Kolonya Haberleri

Kolonya Haberleri

Kolonya İçti, Hayatını Kaybetti...

Bodrum’da kolonya içip hastaneye kaldırılan Adnan Orbay adlı evsiz vatandaş, kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Büyükşehir desteği ile 212 dekar arazi Lavanta ile buluştu

Mor rengiyle görenlere görsel şölen sunan, fotoğraf tutkunlarının doğal stüdyosu haline gelen, yağından şampuan, saç kremi, duş jeli, krem, genel temizlik, sıvı sabun, kolonya yapılan lavanta bitkisi Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve Koku Vadisi projesi ile 52 üretici, 212 dekar araziye ulaştı.

Trafik Ekipleri Sürücülerin Bayramını Kutlayıp Broşür Dağıttı

Muğla’nın Marmaris ilçesi Trafik Tescil Denetleme Şube Amirliği ekipleri ilçe girişindeki uygulama noktasında sürücülerin bayramlarını kutlayıp ‘bu yolda sana çok güveniyoruz’ broşürleri dağıtıp, kolonya ve çikolata ikram etti.

Kolonyacı Ahmet'in bayram yoğunluğu

Muğla'da, "Kolonyacı Ahmet" olarak tanınan ve 45 yıldır patenti kendisine ait 60 çeşit kolonyayla kent sakinlerine ve turistlere hizmet veren Ahmet Gümüşbulut'un 10 metrekarelik dükkanında ramazan bayramı öncesi yoğunluk yaşanıyor.

Fethiye’de bir grup dalgıç, renkli görüntülere sahne oldu.

Fethiye’de bir grup dalgıç, deniz dibinde birbirlerine şeker ve kolonya ikram ederek bayramlaştı. Deniz dibinde bayramlaşma renkli görüntülere sahne oldu. 

Seydikemer Jandarmadan kolonya ve çikolatalı bayram uygulaması

Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yol uygulamasında durdurdukları araçlarda bulunan kişilerin Kurban Bayramı’nı kolonya ve çikolata ikram ederek kutladı.

“Epilepsi nöbeti geçirene soğan ya da kolonya koklatmanın faydası yok”

Acıbadem Bodrum Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Selvi Okundu, epilepsi hastalığıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Epilepsi nöbetinin 'dalma, göz kırpma, sıçrama, kafa karışıklığı ve duygu değişikliği' gibi pek çok çeşidi olduğuna dikkat çeken Dr. Okundu, nöbet geçiren kişiye mutlaka müdahale etmek gerektiğini ancak soğan-kolonya gibi keskin kokular koklatmanın hastaya bir faydası olmadığını söyledi.

Pandeminin parlayan sektörü kozmetik sanayi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde Menteşe'nin Yerkesik Mahallesi'nde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteği ile açılan Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi, ürettiği doğal sıvı sabun, kolonya, hijyenik ürünler ve deterjanlar ile bölge insanının ilgi odağı oluyor.

Jandarmadan Bayram Çikolatası

Fethiye Ölüdeniz Mahallesi Ovacık Mevkiinde bulunan Jandarma yol kontrol noktasında yapılan denetimlerde sürücülerin bayramı kutlanıp, çikolata ve kolonya ikram edildi.

MASKE VE KOLONYA DAĞITIMI İLÇE GENELİNDE DEVAM EDİYOR

Seydikemer İlçesi sınırları içinde devamlı yaşan 65 Yaş Üstü vatandaşların Maske ve Kolonya dağıtımı titizlikle devam ediyor

Muhtar Canözü Dağıtımları Kendisi Yapıyor

Karagedik Mahallesi Muhtarı aynı zamanda Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, 65 yaş ve üstü vatandaşlar için; Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen maske ve kolonya ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 65 yaş ve üstü vatandaşlara hitaben kaleme aldığı mektuptan oluşan paketlerin dağıtımına başladı.

Cumhurbaşkanından Anlamlı Hediye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın haftanın her günü saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecekleri açıklanan 65 yaş ve üstü vatandaşlar için gönderdiği maske ve kolonyalar Muğla’ya ulaştı.

Kolonya Talebini Karşılamaya Çalışıyorlar

Tüm Dünyada etkili olan ve Türkiye’de de arka arkaya önlemler alınan korono virüsüne karşı dezenfekten olarak kullanılan kolonya pek çok market rafında tükenirken kolonya imalatçıları talepleri karşılamaya çalışıyor. Fethiye’de 37 yıldan bu yana kolonya imalatı ile uğraşan Mustafa Kozan “piyasaya kolonya yetiştirmek için uğraşıyoruz. 7 buçuk TL’den başlayan fiyatlarımız ile 80 derecelik kolonya üretiyoruz. Parakende olarak da piyasaya kolonya veriyoruz” dedi.

Bir Kez Alan Vazgeçemiyor

Seydikemer’de bulunan Gökkuşağı Zeytinyağı Fabrikası, zeytinyağının yanında zeytinyağı sabunu, zeytin çiçeği kolonyası üretimi de gerçekleştiriyor. Özellikle saf zeytinyağından üretilen sabun hem kokusu hem de kepeği önlemesinden dolayı sıkça tercih ediliyor. Gökkuşağı Zeytinyağı Fabrikası Sahibi Koray Karaçelik, her hafta kurulan Salı Pazarı’nda bu ürünleri satışa sundu.