Ortopedi Haberleri

Ortopedi Haberleri

Beşkazalı Doktor Emre Gültaç Doçent Oldu

Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi doktorlarından ve Tıp Fakültesi hocalarından Emre Gültaç, Doçentlik sözlü sınavını başarıyla geçerek Doçent unvanı aldı.

Cep Telefonları Duruş Bozukluklarına Neden Oluyor

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mutlu Güngör, hayatımızın bir parçası haline gelen akıllı telefonlar başta olmak üzere tüm teknolojik araçların uzun süre aynı pozisyonda kullanılmaları durumunda duruş bozukluğuna bağlı kamburluğa neden olduğunu belirterek alınması gereken önlemleri açıkladı.

Sahildeki sinsi tehlike, şezlong yaralanmaları için uyardı

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Can Hürel, önemsiz görünse bile el yaralanmalarının geri dönüşü olmayan duyu ve fonksiyon kayıplarına yol açabileceğine dikkat çekerek, “Böyle bir yaralanma halinde bilgili kişilerin yapacağı ilk yardım çok etkili olacaktır. Duyu ve fonksiyon kaybına yol açabileceği için evde tedavi etmek yerine bir uzmana başvurulmadır” dedi.

Kadınlarda menopoz sonrası kemik erimesi riski artıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ilk ortopedi dal kliniğini açan ve yaklaşık 21 yıldır sağlık hizmeti veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mutlu Güngör, kadınlarda menopoz sonrasında kemik erimesi görülme riskinin arttığını söyledi.

Nursel Özdemir Kurumları, rutin çalışmalarını sürdürüyor

Fethiye’de eğitim alanında yaptığı başarılı çalışmalar ile adından söz ettiren Nursel Özdemir Kurumları, ortopedik engelli çocukların tedavisi ve danışmanlığı hususunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet İmerci ile rutin çalışmalarını sürdürüyor. 

Op. Dr. Güngör: "Vakit kaybetmeden uzmana başvurun"

Günlük aktiviteyi kısıtlayan ve vücudun herhangi bir eklem bölgesinde 3 günden fazla süren ağrıların mutlak suretle önemsenmesi gerektiğini ifade eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mutlu Güngör, "3 günden fazla süren eklem ağrılarında bir uzmana başvurulması gerekir" dedi.

ÇOCUK VE ORTOPEDİ PANELİ YAPILDI

Fethiye Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması münasebetiyle ‘Çocuk ve Ortopedi’ paneli yapıldı.

ZEYTİN HASAT SEZONU ÖNCESİ SAĞLIKÇILARDAN YAMAÇ ARAZİLERDE ÇALIŞANLARA UYARI

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Mutlu Güngör, Ege illerindeki yamaç arazilerde zeytin hasat sezonunun başlaması nedeniyle zeytin hasadı yapanların vücut dengelerini korumalarını tavsiye etti. Güngör, “Eğimli arazide çalışmanın yanı sıra yürümede dize, bele, kalçaya, dengesiz yük bindiğinden sakatlanmalara neden olabilir” dedi.

Diz Ağrıları Hayatınızı Kısıtlamasın

Diz ağrısı günlük hayatta hemen herkesin yaşadığı sorunların arasında yer alıyor. Oturuş pozisyonunun yanlışlığı, dizin yanlış kullanılması gibi masum nedenlerin yanında kireçlenme (kıkırdak aşınması), travma, eklem iltihaplanması ya da romatizmal hastalıklar da diz ağrılarına neden olabiliyor. Sosyal aktiviteleri kısıtlayan diz ağrılarından kurtularak hareketlerin özgürleşebilmesi için; hayat tarzının düzenlenmesi, diz çevresindeki kasların güçlendirilmesi, ilaç tedavisi gibi yöntemler uygulanabilirken, daha ciddi sorunlarda cerrahi müdahaleler gerekebiliyor. Bu alanda robotik protez cerrahisi hasta konforunu artıran bir yöntem olarak öne çıkıyor. Memorial Şişli Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Olcay Güler, diz ağrıları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Nursel Özdemir Kurumları ile Ortopediatri Çocuk Ortopedi Akademisi işbirliği devam ediyor

Eğitim kuruluşu olmasının yanında öğrencilerinin sağlığı ile yakından ilgilenen Nursel Özdemir Kurumları bu kez İstanbul Ortopediatri Çocuk Ortopedi Akademisi’ni konuk etti. 

Fethiye’de İlk kıkırdak nakli gerçekleşti

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesinde ilk kez kıkırdak nakli gerçekleştirildi. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Eroğlu tarafından hastanın ayak bileğindeki aşık (Talus) kemiğine kıkırdak nakledildi.