Mezarlık Haberleri

Mezarlık Haberleri

Büyükşehir’den Bayram Öncesi Mezarlık Temizliği

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı öncesi 13 ilçede mezarlık temizlik ve bakım çalışmalarına devam ediyor. 2024 yılında 1434 mezarlık alanının 788 tanesinde temizlik ve bakım çalışması yapıldı.

Kazada Yaralanan 16 Yaşındaki Boyacı Hayata Tutunamadı

Berk Can Boyacı'nın (16) kullandığı 48 AGH 731 plakalı motosiklet, Fethiye-Antalya kara yolu Mezarlık Caddesi Kavşağı'nda, E.K. idaresindeki 48 JG 447 plakalı kamyonetle çarpıştı.

Kaymakam Karaman, “Bugün rahat yaşıyorsak, aziz şehitlerimiz sayesindedir”

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü etkinlik programı kapsamında Hallaç ve Taşyaka mezarlıklarına anlamlı ziyaretler gerçekleştirildi. Ziyarette Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman’a Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu ve Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Çiçek eşlik etti.

Arife günü Köyceğiz’de mezarlıklar ziyaret edildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde arife günü nedeniyle vatandaşlar tarafından mezarlıklara yoğun ziyaret gerçekleştirildi.

Mezarlık ziyaretinden dönüyordu: Karşıdan karşıya geçen kadına otomobil çarptı

Mezarlık ziyaretinden dönüyordu: Karşıdan karşıya geçen kadına otomobil çarptı

MEZARLIKTAN UZUN NAMLULU SİLAH ÇIKTI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde uzun namlulu silahı mezarlığa saklayan şüpheli polis tarafından kıskıvrak yakalanırken, şüphelinin silah kaçakçılığı yaptığı öğrenildi.

BAŞKAN KARACA ŞEHİTLERİ ZİYARET ETTİ

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü’nde Fethiye Şehir Mezarlığı’nda bulunan şehitleri Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Fethiye Muharip Gaziler, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Üyeleri ziyaret etti.

ŞEHİTLER MEZARI BAŞINDA ANILDI

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü’nde Fethiye Şehir Mezarlığı’nda bulunan şehitler ziyaret edilerek dualar okundu.

MEZARLIKLARDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

Kurban Bayramı nedeni ilke arife gününden itibaren mezarlıklarda dua etmek isteyen vatandaşlar tarafından yoğunluk oluşacağı tahmin ediliyor.

Fethiyespor'un şampiyonluk kupası duygusal anlar yaşattı

TFF ikinci lige yükselen Fethiyespor’da taraftarlar derneği şampiyonluk kupasını Fethiyespor’un unutulmayan efsane taraftar ve futbolcularının mezarlarına götürerek aileleriyle duygusal anlar yaşattı.

Trafik Kazası Yine Can Aldı

Seydikemer’e bağlı Çaykenarı Mahallesi Mezarlık Yanı’nda meydana gelen trafik kazasında 2 araç çarpıştı. Meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişide yaralandı.

Ülkü Ocaklarından Ülkücü Şehide Bayram Ziyareti

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice, İlçe Yönetimi ve Ortaöğretim Teşkilatı ile birlikte Ramazan Bayramı Arefesi münasebetiyle 20 Haziran 1980 günü şehit edilen Ülkücü Şehit Sadettin Dirgen'in mezarını ziyaret etti.

Arife Günü Mezarlık Ziyareti

Arife günü vatandaşlar mezarlıklara giderek vefat etmiş yakınlarına dualar ederek çiçek bıraktılar.

Mezarlık alanları için inşaat ve metal malzeme alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mezarlık Alanları İçin İnşaat ve Metal Malzemesi alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Şehit anne ve babası, mezarlıktan ayrılmıyor

Ankara'da 17 Şubat 2016 tarihinde Hava Kuvvetleri servis aracı geçerken patlatılan bomba ile 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda şehit olan Hava Kuvvetleri sivil memuru Fethiyeli Orçun Münyas'ın annesi Gürsel ile babası Mehmet Münyas en acı bayramı yaşıyorlar. Münyas çifti, bayram nedeni ile biricik oğlunun mezarını ziyaret ederek; duada bulundular.

Mezar ziyaretlerinde herhangi bir yoğunluk yaşanmadı

Kovid-19 tedbirleri kapsamında 17 günlük kısıtlama altında yapılan mezarlık ziyaretlerinde herhangi bir yoğunluk yaşanmadı. Daha çok yürüme mesafesindeki vatandaşlar mezarlık girişindeki çiçekçilerden temin ettikleri çiçeklerle yakınlarının mezarını ziyaret ederek, dualarda bulundular.

Ayrı mezarlıklarda toprağa verildiler

Fethiye’nin Göcek Mahallesinde ormanlık alanda ağaca yan yana asılı vaziyette cesedi bulunan Songül O. (37) ve ipinin kopması sonucu ağacın dibinde bulunan Sedat K. (45), ayrı ayrı mezarlıklarda toprağa verildi. İddialara göre Sedat K.'nın Muğla'da berber olarak çalışan ağabeyine, Songül O. ile birlikte yan yana gömülme talebi olduğu ancak yerine getirilmediği öğrenildi. Sedat K. ve Songül O. Kendi mahalle mezarlıklarında dualarla toprağa verildiler.

Camilerde bayram namazı kılınacak

On bir ayın sultanı Ramazan ayı uğurlanıyor. 12 Mayıs Çarşamba günü son oruç tutulacak. 11 Mayıs Salı akşamı da son teravih namazı kılınacak. Fethiye’de tüm camilerde yürüme mesafesindeki vatandaşlar bayram namazı kılabilecek. Fethiye’de bayram namazı 13 Mayıs Perşembe günü saat 06:29’da kılınacak.

Kontrolden çıkan araç elektrik direğine çarptı: 1 yaralı

Fethiye Karaçulha Mahallesi, Mezarlık Caddesinde otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil elektrik direğine çarparak durabildi. Meydana gelen kazada sürücü yaralandı.

24.05.2018 Muğla’nın Kuşlarına Büyükşehir Güvencesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, böcekçil kuşların yuva yapmasına imkân sağlayarak Çam ağaçlarına zarar veren Çam Kese böceğiyle mücadele etmek ve yuvasız kuşlara yuva temin etmek amacıyla sorumluluğunda bulunan mezarlık alanlarına 458 adet kuş yuvası astı.

MEZARLIKTA SAKLAMIŞLAR

Fethiye’de, Muğla Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Muğla Kom Şube Müdürlüğü ve Fethiye Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin yaptığı uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı.

Çevik Kuvvet’e Taziye Ziyareti

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Türkiye'yi yasa boğan İstanbul’daki terör saldırısı sonrası Fethiye Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet ekiplerine taziye ziyaretinde bulundu. Polislere karanfil veren Başkan Saatcı, “Buraya taziye gelmek, olay yerini ziyaret etmek yetmiyor! Bunların dışında bir şeyler yapmak ihtiyacı hissediyoruz. Ama hukuk devleti, demokrasi diyoruz. Belli konularda elimiz kolumuz bağlı kalıyor. İçimizdeki volkan dışarı taşmasın diye onu bastırıyoruz” dedi. Ziyaretin ardından Fethiye Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Osman Musluk şehitlerimiz için dua etti.