Kurum Haberleri

Kurum Haberleri

İnternet Medyası İlan Gelirleriyle Daha Güçlü

Basın İlan Kurumu öncülüğünde basın sektöründe yürütülen dijital dönüşüm çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. İnternet haber sitelerinin resmi ilan yayımlama hakkına kavuşması için gerekli olan yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesinin ardından internet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı.

Muğla'da İnşaatta Çelik Kalıp İşçilerin Üzerine Düştü: 1 Ölü, 1 Yaralı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde özel bir kuruma ait sosyal tesis inşaatında kullanılan çelik kalıbın işçilerin üzerine düşmesi sonucu 1 işçi hayatını kaybederken, 1 işçi de yaralandı.

Kaymakam Yakuta Şehit Aileleri İle Bayramlaştı

Dalaman Kaymakamlığı, Ramazan Bayramı’nda anlamlı bir etkinlik düzenleyerek şehit aileleri ve gazilerle bayramlaştı.

Başkan Akdenizli’yi Duygulandıran Hediye

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz Durmaz ve kurum çalışanlarının hediyesi Başkan Akdenizli’yi duygulandırdı.

‘Numara Değişikliği’nde Büyük Zam

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Mobil Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesini güncelledi. Cep telefonu tarifelerine yüzde 65 oranında zam yapıldı.

Muğla BİLSEM’in rekor sayıdaki projesine bölge finali daveti

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim-öğretimini sürdüren ve aynı zamanda üstün zekalı öğrencilerin eğitim gördüğü Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), ortaokul öğrencilerinin hazırladığı 12 projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 2204 ortaokul araştırma projelerinde ortaokul kategorisinde Ege Bölge finaline davet edildi.

Başkan Akdenizli: “Rekor Kırdık”

Türkiye’de 14’üncü, nüfusunun 10 binin üzerindeki ilçeler arasında aldığı oy oranıyla birinci olan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, yeni döneminin ilk iş gününde kurum çalışanları tarafından coşkuyla karşılandı.

Kökten, “Yurtlarımızın Sayısını Arttıracağız”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Fethiye’de bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtları ziyaret etti.

Kökten’den Anlamlı Ziyaret

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten beraberindeki heyetle birlikte 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliğine katıldı. Kökten, “Sadece bir gün değil her zaman özel bireylerin yanında olacağız” dedi.

İçmeler Hizmet İçi Eğitim Tesisinde çalışmalar devam ediyor

 2014 yılında Büyükşehir olan Muğla’da Devir, Tasfiye ve paylaştırma Komisyonu kararları kapsamında 1 Nisan 2014 tarihi itibari ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devredilen, diğer kurumların aynı yerle ilgili talepleri nedeni ile mahkeme süreci uzun süren, hukuki süreç sonucunda Büyükşehir Belediyesi’nin olan Marmaris İçmeler’de Hizmet İçi Eğitim Tesisi yapımı devam ediyor.

Saatcı: çalışanarıma terleri kurumadan haklarını verdim, vereceğim

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı 20 yıllık görev süresi boyunca çalışanlarının hakkını teri kurumadan verdiğini hatırlatırken, 1 Nisan'dan sonra da çalışanların maaş ve zamlarını zamanında alacaklarını söyledi.

MSKÜ Tıp Fakültesi akredite oldu

Sağlık alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin yıllar içinde kazandığı kurumsal yapısı ve donanımlı akademik kadrosu ile verdiği kaliteli eğitimi belgelendirmek amacıyla 2019 yılında Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne yaptığı başvuru başarıyla sonuçlandı.

Muğla İŞKUR 2023 yılında 11 bin 339 kadın istihdamına aracılık etti

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü izlediği politikalar ve uygulamalarla kadın istihdamı ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması konusunda adından söz ettiren sonuçlara imza atıyor.

Muğla İŞKUR’dan İnsan Kaynakları platformu toplantısı

Muğla Çalışma ve İş Kurumu öncülüğünde oluşturulan Muğla İnsan Kaynakları (İK) Platformu çalışma hayatındaki tüm tarafları buluşturmaya devam ediyor.

Yeni Kültür Merkezi'nin temeli atılıyor

Muğla’ya en fazla yatırım yapan kurum olan Büyükşehir Belediyesi il genelinde tamamladığı ve temelini atacağı yatırımlara ara vermeden devam ediyor. 203 Milyon TL yatırımla Milas’a kazandırılacak Kültür Merkezi’nin temelini 4 Mart 2024 tarihinde atacak Büyükşehir Belediyesi 5 Mart 2024 tarihinde de Fethiye Karaçulha Toptancı Hali’nde 40 Milyon TL yatırımla yapılan Üretici Pazar yeri ve Sirke, Üzüm Şarap tesisinin açılışını yapacak.

Saatcı'dan kamu ve özel sağlık kurumlarına ziyaret

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 31 Mart seçimlerinden galibiyetle çıkıp göreve geldikleri zaman, belediye bünyesinde bir sağlık hastanesi kuracaklarını açıkladı.

Kökten Gençlerin Gözdesi Oldu

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, ilk hava şehidimiz Yüzbaşı Fethi Bey’in anma töreninde yer aldı.

Başkan Adayı Saatcı’dan Anlamlı Ziyaret

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı beraberindeki heyetle birlikte Türk Hava Kurumu (THK) Fethiye Şubesi’ni ziyaret etti.

Kaymakam Yakuta Vatandaşları Yalnız Bırakmıyor

Kamu kurum ve kuruluşlara ziyaretlerini sürdüren Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta mahallelerde de vatandaşları evlerinde ziyaret etmeye devam ediyor. Kaymakam Yakuta Kızılyaka Mahallesi’nde vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

Menteşe’de Taşımalı Eğitim Toplantısı Gerçekleştirildi

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muhammer Cihan başkanlığında Taşımalı Eğitim Birimi tarafından taşıma merkezi olan okul/kurumlarının müdür ve müdür yardımcılarına bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

THK 99 Yaşında

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Tayyare Cemiyeti adı ile kurulan Türk Hava Kurumu'nun kuruluşunun 99. yılı Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Vali Akbıyık; “Turizm Potansiyelimiz Mevcudun Çok Üstünde”

Muğla İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısı Muğla Valisi İdris Akbıyık Başkanlığında MSKÜ Öğrenci Sarayı VİP salonunda yapıldı. Toplantıya ilgili kamu kurumlarının yanı sıra Kaymakamlar v STK temsilcileri katıldı

Türk Kızılay’ından Salih Dündar’a Teşekkür

Nursel Özdemir kurumları kurucusu psikolojik danışman Salih Dündar’ a Türk Kızılay’ı teşekkür etti. Ülkemizde yaşanan asrın felaketi olarak anılan 6 Şubat depreminin ardından depremzedelere ve bu uğurda hizmet eden gönüllülerin yanında olan Dündar, Türk Kızılay’ına desteklerini sunmuştu.

Kaymakam Yakuta, Okullarda İncelemelerde Bulundu

Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta vatandaşların taleplerini yerine getirmeye ve kamu kurum kuruluşların yanı sıra okul ziyaretlerine devam ediyor.

2023 Yılında Seydikemer’in Nüfusu Kaç Kişi Oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını açıkladı. Seydikemer’in nüfusu 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla toplam nüfus 65 bin 851 oldu.

2023 Yılında Fethiye’nin Nüfusu Kaç Kişi Oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını açıkladı. Fethiye’nin nüfusu 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla toplam nüfus 177 bin 569 oldu.

Büyükşehir Muğla’nın Suyunu Kontrol Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri İl genelinde vatandaşlara temiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda atık su ve içme suyunun kontrolü için Bodrum ve Marmaris ilçelerinde bulunan Çevre Analiz Laboratuvarlarında analiz çalışmaları rutin olarak sürüyor.

Aday Kulaç, 'Kendimizi Anlatıp Bu Seçimi Kazanacağız'

Deva Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Saniye Kulaç resmi kurum ve kuruluşları, STK’ları, siyasi partilerini tamamladı. Kulaç resmi ziyaretlerini tamamlamasının ardından çarşıya pazara indi. Kulaç yaptığı ziyaretler sonrasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Seydikemer’de Okul Müdürleri Toplantısı Yapıldı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde okulların ve kurumların müdürleri ile toplantı yapıldı. Toplantıda eğitim öğretim yılının 2. döneminde yapılacak çalışmalar görüşüldü.

Köyceğiz İlçe Milli Eğitim’de Birinci Ve İkinci Dönem Değerlendirildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Müdürler Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.