAYAN ÇÖPLER SAĞLIĞIMIZI TEHDİT EDİYOR

Ceyhun Gökmen: “Marmaris hiç bu kadar kötü yönetilmedi”

Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen çevre kirliliğini görüntüleyerek ağır sözlerle Marmaris belediyesini eleştirdi; “Marmaris hiç bu kadar kötü yönetilmedi” 

Âşıklar Tepesi Çöpten Geçilmiyor

Manzarasıyla büyüleyen Fethiye'de ki birçok vatandaşın buluşma noktası olan Âşıklar Tepesi, çevre kirliliği ile dikkat çekiyor.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNLENMESİNE DİKKAT ÇEKTİLER

Esenköy Şehit Er Asım Özdemir İlkokulu İsraf Avcıları Takımı, çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunmak için hazırladıkları çantaları boyadılar.

ESKİ HALİNDEN ESER YOK!

Marmaris İçmeler’de yaklaşık 30 yıldır çivi çakılmayan, görüntü ve çevre kirliliğinin yanı sıra güvenlik anlamında da sıkıntı yaratan eski otel inşaatı, nihayet hayata döndürülüyor. Yeni yatırımlarla büyüyen Marmaris, Kızılbük GYO’nun öncülüğünde İçmeler’deki otel inşaatının tamamlanmasıyla yepyeni bir görünüme kavuşmanın yanı sıra binlerce kişiye de istihdam sağlaması öngörülüyor. 

Dünyanın ilk yüzer atık su arıtma tesisi

Dünyanın ilk yenilikçi yüzer atık su kabul ve arıtma tesisi Göcek koylarında hizmet vermeye başladı. Tesis, deniz ve kıyı alanlarının korunması için denizcilik atıklarının kaynağında bertarafını sağlayarak Türkiye'nin kıyı ve koylarındaki deniz araçlarından kaynaklı deniz kirliliğini kaynağında önlemeyi amaçlıyor.

Turizm Derneği’nden Vali’ye ziyaret

Fethiye Turizm Derneği Başkanı Işıl Sungur ve Yönetim Kurulu Üyeleri Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette turizmden kaçak yapılaşmaya ve çevre kirliliğine kadar bir çok konu konuşuldu.

Bafa Gölü Kirliliği Meclis Gündeminde Chp’li Alban: “Bu Doğa Harikası Göl Tehdit Altında”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Bafa Gölü’nde yoğunlaşan kirliliği meclis gündemine taşıdı.

Çevre kirliliği ve şekerli içeceklerin üremeyi de olumsuz etkilediği belirlendi

Dünya'nın en büyük sorunları arasında gösterilen çevre kirliliği ve yeni nesil gençlerin çokça tükettiği şekerli içeceklerin üremeyi de olumsuz etkilediği belirlendi. Üreme sağlığı üzerine ilginç araştırmaları ile tanınan Embriyolog Turgay Barut, Harvard Üniversitesi'nde yapılan ve üreme tıbbı alanında dünyaca prestijli olan Human Reproduction Dergisi'nde Eylül 2021'de yayınlanan önemli bir çalışmanın sonuçlarına göre; doğal ya da yapay tatlandırıcı ile üretilen içeceklerin erkeklerde sperm sayısını düşürdüğünün ortaya çıktığını belirtti.

Yatağan Bizim Karar Bizim!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Yatağan ilçesine yapılması planlanan "Arıtma Çamuru Kurutma, Yakma ve Enerji Üretim Tesisi" projesine karşı çıkan ilçe halkı, harekete geçti. İmza kampanyası başlatan Yatağan Belediyesi’ne destek veren vatandaşlar, geçmişte hava ve çevre kirliliği ile zor günler geçiren Yatağan’a "Arıtma Çamuru Kurutma, Yakma ve Enerji Üretim Tesisi"nin kurulmasını istemiyor.

Bodrum’da hafriyat terörü

Muğla'nın Bodrum ilçesinde inşaat sezonun açılmasıyla birlikte ormana, hazine arazilerine ve vatandaşların şahsi arazilerine dökülen inşaat hafriyatları görüntü kirliliği oluşturuyor. Bodrum Belediyesi ise gece gündüz kaçak hafriyat dökenlerin peşinde düştü.

Deniz kirliliği akıllı şamandıra ile takip edilecek

Fethiye Körfezi’ndeki deniz suyu kalitesini gözlemlemek ve tespit edilen verileri anlık olarak sunmak üzere Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri tarafından geliştirilen “Akıllı Şamandıra” ürünü Smartium Blue, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Fethiye Belediyesi desteğiyle Fethiye Körfezi’nde faaliyete geçti.

Bodrum’da “deniz kirliliği farkındalığı” etkinliği düzenlendi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde AB Türkiye Delegasyonu Başkan, AB Büyükelçisi Nikolaus Meyer Landrut ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın katılımıyla Avrupa İklim Değişikliği Farkındalık Haftası kapsamında 'Deniz kirliliği farkındalığı' etkinliği düzenlendi.

Alternatif Temiz Enerjilerin Kullanımı Projesi toplantısı yapıldı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Dalyan Kanalları ve Akyaka Azmağında Alternatif Temiz Enerjilerin Kullanımı Projesi toplantısı düzenlendi. Avrupa Birliği, her yıl dünya çapında, deniz kirliliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında yapılan toplantıya katılan AB Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut, AB'nin 2030'a kadar karbon salınımını azaltma hedefi olduğunu belirtirken, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar ise, 'Avrupa Birliği çevreyle ilgili fonları kesmesin. Çevre ile ilgili fonlarda bize destek olsun. Çevre meselesi sınır tanımayan bir meseledir, siyaset üstüdür' diye konuştu.

Körfezde istenmeyen görüntüler!

Fethiye körfezinde deniz kirliliği çözüm bekleyen bir sorun olarak duruyor. Kordon boyunca kenarlara birikmiş çöpler, kokan ve köpüren deniz Fethiye’nin güzelliğine gölge düşürüyor.

Deniz araçları bağlama noktalarında çevreci yaklaşımlar

1480 kilometre kıyı uzunluğuna sahip Muğla'da, deniz araçlarının trafiğinin düzenlenmesi ve deniz kirliliğinin önüne geçmek amacıyla Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında istişare toplantısı düzenlendi.

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan “Zehir Soluyoruz”

Muğla’nın Dalaman ilçesinde bulunan MOPAK kâğıt fabrikasında iki gün üst üste çıkan yangınlar sonrası ilçede hava kirliliği yaşanması sonrası MOPAK kapatıldı. CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan ise açıklamasında; “Yaklaşık 5 gündür Ortaca, Dalyan, Dalaman, Göcek ve Köyceğiz’i duman ve keskin kokusuyla etkisi altına alan Dalaman MOPAK Kağıt Fabrikasının plastik atık deposundaki yangın vatandaşlarımızı olumsuz etkilemektedir.” Dedi.

MOPAK kapatıldı

Muğla’nın Dalaman ilçesinde bulunan MOPAK kâğıt fabrikasında iki gün üst üste çıkan yangınlar sonrası ilçede hava kirliliği yaşanmış, halk duruma tepki göstermişti. Fabrikada, atıkların kontrolsüz biriktirildiği, Çevre İzin ve Lisans Belgesi kapsamında izin verilen atıkların haricinde atık kabulünün yapıldığı tespit edilerek fabrika kapatıldı. Ayrıca 12 milyon 71 bin 949 lira ceza kesildi.

Turizm Cenneti Bodrum Cehenneme Döndü

Muğla Büyükşehir ve Bodrum Belediyeleri sorumluluğunda olan mevcut alt ve üstyapı, artan nüfus karşısında yetersiz kalıyor. Dünya’nın ve Türkiye’nin turizmde söz sahibi ilçelerinden biri olan Bodrum’da, çevre kirliliği skandallarına bir yenisi daha eklendi. Tur teknelerinin ve lüks yatların bağlı olduğu Bodrum Marina’ya lağım suyu akıyor.