Okul Haberleri

Okul Haberleri

7. Fethiye Belgesel Günleri (FBG) başlıyor

2016 yılında Ortaklar Öğretmen Okullu mezunları tarafından düzenlenmeye başlanan Fethiye Belgesel Günlerinin 7’ncisi 19 Nisan 202 Cuma ve 20 Nisan 2020 Cumartesi günlerinde gerçekleştirilecek.

Fethiye'de spor şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Spor Şenliği, 21 okuldan 812 öğrencinin katılımıyla sona erdi. şenlik,katıl

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Çay, öğrenciler ile bir araya geldi

2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci ara tatili, 15 Nisan itibarıyla sona erdi. Ramazan Bayram ile birleşen 9 günlük ara tatilin ardından Muğla’da öğrenciler, okullarında ders başı yaptı. Muğla İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, ilk ders gününde Menteşe Nazmi Zehra İyibilir Ortaokulunda öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Toparlar Ortaokulu Floor Curling Küçükler Bölge şampiyonu oldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Toparlar Ortaokulu Floor Curling Küçük Kızlar Takımı 2023-2024 Okul Sporları Floor Curling küçükler grup Birinciliği müsabakalarında şampiyon oldu.

Köyceğiz Kaymakamı Maslak, miniklere masal okudu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Kaymakamı Mustafa Maslak, Köyceğiz Anaokulu öğrencilerine masal okudu.

Minik yazarların etkinliği beğeni topladı

Fethiye’de yazarlığa ilk adımı atan ilkokul öğrencilerinin eserleri Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte okurla buluştu.

Muğla’da “Mavi Yeşil” okullar satranç turnuvası başladı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen “Mavi Yeşil Okullar” projesi çerçevesinde öğrenciler arası satranç turnuvası başladı.

Köyceğiz’de minikler çilek fidelerini toprakla buluşturdu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencileri 'Ata Tohumu' çilek fidelerini toprakla buluşturdu.

Muğla BİLSEM’in rekor sayıdaki projesine bölge finali daveti

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim-öğretimini sürdüren ve aynı zamanda üstün zekalı öğrencilerin eğitim gördüğü Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), ortaokul öğrencilerinin hazırladığı 12 projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 2204 ortaokul araştırma projelerinde ortaokul kategorisinde Ege Bölge finaline davet edildi.

Minik öğrenciler ebru çalışmasına katıldı

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencilerinin ebru çalışmasına katılarak yaptığı eserler beğenildi.

Muğla Valisi İdris Akbıyık Oyunu Kullandı

Muğla Valisi İdris Akbıyık ile eşi Sevim Akbıyık, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için Menteşe Kocamustafendi İlkokulu'nda oyunu kullandı.

Behçet Saatcı Oyunu Kullandı

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Oyunu Yunus Nadi İlköğretim Okulu’nda kullandı.

Fethiye’de Yerel Seçim Yoğunluğu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde sabah saat 08.00 itibariyle oy verme işlemi başladı. Fethiye’de yaşayan vatandaşlar oy verme işlemini sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyor. Okullarda seçim dolayısıyla yoğunluk olduğu gözlemlendi.

Fethiye Yerel Seçime Hazır

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 31 Mart yerel seçimlere 1 gün kala oylarını kullanılacağı okullara sandıklar kuruldu. Sınıflara paravan kurulurken, seçmenlerin oylarını kullanılacağı sandıklar ve oy kabinleri de sınıflara yerleştirildi.

Saatcı: Yapay Zeka Ürünü Sahte Ses Kayıtlarına Tevessül Edenleri Lanetliyorum

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, kendisi ile ilgili sosyal medyada dolaşıma sokulan yapay zeka ürünü ses kayıtları ile ilgili açıklama yaptı. Hukukçu kurmaylarının konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Saatcı, “Bunun adı yapay zeka değil, yapay alçaklıktır. Buna tevessül edenleri lanetliyorum.” dedi.

Köyceğiz’de Okul Bahçesi Keçiboynuzu Fidanları İle Donatıldı

Muğla’nın Köyceğiz Ortaokulu öğrencileri Orman Haftasında okul bahçesini keçiboynuzu ormanına dönüştürdü. Ayrıca etkinlikte öğrenciler endemik bitkilerden sığla ve aromatik bitkilerden defne fidanları ile bahçelerini renklendirdi.

Menteşe Spor Lisesi hokeyde durdulamıyor

Konya Hokey Sahası'nda 22-26 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlenen Okul Sporları Hokey Türkiye Şampiyonası Grup Müsabakalarında Menteşe Spor Lisesi 2’de 2 yaparak puanını 6’ya çıkardı.

Köyceğizli milli yüzücü Elif, dünya rekorunun sahibi oldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Fehmi Başoğlu İlkokulu özel eğitim sınıfı öğrencisi milli yüzücü Elif Oral, dünya rekoru kırdı.

Başkan Akdenizli, Öğrenci Evinde Sahur Yaptı

Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, kendisini sahura davet eden üniversitelileri kırmadı. Gençler, kendilerine elleriyle menemen ve sahur sofrası hazırlayan Başkan Akdenizli’ye teşekkür ederek yine beklediklerini dile getirdi.

Menteşe Bayır Ortaokulu Yıldız Erkekler Şampiyonu Oldu

Muğla'da Yıldız Erkekler açık alan çim hokeyinde Muğla Şampiyonu, Menteşe Bayır Ortaokulu oldu.

Yıldız Kızlar Çim Hokeyi Muğla Şampiyonu Yatağan Ayser-Kazım Eren Ortaokulu

Açık Alan Yıldızlar Çim Hokeyi Türkiye şampiyonası Muğla finallerinde Bozüyük Yıldız Kızlar Çim Hokeyi takımı yenilgisiz Muğla şampiyonu olarak Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandı.

Kökten, “Doktorlar Hayatımızın Önemli Bir Parçası”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten ve beraberindeki heyet, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Fethiye Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.

Fethiyeli Öğrencilerden Şehide Vefa Anması

Kayadibi Şehit Er Feruz Zorlu Ortaokulu, Beşkaza’nın Yiğitleri kapsamında gerçekleştirdikleri etkinlik kapsamında okullarının adını taşıyan Kayadibi Şehit Er Feruz Zorlu’nun önce ailesini daha sonrasında da mezarını ziyaret etti.

İnsan yaşama ömrü uzuyor, 2080 yılında 120 olarak öngörülüyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Muğla Aile Hekimleri Derneği tarafından Muğla’da düzenlenen ‘Aşı Okulu’ konferansına katılan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Esin Şenol, yeni aşılardan Zona ve RSV aşıları hakkında bilgi verdi. Şenol, yeni aşılardan Zona aşısının küçük yaşlarda geçirilen, fakat vücutta saklı kalan hastalıkların 50-70 yaşlarında tekrar uyanmasına engel olduğunu açıkladı.

Köyceğiz Atatürk Ortaokulu satrançta il birincisi oldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Atatürk Ortaokulu Kız Satranç Takımı Satranç İl Birinciliği Müsabakalarında şampiyon oldu.

MSKÜ aşçılarından tarihi başarı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, 1-3 Mart 2024 tarihleri arasında Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Ulusal Aşçılık Yarışması’nda tarihi bir başarıya imza attı.

Ortaokul öğrencilerine gıda israfı ve kompost yapım eğitimi

Seydikemer Atatürk Ortaokulu öğrencilerine, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Serpil İkiz tarafından 'Sağlıklı beslenme, gıda israfı ve kompost yapımı' eğitimi verildi.

Belediye Fen Lisesi öğrencileri, Fransa yolcusu

Fethiye Belediye Fen Lisesi bu yıl 55.'si düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazanırken, Tarih Eğitiminde Yenilikçi Okul Projeleri 2024 HİSTOLAB ödül başvuruları için hazırladıkları proje ile Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenecek olan ödül törenine katılmaya davet edildi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Çay, Minik Öğrencilerle Buluştu

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, "Dilimizin Zenginlikleri" projesi çerçevesinde Menteşe Feriha Osman Günsan Anaokulunda gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

Fethiye’de Öğrencilere Su Verimliliği Eğitimi Verildi

Fethiye Gazi İlkokulu öğrencilerine Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeli Gıda Mühendisi Cihan Altınkaynak tarafından "Su verimliliği ve Seferberliği" eğitimi verdi.