Mısır Haberleri

Mısır Haberleri

Salı Pazarı’nda Mısıra İlgi Yoğun

Fethiye’de Salı Pazarı’nda mısır satışlarındaki yoğunluk dikkatlerden kaçmadı. Pazar esnafı, mısıra olan rağbetin güzel seviyede olduğunu belirtti.

Dikenli incir tanesi 10 liradan satılıyor

Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde tarıma elverişli olmayan alanlarda yetişen Frenk İnciri olarak bilinen ve dikenli incir de denilen mısır incirinin tanesi 10 TL'den satılmaya başlandı.

Belediye, hibeli mısır tohumu desteği verecek

Milas Belediyesi, üretim yapan küçük aile işletmelerini desteklemek için Hibeli Mısır Tohumu desteğinde bulunacak. 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) veya Milas Ziraat Odası kayıt belgesi, hayvan varlık listesi ve kimlik fotokopisi ile şahsen yapılacak başvurular sonucunda desteklemede bulunulacak.

SÜLEYMAN ATLI'DAN ALTIN MADALYA

Mısır’ın İskenderiye kentinde düzenlenen Ibrahim Moustafa Ranking Serisi’nde Milli Güreşçi Süleyman Atlı, altın madalya kazandı 

YUNANİSTAN’IN İNSANLIK SUÇU KARNESİ

Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları tarafından son aylarda tüm dünyanın gözü önünde insanlık dramına sebep olan Ege kıyısındaki Yunan adalarına sadece Türkiye'den değil, Libya, Mısır, Tunus gibi ülkelerden geçiş yapan düzensiz göçmenler can salı ve lastik botlara bindirilerek Türk karasularına geri itiliyor.

Muğla’daki çalışmalarda çayır tırtılına rastlanmadı

Son günlerde ülkemizin Trakya Bölgesi ve civarında ayçiçeği ve mısır tarlalarında görülen çayır tırtılı zararlısı, ayçiçeği yetiştiriciliği yapılan yerlerde tedirginliğe yol açarken, Muğla'daki çalışmalarda çayır tırtılına rastlanmadı.

Milas mermeri dünyaya ihraç ediliyor

Sodra Dağından çıkarılan mermerleriyle ünlenen ve antik çağlarda Karialıların başkenti olan Mylasa şehri 2 bin yıl sonra yeniden mermercilikte adını duyurmaya başladı. Muğla'nın Milas ilçesi Boğayokuşu Mevkiindeki taş ve mermer ocağından çıkarılan ve 'Mylasa' adıyla marka tescili yapılan Milas mermerleri Güllük ve İzmir Limanlarından Hindistan, Çin, Libya ve Mısır'a ihraç ediliyor.

Silajlık mısır ve yonca tohumu alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Balıkesir İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü tarafından, Silajlık Mısır ve Yonca Tohumu alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Mısırlıoğlu’ndan İyi Partili Belediye Meclis Üyelerine ziyaret

İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ve beraberindeki heyet; Seydikemer Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu program dahilinde Afyonkarahisar’daki bir termal tesiste konaklayan İyi Partili Belediye Meclis Üyelerini ziyaret etti. 

Çiftçiler iktidara “Bizimle dalga geçmeyin” diyor

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Meclis'te Muğla Menteşe’den bir çiftçinin kendisine ilettiği mektubu okudu. CHP olarak her platformda çiftçilerin sorunlarını dile getirmeye çalıştıklarını söyleyen Girgin "Çiftçi komada, çiftçiliği, hayvancılığı, besiciliği öldürdüler. Vatandaş sorunlarına bir çözüm kapısı bulamıyor. Muğla’da birçok çiftçinin kendisini arayarak prim desteklerini alamadıklarını belirten Girgin, iktidara çağrıda şu çağrıyı yaptı: “Çiftçilerin bütün borçlarını silin çağrımıza kulak tıkadınız. Şimdi de desteklemeleri yatırmıyorsunuz. Borçları acilen silin, desteklemeleri hemen yatırın! Çiftçi rahat bir nefes alsın!"

İnsan kaçakçılığına 6 tutuklama

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’nde yapılan operasyonda; 4 araç içerisinde Irak, İran, Mısır ve Suriye uyruklu 97 düzensiz göçmenin yakalandığı bildirildi. Konuyla ilgili olarak 13 şüpheli Fethiye Adliyesi’ne getirildi ve hakim karşısına çıkarıldı. Soruşturma sonucunda 6 kişinin tutuklandığı bildirildi.

İthalatın uzatılması çiftçiyi bitirecek

Buğday, arpa ve mısır ithalatında gümrük vergisinin sıfırlanması yönündeki kararın uygulanma süresi 30 Nisan 2021'e kadar uzatılınca çiftçiler bu kararın yeniden gözden geçirilmesini istediler. Türkiye’de girdilerin yüksekliğini hatırlatan üreticiler, ithalatın uzatılması çiftçinin ve üreticinin sonunun gelmesi demek diye konuştular. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “Buğday, arpa ve mısır ithalatında gümrük vergisinin sıfırlanması yönündeki kararın uygulanma süresinin uzatılması, çiftçinin ekim ve üretim yapmaması için mi uğraşıyorlar ben bunu anlamış değilim” ifadelerini kullandı.

Düzensiz Kaçak Göçmenlere Devlet Şefkati 

Fethiye’de, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Fethiye Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Grup Amirliğince, Ölüdeniz mahallesinde dün gece yapılan operasyonda 4 araç içerinde, Irak, İran, Mısır ve Suriye uyruklu 97 düzensiz göçmen ile birlikte 10 organizatör yakalanarak gözaltına alındılar.

TGK’DAN KINAMA

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Mısır polisinin Anadolu Ajansının Kahire ofisinde 4 çalışanı gözaltına almasını kınadı.

ADD “Türkiye Cumhuriyeti sahipsiz değildir”

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi yönetimi; Diyanet işleri Başkanının, Kadir Mısıroğlu’na yapmış olduğu geçmiş olsun ziyareti ile ilgili olarak yeni bir açıklamada daha bulundu. ADD Fethiye şubesi yönetim kurulu başkanı Haydar Murat Topçu açıklamasında “Emperyalist güçlerin; yerli işbirlikçiler eliyle uygulamaya koyduğu planları ve uygulayıcılarını bir bir ifşa etmekteyiz. Türkiye Cumhuriyeti sahipsiz değildir” dedi.

GİZEMLİ MISIR MÜHRÜ BULUNDU

Seydikemer İlçesi’ndeki Letoon Antik Kenti’nde devam eden kazılarda, Antik Mısır uygarlığına ait, yaklaşık 2 bin 600 yıllık gizemli Mısır mührü bulundu.