Nüfus Artış Haberleri

Nüfus Artış Haberleri

Fethiye’ye 20 Bin Kişilik Ek İçme Suyu Çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi, nüfus artışı nedeniyle içme suyu sorunu yaşayan Taşyaka, Patlangıç ve Pazaryeri Mahalleri için ek içme suyu kaynağı buldu. Ekipler 24 saat boyunca aralıksız çalışarak 12 bin kişiye yetecek miktarda suyu sisteme dahil ederken ikinci etapta 8 bin kişiye yetecek ek kaynağı sisteme dahil edecek.

MUĞLA, 2022’DE NÜFUS ARTIŞ HIZI EN YÜKSEK İL OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu2022 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını açıklarken, Muğla'nın nüfusu 1 milyon 048 bin 185 olarak açıklandı ve Türkiye'de nüfus artış hızı en yüksek il olarak kayıtlara geçti.

Güzel, Tasarruf önlemleri alınmalıdır

Saadet Partisi Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Güzel, Dünya Su Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Güzel açıklamasında, “Dünya genelinde, iklim değişikliği, küresel ısınma, nüfus artışı ve aşırı çevre kirliliği sebebiyle su kaynaklarımız kuruyor, kirleniyor ve maalesef tükeniyor” şeklinde ifadeler kullandı. 

Oğuz nüfus artışını değerlendirdi 

TÜİK’in açıkladığı Fethiye ve Muğla’nın nüfus artışını değerlendiren Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, bölgenin son derece yüksek bir imar baskısı altında olduğunu ifade etti. Fethiye’deki konut ve emlak piyasasını da değerlendiren Dernek Başkanı Oğuz, pandemi süresince Fethiye ve çevresinde nüfus ve yerleşim oranını da değerlendirirken; gelecek dönemde Türkiye’de ve Fethiye’de emlak ve konut sektörü hakkındaki beklentilerini de anlattı. 

Türkiye’nin nüfus artış hızı yavaşladı 

TÜİK verilerine göre Türkiye’nin toplam nüfusu 83.614.362 kişi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her fırsatta dile getirdiği "en az 3 çocuk" çağrısının dikkate alınmadığı görüldü. Yıllık nüfus artış hızı 2019 yılında binde 13,9 iken 2020 yılında binde 5,5'e geriledi.

Bodrum’da nüfus arttı su yetmez oldu

Bodrum’daki nüfus artışı barajın dolmasını engelledi.

Çağrı Merkezi, pandemi ve nüfus artışı nedeniyle yoğun mesaide

Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren “Çağrı Merkezi” 2020 yılında 11 aylık sürede 204 bin 585 çağrı aldı. Pandemi dolayısıyla ilçe genelinde gerçekleşen yerleşik nüfus artışının da etkisiyle, Bodrum Belediyesi Çağrı Merkezi tarafından 2020 yılında alınan çağrı sayısı, geçtiğimiz 4 yılın toplamını yakalamış durumda.

Vatandaşlar Kısıtlamaya Harfiyen Uydu

Ramazan Bayramı’nın 3. gününde de uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle vatandaşlar evlerine çekildi. Fethiye’de en işlek cadde ve sokaklar yine bomboş kalırken, geçtiğimiz yıllarda nüfus artışı olan Fethiye sessizliği yaşadı.

En Kalabalık Mahalle Tuzla Mahallesi

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye’deki mahalle muhtarları ile toplantında bir araya geldi. Fethiye Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen organizasyonda ilçe hakkında genel değerlendirmelerde bulunuldu. Fethiye’nin nüfus artışına da değinen Şahiner, “Geçtiğimiz günlerde ilçemizin yeni nüfusu açıklandı. Buna göre nüfusumuz 162 bin 686 oldu. Geçtiğimiz yıl nüfusumuz 157 bin 745 olan nüfusumuz yaklaşık 4 bin 941 kişi artmıştır. 41 mahalle içinde en kalabalık mahallemiz 16 bin 853 kişi ile Tuzla Mahallesi” şeklinde ifadeler kullandı.

Fethiye İl Genelinde 2. Sırada

TUİK’in adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verilerine göre fethiye’de yıllık nüfus artış hızı binde 25,21 olarak belirlenirken, 2015 yılında 147 bin 703 kişi olarak belirlenen Fethiye nüfusu 31 Aralık 2016 tarihli son verilere göre 151 bin 474 kişi oldu.