Merkezi Haberleri

Merkezi Haberleri

Muğla BİLSEM’in 13 araştırma projesi Denizli’de görücüye çıktı

Ortaokul Öğrencileri Arası Proje Yarışması Bölge Finali ilk kez İzmir dışında bir kentin ev sahipliğinde Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşiyor. Ege Bölgesi kentlerinden İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak ve Denizli’den yarışmaya katılan okullardan toplam 100 proje yarı finale katıldı.

Minikler atık konusunda bilgilendirildi

Menteşe Kocamustafendi İlkokulu 2. ve 3. Sınıf öğrencileri Sağlıklı Adımlar ve Mavi Yeşil Okullar projesi kapsamında Menteşe Belediyesi Atık Getirme Merkezini ziyaret ettiler.

Meteorolojiden 'Sıcak' Uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarıda, Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde artacağı açıklandı.

Sıcaklık 10 derece düştü! Fethiye fırtınaya teslim oldu

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Muğla genelinde şiddetli sağanak ve şiddetli uyarısında bulundu. Yapılan uyarıların ardından Fethiye yağmura teslim oldu.

Muğla'da çocuklar tarihle buluştu

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde 'Biz Bir Takımız' projesine katılan çocuklar Yatağan Stratonekia Antik Kenti'nde tarihe yolculuk ettiler.

Marmaris’te Nisan yağmurları yüzünü gösterdi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü tahmin ve uyarı merkezi Bodrum ile Kaş arasında fırtına ve yağışların olduğunu bildirmesinin ardından ilçede beklenen fırtına ve yağışlar etkisini gösterdi.

Bisiklet Sürüş Eğitimleri Başlıyor

Menteşe Belediyesi ile Muğla Bisiklet Derneği paydaşlığında 10 yaş üzerindeki herkese yönelik düzenlenen bisiklet eğitimi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde başlıyor.

Fethiye’de Fenerbahçeliler Olympiakos Maçını Hep Birlikte İzledi

UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Finali ikinci maçında Olympiakos'u konuk eden Fenerbahçe, rakibine penaltı atışlarında kaybederek elendi. Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Genç Fenerbahçeliler grubu, maçı Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde kurulan dev ekranda maçı birlikte izleyerek takımlarına destek oldular.

Başkan Karaca, Fenerbahçe Maçını Fethiye’deki Fenerbahçeliler İle İzledi

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fenerbahçe’nin Türkiye’yi temsil ettiği UEFA Konferans Ligi’ndeki Olympiakos maçını Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Fenerbahçeli taraftarlar ile birlikte izledi.

Muğla’da Engelsiz Bahçe Yapıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi bahçesinde engelli bireylere yönelik bahçe oluşturuldu.

Muğla'da Bağımlılıkla Mücadeleye Dikkat Çekildi

Muğla Gençlik Merkezi tarafından bağımlılıklarla mücadele konulu farkındalık etkinliği düzenlendi.

Fethiye’deki Konteynır Yangını Söndürüldü

Muğla'nın Fethiye ilçesinde inşası devam eden bir otelde işçilerin kaldığı konteynır bölümünde çıkan yangın, itfaiyenin 2 saatlik müdahalesi ile söndürüldü.

Fırtına, ölüdeniz’de maddi zarara yol açtı çok sayıda şezlong kırıldı!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarılar sonrasında Ölüdeniz’de fırtına etkili oldu. İşletmelerde maddi hasar meydana geldi.

Fethiye Ölüdeniz’de fırtına Tüm uçuşlar iptal!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarılar sonrasında Fethiye Ölüdeniz’de fırtına görüldü. Uçuşlar ise iptal edildi.

Bodrum-Kaş arası denizlerde fırtına

 Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Muğla’nın Bodrum ve Antalya Kaş arasında kalan denizlerde fırtına uyarısında bulundu.

MSKÜ’de 40 personele iş güvenliği eğitimi verildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi. Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimi tamamlayan katılımcılar, eğitim sertifikası almaya hak kazandı.

Kumburnu Plajı’nda Ziyaretçi Sayısını Dengelemek İçin Hizmet Bedeli Alınmaya Başlandı

Fethiye’nin dünyaca ünlü Ölüdeniz, Kumburnu Plajı’nın yaya girişi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi raporuna göre ziyaretçi sayısını azaltmak ve bölgeyi korumak için milli park ve tabiat parklarında olduğu gibi saha hizmet bedeli alınmaya başlandı.

Muğla BİLSEM ulusal öğrenci kongresi düzenliyor

Menteşe ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak özel yetenekli öğrencilere yönelik faaliyet gösteren Muğla Bilim ve Sanat Merkezi; (BİLSEM) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde “Bilim ve Sanat Öğrenci Kongresi” düzenliyor.

Minik yazarların etkinliği beğeni topladı

Fethiye’de yazarlığa ilk adımı atan ilkokul öğrencilerinin eserleri Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte okurla buluştu.

Muğla BİLSEM’in rekor sayıdaki projesine bölge finali daveti

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim-öğretimini sürdüren ve aynı zamanda üstün zekalı öğrencilerin eğitim gördüğü Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), ortaokul öğrencilerinin hazırladığı 12 projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 2204 ortaokul araştırma projelerinde ortaokul kategorisinde Ege Bölge finaline davet edildi.

Başkan Aras’tan ‘Teşekkür Muğlam’ mesajı

31 Mart yerel seçimlerinde CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan eski Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yüzde 55’lik bir seçim zaferinin ardından Muğlalılara Menteşe’deki Seçim Koordinasyon Merkezinin bulunduğu 3 katlı binayı boydan boya kaplayan mesaj ile teşekkür etti.

Seydikemer’de Fark Daha Da Açılıyor

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli’nin rakip belediye başkan adayları ile arasındaki oy farkı günden güne açılıyor. Her gittiği mahallede partili partisiz herkesin ilgisiyle karşılaşan Başkan Akdenizli, Eşen Mahallesi’nde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada; “2 aydır çok güzel teveccühle karşılaşıyoruz. İnşallah yarından sonra bunu da sandıklarda hep birlikte göreceğiz” dedi.

MEAH’ta Sağlıklı Yaş Alma Merkezi Yaşam Polikliniği Hizmete Açıldı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Sağlıklı yaş alma merkezi yaşam polikliniği hizmete açıldı.

Kökten, “Turizme Artı Değer Kazandıracağız”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, ekibi ile birlikte Fethiye şehir merkezindeki esnafları ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, “Fethiye Kalesi’nin restorasyonu ve körfez temizliği ile turizme artı değer sağlayacağız” dedi.

Ormanda Yaralanan Vatandaş İçin Ekipler Seferber Oldu

Muğla Fethiye ilçe Kabak koyunda yürüyüş yaparken ayak bileğini büken vatandaş için Jandarma JAK, UMKE, AFAD ekipleri seferber oldu.

Kökten, Fethiye'de 5 Bin Kişilik İftar Yemeği Verdi

Cumhur İttifakı tarafından düzenelenen İftar proğramına katılım yoğun oldu. Programda katılımcılara hoşgeldiniz konuşması yapan Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, "Bizler önümüzdeki beş yılda Fethiye'ye hizmet etmek için gece gündüz çalışacağız"dedi.

Herkesin Başkanı Akdenizli, Özel Öğrencilerin Kalplerini Fethetti

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” kapsamında ilçede bulunan Özel Kemer Nursel Özdemir Özel Eğitim Merkezi ile Seydikemer Atılım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Büyükşehir, Cengiz Bektaş Kent Belleği ve Kültür Merkezi’nin tanıtımını gerçekleştirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesinde yapımı tamamlanma aşamasına gelen Cengiz Bektaş Kent Belleği ve Kültür Merkezi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün katılımıyla tanıtıldı.

Büyükşehir 8 Yılda 19 Milyon Yerel Tohum Dağıttı

Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar tüm Türkiye’ye 18 Milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı için dikimi yapılan, 120 çeşit yerel türden oluşan 1 Milyon tohumun dağıtımını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi böylece bugüne kadar ülke genelinde 19 Milyon yerel tohum dağıtım rakamına ulaştı.

Denizlerde Fırtına Uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Bodrum-Kaş arasında denizlerde fırtına uyarısında bulundu.