Memurlar Haberleri

Memurlar Haberleri

Muğla Büyükşehir Evde Bakım Ekiplerine ‘Yara Bakımı’ Eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Muğla genelinde hizmet veren Evde Bakım Hizmetlerinde görevli hekim, hemşire ve sağlık memurlarına Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sualtı ve Hiperbarik Tıp uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Serkan Ergözen tarafından ‘Yara Bakımı Eğitimi’ verildi.

Sarhoş Katil Barlar Sokağında Yakalandı!

Sarhoş olan katil barlar sokağında yerde sızmış halde bulundu.

Büyükşehir Zabıta sınavları devam ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere, Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre itfaiye ve zabıta memuru alımları devam ediyor.

Yine kiracı mülk sahibi anlaşmazlığı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 30 odalı bir apartta mülk sahibi ve kiracı ile anlaşmazlık çıktı. Açtığı tahliye davasını kazanan mülk sahibinin avukatları ve tahliye işlemleri için gelen icra memurları ile apartta yaşayanlar karşı karşıya geldi. Apart işletmecisi Kemal Göle, "Sezon ortasında tahliye olmaz, burada yaşayan insanlar sokağa atılarak mağdur edilmemeli" dedi.

Devlet Memurları Yemin Ettiler

Fethiye Belediyesi’nde görev yapan sözleşmeli 38 personel 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun ilgili maddesine göre Türk Bayrağı üzerine yemin ederek, devlet memuru olarak göreve başladı.

Memurların sorunları konuşuldu 

Zafer Partisi 28. Dönem Muğla Milletvekili Adayı Ünal Yiğit beraberinde Zafer Partisi İl Başkanı Kübra Bilgiler, Milletvekili adayları Aybike Ece Taşova ve Mehmet Özdemir ile birlikte Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret ettiler. 

BELEDİYE PERSONELLERİ YEMİN EDEREK DEVLET MEMURU OLDU

Ula Belediyesi bünyesinde çalışan ve “Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile memuriyete başlayan 13 sözleşmeli personelin yemin töreni Nail Çakırhan toplantı salonunda gerçekleştirildi.

MUĞLA VE İZMİR’DE RÜŞVET OPERASYONU: 10 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'ne bağlı Marmaris KOM Ekipleri tarafından Muğla ve İzmir'deki 3 ilçede eş zamanlı olarak düzenlenen rüşvet operasyonunda içlerinde memurların da bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı.

MUĞLA’DA OTOBÜSLERDE MÜŞTERİ KILIĞINDA DENETİM YAPILDI

Muğla Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından otobüslere müşteri olarak binen sivil memurlar denetim gerçekleştirdi.

Girgin: taşeron işçiye verilen sözler tutulsun!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Devlet Memurları Kanunu hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen kanun teklifinde yaptığı konuşmada asgari ücretlilerin, 4/C'den 4/B statüsüne geçirilen özelleştirme mağdurlarının ve kadro bekleyen taşeron işçilerin sorunlarını gündeme getirdi.

Türk Büro-Sen’den 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Türk Büro-Sen Muğla Şube Başkanlığı tarafından 3600 ek gösterge konusunda basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasında 3600 ek gösterge denilen, devlet memurlarına ek gösterge artışı düzenlemesinin yalnızca belli meslek grupları için öngörülmesinin ve dar bir kapsamda ele alınmasının var olan sorunları çözemeyeceği ifade edildi.

Menteşe Belediyesi’nden memurlara sosyal denge zammı

Menteşe Belediyesi ve Tüm-Yerel Sen Sendikası Muğla Şubesi arasındaki sosyal denge sözleşmesi imzalandı. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile Tüm-Yerel Sen Muğla Şube Başkanı Salih Yıldız arasında imzalanan sözleşme kapsamında Menteşe Belediyesi'nde görevli kadrolu ve sözleşmeli memurların maaşlarına 201,35 TL ile 335,50 TL arasında artış yapıldı.

Memurlar için sözleşme imzalandı

Fethiye Belediyesi ile Tüm Yerel Sendikası arasında 2 yıllık sözleşme imzalandı.

Muğla’daki 15 Temmuz şehitlerine vefa

15 Temmuz FETÖ terör örgütü kalkışması sonucu Muğla'da şehit düşen polis memuru Mehmet Çetin ve Nedip Cengiz Eker'in portreleri, Muğla Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencileri tarafından portreleri yapılarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünde seğrilendi. Cumhurbaşkanlığının himayelerinde her yıl tertip edilen '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri' kapsamında, Muğla Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince resmedilen şehit polis memurları Mehmet Çetin ve Nedip Cengiz Eker'in portreleri, ailelerine hediye edilmek üzere önce İL Milli Eğitim Müdürlüğünde sergilendi.

Memur Ve Emeklinin Gözü Zamda

Yeni haftada çalışanların gözü ücretleriyle ilgili düzenlemelerde olacak. Asgari ücrette vergi muafiyetine ilişkin kanun teklifi Meclis'te görüşülmeye başlanacak. Memurların ek zam talebine ilişkin görüşmelerinde bu hafta başlaması bekleniyor.

Demir; “Memurlarımız, İktidarın Samimiyetine Güvenmiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, genel merkezin memurlara 3600 ek gösterge konusuna ilişkin olarak iktidara yaptığı eleştiri ve çağrıya destek verdi.

Bodrum'da çatışma: 1 polis memuru şehit oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada yaralanan polis memurlarından biri kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Olay sonrasında 3 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Karaca nikah kıydı, normalleşme bekleniyor

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye ve çevresinde de normalleşme için geri sayım başlarken, özellikle açık ve kapalı düğün salonları hazırlıklarını son aşamaya getirdi. Fethiye Belediyesi nikah memurlarının kıydığı nikahların ardından düğün organizasyonlarından tarih alan genç çiftlerde biran önce normalleşmenin başlamasını bekliyor. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde nikah kıyan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Bölgemizde vaka sayısı minimize olmuş durumda. Bölgemizde normalleşme bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Denizlispor Başkanı Ali Çetin’in Fethiye’deki duruşması 

Denizlispor Başkanı Ali Çetin ve ailesinin Fethiye Balık Pazarı önünde meydana gelen olayın duruşması, Fethiye 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Başkan Çetin ve ailesinin suçladığı polisler ve vatandaşların da yargılandığı davada; olay günü görevli polis memurları da Çetin ve ailesinden şikayetçi olmuştu. Günün duruşmasında Başkan Ali Çetin’in avukat oğlu Evrim Çetin’in yanı sıra polis memurları ve tanıklar dinlendi. 

Zeybek komiserliğe terfi etti

Fethiye’nin sevilen polis memurlarından Mehmet Zeybek, komiserliğe terfi etti.

Zeynep Şenpınar davası 20 Nisan’a ertelendi

Muğla’nın Menteşe İlçesi Kötekli Mahallesinde geçen sene Ramazan Bayramı’nın ilk günü Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından bıçaklanarak öldürülen Zeynep Şenpınar cinayetinin ikinci duruşması Muğla 1’inci Ağır Ceza mahkemesinde görüldü. Selim Ahmet Kemaloğlu’nun SEGBİS  ile katıldığı duruşmada, olay günü bölgeye giden polis memurları ve sağlık çalışanları dinlendi. 

14 FETÖ iltisaklısı tekne ile kaçarken yakalandı

Marmaris Bozburun açıklarında gece saatlerinde Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tekneye yapılan operasyonda aralarında muvazzaf asker, ihraç polis memurları, öğretmen ve esnafın bulunduğu 14 FETÖ iltisaklısı yakalandı.

Muğla’da ormancılara silah eğitimi

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde kolluk görevi ve kolluk amiri faaliyetlerini yürüten personele silah eğitimi verildi. Bölge Müdürlüğünde ve İşletme Müdürlüklerinde görevli Orman Muhafaza Memurları, Orman İşletme Şefleri, İşletme Müdür Yardımcıları ve İşletme Müdürleri ile Şube Müdürlerine eğitim verildi. Bölge Müdürlüğü merkezi ve tüm işletmelerde toplam 500 personel silah bakımı ve silah kullanımı eğitiminden geçirildi.

İzolasyondaki Memurlardan Örnek Davranış

Fethiye'de 86 infaz koruma memuru, Kovid-19 tedbirleri kapsamında konakladıkları yurdun ve okulun başta boya ve badana olmak üzere tadilatı ile bahçe düzenlemesini yapıyorlar. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gönüllü olarak okulun tadilatını yapan memurları görüntülü arayıp fedakarlıklarından dolayı teşekkür etti.

BAŞARILI POLiSLER ÖDÜLLENDiRiLDi

Fethiye’de 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün başarılı personelleri, düzenlenen törenle "Başarı Belgesi" ile ödüllendirildi. Fethiye Kaymakamlığında düzenlenen ödül törenine, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, Fethiye İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Emre Süel ile "Başarı Belgesi" almaya hak kazanan polis memurları katıldı. İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Emre Süel, Asayiş Büro Amiri Ercan Bozlak, polis memurları Hüseyin Şentürk, Kenan Yıldırım ve Özer Çeğilli’ye Urfalı Aziz Özbay cinayetinin çözülmesinde gösterdikleri üstün gayret, fedakarlık ve özverili çalışmaları nedeniyle Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner tarafından "Başarı Belgesi" takdim edildi.