Kura Haberleri

Kura Haberleri

Akçaova Erkek Kuran kursu hizmete açıldı

Hacı Mehmet Fikret Çiçek Akçaova Erkek Kur'an Kursu alınan ruhsat ve izinler sonucunda hafızlık eğitimi vermeye başladı.

Büyükşehir 8 Yılda 19 Milyon Yerel Tohum Dağıttı

Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar tüm Türkiye’ye 18 Milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı için dikimi yapılan, 120 çeşit yerel türden oluşan 1 Milyon tohumun dağıtımını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi böylece bugüne kadar ülke genelinde 19 Milyon yerel tohum dağıtım rakamına ulaştı.

Saatcı: Belediye Konservatuarı Kuracağız

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, göreve gelmeleri halinde Fethiye Belediyesi bünyesinde Belediye Konservatuarını kuracaklarını açıkladı.

Saatcı'dan kamu ve özel sağlık kurumlarına ziyaret

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 31 Mart seçimlerinden galibiyetle çıkıp göreve geldikleri zaman, belediye bünyesinde bir sağlık hastanesi kuracaklarını açıkladı.

Fethiye Müftüsünden Yetişkin Öğrencilere Ziyaret

Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay yetişkin kuran kursu öğrencilerini ziyaret etti.

Başkan Adayı Kökten, “Unutmadık! Unutmayacağız!”

Fethiye Ülkü Ocakları tarafından Ege Üniversitesi'nde teröristlerce şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayrına Kuran-ı Kerim okutuldu.

Datça Polisinden Öğrencilere Hacivat-Karagöz Oyunu İle ‘Deprem’ Bilinci Eğitimi

Muğla'nın Datça ilçesinde Datça Emniyet Müdürlüğü polisleri, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine Hacivat-Karagöz gösterisi ile trafik kuralları, deprem ve su bilinci eğitimi veriyor.

Başkan Adayı Kökten, Ülkü Ocaklarında Düzünlenen Kuran-I Kerim Tilaveti'ne Katıldı

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Fethiye Ülkü Ocaklarının düzenlemiş olduğu Kuran-ı Kerim tilaveti'ne katılım sağladı.

1 Milyon Yerli Tohum Dağıtımı Başladı

Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar tüm Türkiye’ye 18 Milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı için dikimi yapılan ürünlerden elde ettiği tohumların kurutulması ve kontrol işlemlerini tamamladı. 120 çeşit yerel türden oluşan tohumların dağıtımına 1 Şubat 2024 itibari ile başlandı.

“Haydi Çocuklar Camiye” Projesi Tatilde De Devam Etti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yarıyıl tatilinin keyfini manevi bir atmosferle taçlandırmak için “Haydi Çocuklar Camiye Projesi” kapsamında mahallelerde çocuklar Söğütlü Mahalle Camii'nde bir araya geldi.

Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Kapsamında Verilen Kosgeb Destekleri FTSO’da Anlatıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen ‘Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’nda, sanayi işletmelerinin çatılarına kuracağı yenilenebilir güneş enerji sistemlerine yüzde 60 destekli, 14 Milyon TL’ye kadar geri ödemeli destek verileceği kaydedildi.

1 Milyon Yerel Tohumun Dağıtımına Başlıyor

Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar tüm Türkiye’ye 18 Milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı için dikimi yapılan ürünlerden elde ettiği tohumların kurutulması ve kontrol işlemlerini tamamladı. 120 çeşit yerel türden oluşan tohumların dağıtımına 1 Şubat 2024 itibari ile başlanıyor.

Menteşe 3. Etap TOKİ İnşaatının Yüzde 25'i Tamamlandı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 2020 yılında kura çekimi yapılan Menteşe ilçesi 3. etap sosyal konutları inşaatının yüzde 25’lik bölümü tamamlandı. 21 bloktan oluşan 150 adet 3+1 ve 350 adet 2+1 konutların 2024 yılı sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Köyceğiz’de 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencileri Kur’an’a geçti

Muğla’nın Köyceğiz İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an Kurslarında okuyan minik öğrenciler yarıyıl tatiline Kur’an-ı Kerim okumaya başlama sevinci ile girecek. 4-6 yaş Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrenciler karne töreni, elif cüzünü bitirme ve Kur'an'a geçme törenleri ile Cuma günü yarıyıl tatiline çıkacak.

Yanıklar Merkez Cami’nde Sabah Namazı Buluşması

Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay tarafından düzenlenen programda Aziz Şehitlerimiz ve Gazze Şehitleri için dua edildi.

Milas'ta Trafik Denetimleri Sürüyor

Muğla'nın Milas ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'nden trafik kurallarını ihlal eden sürücüleri tespit ederek cezai işlem uygulanıyor.

Muğla’da Eski Milli Boksörler, Muğla Boks Spor Kulübünü Kurdu

Muğla’nın eski milli boksörleri Efkan Zeytinoğlu, Erkan Bingöl, Bulut Haykır ve Emrah Ceylan bir araya gelerek Muğla Boks Spor Kulübü’nü kurarak, genç boksörlere destek çıkıyorlar. Yeni kurulan Muğla Boks Spor Kulübü, ilk madalyasını Kadınlar 22 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’ndan aldı.

Türk Usulü Yardıma 2 Bin 180 Tl Ceza

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 16 Aralık gece saatlerinde yolda kalan bir araç, başka bir aracın kaputuna yatan ve ayakları ile öndeki aracı itmesi ile ilgili Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 2 bin 180 lira para cezası kesildi.

Marmaris'te 5 Yılda 500 Bin Ton Atık Toplandı

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 5 yıl boyunca yaklaşık 500 bin ton atık topladı. Evsel atıkları bertaraf eden Belediye sıfır atık sistemini kurarak hem doğayı korudu hem geleceğe katkı sundu. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Hizmetten ödün vermeyen personelimize ve Marmaris’i temiz tutarak onlara destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Köyceğiz'de Minik Öğrencilerden Kocaman Yardım

Muğla’nın Köyceğiz İlçe Müftülüğü'ne bağlı 4-6 yaş Kuran kurslarında okuyan öğrenciler Filistin için yardım kampanyası başlattı.

Muğla'da 34 Yaşındaki Böbrek Nakli Yapılan Kadın Sağlığına Kavuştu

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ nakil merkezinde 34 yaşındaki kadın yapılan böbrek nakliyle yeniden hayata merhaba dedi.

Fethiye'de Drone İle Sürücüler Denetlendi Kurallara Uymayanlara 30 Bin Tl Ceza Kesildi

Fethiye şehir içi trafiğinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri dron ile kurallara uymayanları havadan tespit etti. Kurallara uymayan sürücülere toplam 30 bin TL para cezası kesildi.

Muğla Büyükşehir Zabıtasından kayıt dışı ile mücadele denetimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri hal dışında kayıt dışı alışverişin önüne geçmek için karayollarında denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler 24 kontrol noktasında Bin 60 denetim gerçekleştirdi.

Yağışların ardından Akkaya'da yapay gölet oluştu

Son yıllarda kuraklık ve orman yangınları ile mücadele eden Muğla’da Aralık ayında gerçekleşen yağışlar sevindirdi.

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Muğla’yı, Polat temsil edecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Sada Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması” Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde yapıldı.

Esnafa mor balonlar dağıtıldı…

Milas Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde, Milas Cumartesi Pazar Yeri ve Selimiye Pazar Yeri’nde stant kurarak vatandaşları “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” hakkında bilgilendirdi.

Marmaris'te jandarma trafik denetimlerine hız kesmeden devam ediyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde motosiklet ve araç sürücülerine yönelik uygulama ve denetim yapan jandarma ekipleri kurallara uymayan sürücüler, ceza yemekten kaçamadı.

Muğla’daki yangınlardan sonra çam balı hasadında sevindirici gelişme

Dünyanın çam balı üretim merkezi konumundaki Muğla’da yangınlar ve küresel iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan kuraklığın ardından azalan çam balı üretiminde bu yıl olumlu gelişme yaşandı.

Bodrum’da günlük 72 bin kişiye yetecek su bulundu

 Kuraklık ve iklim değişikliği sonrası Bodrum Yarımadası’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Geyik ve Mumcular Barajlarının kuruması ve DSİ tarafından kapatılması üzerine bölgede önemli bir su açığı ortaya çıkmıştı.Muğla Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ekipleri vatandaşların temel ihtiyacı olan içme ve kullanma suyunun yetersiz kalması nedeniyle daha önceden projeleri hazırlanmış ve acil durumlarda uygulamaya konulması planlanan çalışmaya başlamıştı.

Müdür Saylak, “Kuraklık kapıda”

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen ‘Tarımsal Kuraklık Eylem Programı’ toplantısı, Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında gerçekleştirildi.