Mayıs Haberleri

Mayıs Haberleri

Fethiye’de Dastar ve Kuzugöbeği Festivali Başlıyor

Bu yıl 13.'sü gerçekleştirilecek Yeşil Üzümlü yöresi, dastar ve kuzugöbeği mantar festivali, yine renkli gösterilere sahne olacak. Yeşil Üzümlü ve yöresi dastar ve mantar festivali 19-20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Atık alım tekneleri sezona hazır

Muğla Büyükşehir Belediyesi, denizlerin daha temiz kalması için 8 atık alım teknesi ile turizm sezonuna hazır. Yaz mevsiminde yoğun olan deniz trafiği nedeniyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir ekipleri 1 Mayıs itibariyle atık ve sintineleri toplayamaya devam edecek.

İki Çocuğun Hayatını Kaybettiği Olayda Karar Çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 6 aylık Uraz ile 6 yaşındaki Karya Sandık kardeşlerin hayatını kaybetmesi ile ilgili tutuklanan ilaç firmasının sahibi H.K.’nin yargılanması tamamlandı. H.K., 7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Muğla'nın Yüksek Kesimleri, Bu Yıl Kar Yüzü Görmedi

Muğla'nın Menteşe ilçesi Yılanlı mevkii geçen yıl bu dönemlerde karlı iken, bu sene kar yağışı olmayışı vatandaşları endişelendiriyor.

Otizmli bireylerin annelerine sınıf açıldı

Otizmli annelere her pazartesi günü verilecek olan eğitimlerin ilk buluşması Sekibaşı Kadın Dayanışma Merkezinde gerçekleşti. Menteşe Belediyesi’nin yer desteği ile verilecek eğitimler, Mayıs 2024 yılına kadar devam edecek.

Otizmli çocuğu olan anneler için sınıf açılıyor, 7 ay eğitim alacaklar

Türkiye Sakatlar Derneği Muğla Şubesi tarafından Menteşe'de, 15 otizmli birey annesine Kasım 2023-Mayıs 2024 arasında her Pazartesi, Menteşe Belediyesi Sekibaşı Kadın Dayanışma Merkezinde eğitmenler tarafından eğitimler verilecek.

'Halk Kafe' vatandaşın gözde yeri oldu

19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda hizmet veren Halk Kafe vatandaşım tercihi oldu

Marmarisliler tek yürek oldu Filenin sultanlarını izledi

2023 CEV Avrupa Voleybol final heyecanı dün akşam Marmaris 19 Meydanında yaşandı. 7den 70 e Marmarisliler Filenin Sultanlarının Voleybol Avrupa Şampiyonluk karşılaşmasını Marmaris Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik Meydanında kurulan dev ekranda izledi.

Final maçı dev ekranda izlenecek

Marmaris Belediyesi, Avrupa Şampiyonası’nda finale kalan Filenin Sultanlarının final maçını yarın 21.00’de 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda dev ekranla vatandaşlara izletecek.

İçmeler’de belediyenin projesi için halk oylaması başladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde belediyenin hayata geçireceği projelerden biri olan İçmeler Mahallesi çok amaçlı salon projesi için halk oylaması başladı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay bu sabah başlayan referandum ile ilgili yaptığı basın açıklamasında 'Sandıktan ne çıkarsa sonuç ona göre yapılacak '' dedi. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerde seçmen kayıtlarında bulunan 4 bin 823 kişi oy kullanarak projeyi onaylayıp onaylamadıklarına karar verecek.

Gram Altından Rekor Üstüne Rekor

Altın, ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksinin Mayıs 2020’den bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin etkisi ile Asya'da hafif yükseldi. Türk Lirası'nın döviz karşısındaki hızlı değer kaybı ile yükseliş ivmesini artıran altının gram fiyatı ise 1.626 lira ile yeni tarihi zirvesini gördü. 

Kayıp Avustralyalı Turist Ölü Bulundu

Tatil için Muğla’nın Fethiye ilçesine gelen ve 24 Mayıs’ta kaybolan Avustralya’lı Nil Cooper Kelebekler Vadisi yakınlarında ölü bulundu.

Bodrum il mi oluyor?

AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı görevinden 14 Mayıs’taki genel seçimlerde 28. Dönemde Muğla Milletvekili aday adaylığı için istifa eden Osman Gökmen sosyal medya hesabından Bodrum’un il olması konusu ile ilgili ilginç bir paylaşım yaptı.

Dolar ve Euro'dan rekor üstüne rekor: 30 liraya çıkacak mı?

Seçimlerin ikinci turunun yapıldığı 28 Mayıs'tan sonra döviz kuru yükselişi hız kazandı ve geçen perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 27 ay sonra ilk kez faiz artışı kararı almasıyla daha da yükseldi. Politika faizi yüzde 8,5'ten yüzde 15'e yükseltildi ve neredeyse her gün dolar ve euro tarihi zirvelerini yeniledi.

TFF 2.Lig Ne Zaman Başlayacak?

TFF 2.Lig'de sezon 26-27 Ağustos 2023 tarihlerinde oynanacak olan müsabakalar ile başlayacak ve normal sezon 4 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek.

İklim değişikliğinin etkisi ile yağış rejimi de değişti

Türkiye geneli son yılların en yağışlı Nisan-Mayıs ve Haziran ayını yaşarken, Nisan ayına kadar yüzde 40’a varan yağış azlığı sonrası Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yüzde 100’lerin üzerinde bir yağış artışı yaşandığı açıklandı.

Buğday Hasadı Yaygın Şekilde Başladı

Fethiye ilçesinde yağışlı havalar sonrasında buğday hasadı gecikmeli olsa da başladı. Mayıs ayı genel olarak yağışlı geçince buğday üreticisi Haziran ayını beklemek zorunda kalırken, üretici gözünü ve kulağını açıklanacak olan fiyata çevirdi.

“Gönüllü İtfaiyecilik” eğitimlerine Fethiye’de devam etti

Muğla’da yaşanan itfaiyelik olaylarda kısa sürede vatandaşların yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye teşkilatı, kentin doğal afetlere hazırlıklı olması için talep eden vatandaşlara ilgi ve becerilerine göre eğitim vererek gönüllü itfaiyeci olmalarını sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi gönüllü itfaiyecilik yönergesinin hayata geçmesiyle çalışmalarını hızlandırdı ve Fethiye’de başvuruda bulunan 21 gönüllüye 22 Mayıs-31 Mayıs tarihleri arasında 40 saat A sınıfı gönüllü itfaiyeci eğitimi verdi.

'Dünya tütünsüz günü' yürüyüşü

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 31 Mayıs 'Dünya Tütünsüz Günü' çerçevesinde Dalyan Meydanı'ndan Kaunos Kral Çay Bahçesine kadar 'Sigarasız Bir Hayat için El Ele' sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Paspatur sokakları boş kaldı

Fethiye'nin en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Paspatur Çarşısı Mayıs ayının gelmesiyle beklenen turizm sezonuna istediği gibi başlayamadı. Sezonun tam anlamıyla başlamamasından dolayı sokak geçtiğimiz yıllara göre rağbet az olduğu gözlemlendi.

Av. Zekican Balcı, “Asla umutsuz olmayacağız”

Türkiye, 28 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için yeniden sandık başına gitti.Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı’nın adayı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, oyların yüzde 52,16’ini Millet İttifakı’nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oyların yüzde 47,84’sini aldı. 

Muğla'da kaç seçmen sandığa gitmedi?

28 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimlerinde Muğla’da oy kullanmayanların sayısında artış oldu. 

Muğla’da toplam 806.290 seçmen açıklandı

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde YSK, Muğla’da toplam 806.290 seçmen açıkladı.

Seydikemer, “Erdoğan” dedi.

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde, Seydikemer’in tercihi yeniden Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Kılıçdaroğlu’na En Çok Oy Bodrum’dan

Muğla’nın Bodrum ilçesi 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2.Tur seçimleri için sandığa gitti.

Muğla’da AK Parti’ye en çok oy Kavaklıdere’den

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a Muğla’da en fazla oy Kavaklıdere’den çıktı.

Başkan Gümüş, vatandaşları oy kullanmaya davet etti

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik açıklama yaparak vatandaşları oy kullanmaya davet etti.

Cumhur İttifakı İlçe Başkanları Sahada Kol Kola Cumhurbaşkanına Destek İstedi

Seydikemer ilçesinde   Cumhur ittifakı temsilcileri 28 Mayıs seçimi öncesinde saha çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kent merkezinde pazar esnafı ziyareti yapan Cumhur ittifak ilçe başkanları kapısını çaldığı her vatandaştan tam destek istedi.   

Nüfus Müdürlüğü’nde Hafta Sonu Mesaisi 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimler çerçevesinde kimlik kartı talepleri için nüfus müdürlüklerinin 27-28 Mayıs'ta açık bulundurulacağını ve işlemlerin randevusuz gerçekleştirileceğini duyurdu.

Seçim yasakları ne zaman başlayacak?

Seçim yasakları, 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turu öncesinde en çok araştırılan konulardan biri oldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim yasaklarının neler olduğunu ve yasakların ne zaman başlayıp, biteceğini kamuoyuyla paylaştı.