Kıyı Haberleri

Kıyı Haberleri

Denizanaları kanser için umut oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurçin Killi, son yıllarda Akdeniz ve Ege kıyılarında sayıları her geçen yıl artan denizanalarının zehrini laboratuvar ortamında izole ederek kanser hücrelerinde denediklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını açıkladı.

Arızalanan 17 Metrelik Lüks Tekneyi KIYEM Ekipleri Kurtardı

Muğla’nın Bodrum ilçesi Yalıçiftlik açıklarında içinde 4 kişinin bulunan 17 metre uzunluğundaki tekne makine arızası sonrası Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Arızalanan ve açık denizde sürüklenen tekneyi KIYEM ekipleri kurtardı

Muğla’nın Bodrum ilçesi Karaada açıklarında içinde iki kişinin bulunduğu 28 metre uzunluğundaki tekne makine arızası sonrası Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Fethiyespor kazanmasını bildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, ligin 29. Haftasında 68 Aksaray Belediyespor’u konuk etti. Mücadelenin ilk yarısına geride giren Fethiyspor, ikinci yarıda baskıyı arttırdı. Sezer Özmen ve Ramazan Çevik ile fileleri havalandırmayı bilen lacivert beyazlılar, seyircisi önünde 2-1 kazanarak 3 puanı hanesine yazdırdı.

Muğla Büyükşehir 202 çevre davası açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi kentin doğasını, çevresini ve kıyılarını korumak için 202 dava açarak, usulsüz imar uygulamaları ve çevreye zarar verebilecek düzenlemeleri engellemeye çalışıyor.

Muğla’nın kıyı kesimlerine yağış uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Muğla’nın kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Muğla Büyükşehir Türkiye’de İlkleri Gerçekleştiriyor

2014 yılında kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sağlık, çevre, tarım, kültür gibi farklı alanlarda birçok yenilikçi projeyi hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Deniz Temiz Kıyılar, Kısa Mola, Mor Yaşam, Temiz petek, Yerel tohum Merkezi, Toprak, Sulama suyu ve yaprak laboratuvarı, Muğla Tarımsal Güçbirliği kooperatifi, Oyuncak Kütüphanesi, ODTÜ İşbirliği Yenilenebilir Enerji projeleri ve “Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri” kitabı özellikleri ile Türkiye’de ilk olma özelliği gösteriyor.

AKD Genel Müdürlük Görevine Güçeli getirildi

Türkiye kıyılarındaki doğal ve kültürel mirasının korunması için çalışmalar yürüten Akdeniz Koruma Derneği’nin yeni Genel Müdürü Kayhan Güçeli oldu.

Akyaka'da Deniz Suyu 10 Metre Çekildi

Muğla’nın sakin kent ünvanlı Ula Akyaka Mahallesi'nde deniz suyu kıyıdan yaklaşık 10 metre iç kesimlere çekildi. Deniz suyunun çekilmesi sonrası sahilde küçük adacıklar oluştu.

Bakan Yerlikaya'dan Muğla ve Antalya’da bulunan cesetlerle ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 6 günde Antalya kıyılarına 8, Muğla kıyılarına 1 olmak üzere toplam 9 cansız beden vurduğunu açıklarken, Muğla’da bulunan cesedin 6 Ocak 2024 tarihinde Kurtoğlu Burnu 13 mil güneyinde kaybolan 3 düzensiz göçmenden biri olabileceğini belirtti.

Muğla’ya Gök Gürültüsü Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, bu akşam saatlerinden itibaren Muğla genelinde gök gürültülü ve sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Ali Kırca’nın Teknesi Batmaktan Kurtarıldı

Fethiye’de günübirlik teknelerin bulunduğu alanda duran ve Ali Kırca’ya ait olan tekne, deniz polisi, kıyı emniyeti ve sahil güvenlik ekipleri tarafından batmaktan son anda kurtarıldı.

Meteoroloji Muğla’yı Uyardı, Sel, Dolu, Hortum Riski Var

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, bu geceden itibaren Muğla genelinde yaşanacak yağış nedeniyle sel, dolu, su baskını ve kıyı kesimlerde hortum riskine karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Marmaris'te 5 Yılda 3 Bin 524 Çift Dünya Evine Girdi

Marmaris Belediyesi Evlendirme Dairesi, 5 yıllık sürede 3 bin 524 çiftin nikahını kıydı. En çok nikah 821 ile 2023 yılında kıyıldı.

Menteşe’de 2023 Yılında 750 Çiftin Nikâhı Kıyıldı

Menteşe Belediyesi Nikâh Memurluğu tarafından 2023 yılında 750 çiftin nikâh işlemi gerçekleşti. Evlilik işlemleri için Menteşe Belediyesi’ne müracaat eden çiftler, Konakaltı Kültür Merkezi başta olmak üzere ilçe genelinde çeşitli salon ve mekânlarda gerçekleşen 750 nikâh işlemi ile dünya evine girdi.

Datça’da kıyıya yakın alanda uçan balık görüldü

Muğla’nın Datça ilçesinde kıyaya yakın bölümde Güney Ege ve Akdeniz’de açık alanlarda yaşayan Uçan Balık görüldü.

Turgutreis Kıyı Şeridine Yeni Aydınlatma Direkleri

Bodrum Belediyesi tarafından Turgutreis Mahallesi’nde gerçekleştirilen aydınlatma çalışmaları devam ediyor

‘Kıyıkışlacık Iasos Ziyaretçi Karşılama Merkezi Projesi’ Onay İçin Kurula Sunuldu

Milas'ın Kıyıkışlacık Mahallesi'nde oluşturulacak Iasos Ziyaretçi Karşılama Merkezi Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte bölge turizmine canlılık gelecek.

Yelkenli karaya vurdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle bir yelkenli karaya sürüklenirken, ilçede deniz ulaşımı da yapılamadı.

Muğla kıyı bölgelerinde metrekareye 60-100 kg yağış bekleniyor

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Muğla’nın iç kesimlerine metrekareye 30-60, kıyı kesimlerine ise 60-100 kg yağış uyarısı yapıldı.

TURMEPA, denizlerden 5 milyon litre sıvı atık topladı

1480 kilometre kıyı uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun kıyısına sahip Muğla’da yaz ve kış aylarında binlerce yerli ve yabancı bayraklı tekne denizlerde seyahat ederken, teknelerin büyük bölümü de koylarda konaklıyor.

Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası Bodrum’da gerçekleştirildi

Hapimag Sea Garden Resort Bodrum 4-5 Kasım tarihlerinde Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler arasında en kapsamlı yüzme yarışmalarından olan 20’nci Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı.

Araç Yolu Olmayan Koylarda Çevre Temizliği Yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Gökova Körfezi’nde araç yolu olmayan koylardaki kıyı temizliğini sezonun sona ermesiyle birlikte tamamladı. Ekipler 1 Ocak 2023 tarihinden bugüne kadar 35 bin 685 kg çöp toplarken günlük 3 bin 420 kg çöpün bertaraf edilmesini sağladı.

Köyceğiz Gençlik Merkezi gönüllüleri Ekincik sahilinde temizlik yaptı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Daha temiz deniz, daha temiz Muğla' etkinliği çerçevesinde eş zamanlı olarak Ekincik Koyu’nda kıyı ve sahil çevre temizliği yapıldı.

Deniz dibi'nin temizliği yapıldı

Muğla ve Bodrum ilçesinde yapılan deniz dibi, kıyı ve hayalet ağ temizliğinde 15 tona yakın atık toplandı.

Fethiye’de Öğrenciler Deniz ve Sahil Temizliği Yaptı

Fethiye Büyüksamanlı Plajı’nda “Temiz Deniz Temiz Türkiye“ etkinliği kapsamında deniz dibi temizliği ve kıyı temizliği yapıldı.

Arızalanan tekneyi KIYEM ekipleri kurtardı

Muğla’nın Marmaris ile Datça arasında yer alan Lindos koyunda çinde 2 kişinin bulunduğu 12 metre uzunluğundaki tekne motor arızası sonrası Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Arıza yapan lüks tekne kurtarıldı

İçinde 2 kişinin bulunan tekne motor arızası sonrası Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Tekne KIYEM ekipleri tarafından kurtarıldı

12 metre boyundaki tekne, motor arızası sebebiyle Fethiye Göcek açıklarında sürüklendi. Tekne Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Atık Teknesi, Muğla koylarından atık toplamak için demir alıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Gökova Körfezinde ve Göcek-Dalaman koylarında deniz araçlarından atık alımı gerçekleştirirken, şimdi de Gökova Körfezinde araç yolu olmayan koylarda kıyı temizliği başlatıyor.