Koyu Haberleri

Koyu Haberleri

Kayaköy: Fethiye’de bulunan büyüleyici hayalet köy

Fethiye'nin tarih kokan beldelerinden olan Kayaköy, yüzyıllardır varlığını sürdüren antik bir kent. Kayadan yapılmış evleri ve senelerdir yapısını koruyan mimarisiyle tatil planlarının vazgeçilmezi olan kent, şehir hayatından uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler için oldukça ideal bir seçim. Terk edilmiş olan köy şimdilerde adeta hayalet bir köyü andırıyor. Peki, Kayaköy neden terk edildi? Kayaköy'ün tarihi ne?

Ormanda Yaralanan Vatandaş İçin Ekipler Seferber Oldu

Muğla Fethiye ilçe Kabak koyunda yürüyüş yaparken ayak bileğini büken vatandaş için Jandarma JAK, UMKE, AFAD ekipleri seferber oldu.

Çamköy Kapalı Etkinlik Alanının Temeli Bugün Atılıyor

Fethiye Belediyesi, Çamköy mahallesine hareketlilik getirecek ve pek çok ihtiyacı aynı anda karşılayacak “Çamköy Kapalı Etkinlik Alanı” için temel atma töreni gerçekleştiriyor. 15 Mart 2024 Cuma günü, saat: 16.00’da gerçekleştirilecek açılış törenine Fethiye Belediye Başkanı ve CHP’nin yeni dönem Belediye Başkan adayı Alim Karaca ile belediye yetkilileri başta olmak üzere, Belediye Meclis üyeleri, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu ile bazı siyasi parti temsilcileri ve Çamköy halkının katılmaları bekleniyor.

İncirköy Camii Törenle İbadete Açıldı

Fethiye Belediyesi tarafından İncirköy Mahallesi’nde yapımı tamamlanan İncirköy Camii, düzenlenen törenle açıldı. 9 ayda tamamlanan caminin 14 milyon TL’ye mal olduğu belirtildi.

Başkan Karaca, ‘Gerçekleri Konuşalım Kaybedeceksem Kaybedeyim”

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, taksi esnaflarını duraklarında ziyaret etti.

Başkan Alim Karaca Muhtarlar İle Kahvaltıda Biraraya Geldi

Fethiye Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni dönemdeki belediye başkan adayı Alim Karaca, Fethiye’de görev yapan muhtarlar ile kahvaltıda biraraya geldi.

Çiftlik Halk Evi Törenle Açıldı

Fethiye Belediyesi tarafından Çiftlik Mahallesi’ne kazandırılan halk evi, gerçekleştirilen törenle açıldı. Programa yoğun bir katılım oldu.

Sarp Kayalarda Mahsur Kalan Koyunları Marmaris AKUT Ekipleri Kurtardı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dağlık alandaki sarp kayalıklarda mahsur kalan iki koyun AKUT Marmaris ekipleri tarafından kurtarılarak sahibine teslim edildi.

Fethiyeli Koyuncu Ailesinin Deprem Acısı

Yaklaşık bir yıl önce Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrası, Hatay’da 8 katlı apartmanda polis oğlu, ikiz torunu ve gelini yıkılan evlerinin enkazı altında kalırken, 6 Şubat'tan bu yana canlarına bir türlü kavuşamayan Fethiyeli Koyuncu ailesi, DNA örneği verilmesine rağmen bulunamayan evlatları ruhuna Mevlid-i Şerif okuttu.

Yunan adası diyerek Çiftlik koyuna terk ettiler

Muğla’nın Marmaris ilçesi Çiftlik koyuna terk edilen düzensiz göçmenler Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Çobanlık Mesleği De Unutulmaya Yüz Tuttu

İnsanlığın var oluşundan bu yana süre gelen mesleklerin başında yer alan çobanlık mesleği de unutulmaya yüz tuttu. Genç kuşağın hiç yapmak istemediği mesleklerden biri olan çobanlık mesleğini sürdürenlerin yaş ortalaması 50’yi bulurken, çobanların çocuklarının da baba mesleğini sürdürmediği belirtildi.

Uğur Mumcu Anıtı’na Karanfil Bıraktılar

24 - 31 Ocak Devrim ve Demokrasi Şehitleri’ni anma haftasında Uğur Mumcu parkı önüne basın açıklaması yapıldı.

Köyceğiz’de Sahilde Kadın Cesedi Bulundu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde sahilde, uzuvları eksik bir kadın cesedi bulundu.

Yunusu Kurtarmak İçin Saatlerce Uğraştılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde karaya vuran yunusu kurtarabilmek için vatandaşlar ve ekipler saatlerce uğraştı. Yunus, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Fethiye’de Ören Yerlerine Rekor Ziyaret

Fethiye’de müzeye bağlı ören yerleri 2023 yılı ziyaretçi sayıları belli oldu. En çok ziyaret edilen ören yeri ise Kayaköy oldu.

Milas'ta Garaj İçinde Drift Yapan Sürücüye Polis Baskını

Muğla'nın Milas ilçesinde köy garajı içerisinde drift yapan bir sürücüye polis baskın yaptı. Sürücünün ehliyetine el koyulurken, araç trafikten men edildi.

Mustafa Koyuncu, 'Acımız büyük'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, 12 askerimizin şehit olduğu saldırılar ile ilgili basın açıklaması yaptı. İlçe Başkanı Koyuncu, “12 vatan evladımızı bölücü terör örgütünün hain saldırılarında şehit verdik. Yüreğimiz yandı, bağrımıza taş oturdu. Acımız büyük” ifadelerini kullandı.

Mandalina Festivali buruk geçti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Bodrum Mandalina Festivali, Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit olan 12 Mehmetçik nedeniyle buruk geçti. Festivalde konser ve halkoyunları gösterileri yapılmadı.

‘Siyah Zeytin’ Hasadına Hız Kesmeden Devam

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde siyah zeytin hasadı mevsiminin gelmesiyle beraber üreticiler siyah zeytin hasadına hız kesmeden devam ediyor. Seydikemer’in Hacıosmanlar köyünden ürecitici Ünal Arıcan, siyah zeytin hasadının işleyiş süreciyle ilgili bilgileri paylaştı.

Fethiye’de emekli öğretmen hayata gözlerini yumdu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Karaçulha İlköğretim Okulu’ndan emekli öğretmen Bayram Keskin, hayatını kaybetti. Keskin’in cenazesi bugün 16.00’da Gölbent Köyü’nde toprağa verilecek.

Denize 15 metre mesafede rögar kapağı ve kanalizasyon çukuru ortaya çıktı

Yağmur nedeniyle geçtiğimiz hafta sel oluşan Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Kargıcak Koyu’nda, kumsalda denize 15 metre mesafede rögar kapağı ve kanalizasyon çukuru ortaya çıktı. Çıkan görüntü şaşkınlığa neden olurken durum ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Sel sularına kapılan araçlar metrelerce sürüklendi

Muğla'nın Ortaca ilçesinin dünyaca ünlü Kargıcak Koyu'nda sağanak nedeniyle yüksek kesimlerden inen su, sele neden oldu. Tatilcilere ait 3 kamyonet ve 2 karavan ise sel sularına kapılıp metrelerce sürüklendi.

Köyceğiz Gençlik Merkezi gönüllüleri Ekincik sahilinde temizlik yaptı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Daha temiz deniz, daha temiz Muğla' etkinliği çerçevesinde eş zamanlı olarak Ekincik Koyu’nda kıyı ve sahil çevre temizliği yapıldı.

Arızalanan tekneyi KIYEM ekipleri kurtardı

Muğla’nın Marmaris ile Datça arasında yer alan Lindos koyunda çinde 2 kişinin bulunduğu 12 metre uzunluğundaki tekne motor arızası sonrası Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Başkan Koyuncu’dan Kaymakam Ertaş’a anlamlı ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu ve parti yönetimi Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ı ziyaret etti.

Göçmenler koyda mahsur kaldı

Muğla’nın Marmaris ilçesi Armella koyunda mahsur kalan düzensiz göçmenler kurtarıldı.

9. Göktepe Kültür ve Dayanışma Festivali başladı

Muğla'da 9. Göktepe Kültür ve Dayanışma Festivali yürüyüş ve Atatürk büstüne koyulan çelenk töreni ile başladı.

Fethiye'deki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Muğla'nın Fethiye ilçesi Göcek Koyu'nda bir konutta çıkan yangın ormanlık alana sıçradı.

Ölüdeniz, eşsiz doğası ve manzarasıyla büyülüyor

Dünyanın sayılı tatil cennetlerinden biri olan Ölüdeniz, eşsiz manzarasıyla büyülüyor.

“Banker Bilo” Filmi Fethiye’de Gerçek Oldu!

Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerinden olan “Banker Bilo” filmi Fethiye'de gerçek oldu. Farklı ülkelerden Avrupa hayaliyle için Yunanistan'a gitmek isteyen mültecileri, deniz yoluyla Fethiye'ye getiren insan kaçakçıları mültecilere Fethiye ilçesindeki akvaryum koyunu Rodos diyerek kandırdı.