Oyunlar Haberleri

Oyunlar Haberleri

Oyun Aynı Oyun, Senaryo Aynı Senaryo!

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, rakipleri tarafından yapılan algı oyunlarıyla ilgili bir vatandaşın sorusunu cevaplandırdı.Vatandaşın "Başkanım, seçime bir hafta kala çekileceğiniz dedikodusu yapıp milletin aklını karıştırıyorlar. Biz inanmıyoruz da, sizden de duymak istiyoruz" sorusuna Saatcı net cevap verdi. Seçimi kaybetme korkusu yaşayanların her seçim öncesinde böyle söylemler geliştirerek aciziyetlerini ortaya koyduğunu söyleyen Saatcı, "Allaha şükürler olsun şimdiye kadar çıktığımız hiçbir yoldan geri adım atmadık. 1 Nisan’dan sonra da Sizlere hizmetkârlık yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Seydikemer'de öğretmenlere zeka oyunları eğitimi verildi

Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hizmet içi eğitim kapsamında öğretmenlere akıl zeka oyunları eğitimi verildi.

Sarp Kayalarda Mahsur Kalan Koyunları Marmaris AKUT Ekipleri Kurtardı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dağlık alandaki sarp kayalıklarda mahsur kalan iki koyun AKUT Marmaris ekipleri tarafından kurtarılarak sahibine teslim edildi.

Muğla'da Otantik Çocuk Oyunlarıyla Geçmişe Yolculuk

Muğla'da unutulmaya yüz tutmuş oyunları çocuklara oynatma etkinliği düzenlendi.

Başkan Uzundemir miniklere karne hediyesi verdi

Ortaca Belediyesi tarafından 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının 1. dönemini tamamlanması nedeni ile tatile giren çocuklar için Çocuk Şenliği düzenlendi. Etkinlikte çeşitli yarışmalar ve oyunlar oynayan çocuklar keyifli saatler geçirdiler.

Mandalina Festivali buruk geçti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Bodrum Mandalina Festivali, Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit olan 12 Mehmetçik nedeniyle buruk geçti. Festivalde konser ve halkoyunları gösterileri yapılmadı.

Köpeğiyle yamaç paraşütü atlayışı yaptı

Fethiye’de gerçekleştirilen 23. Uluslararası Hava Oyunları Festivali kapsamında Fethiye’ye gelen pilot Yasin Oflaz, “Badem” isimli köpeğiyle Babadağ’ın 1700 metre yüksekliğindeki pistinden yamaç paraşütü atlayışı gerçekleştirdi.

Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali tamamlandı

Fethiye’de düzenlenen 23. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali sona erdi.

Başkan Karaca, paraşütle atlayarak Ölüdeniz manzarasının tadını çıkardı

23. Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali muhteşem etkinlikler ve konserlerin ardından sona erdi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise Babadağ’dan paraşütle atlayarak muhteşem Ölüdeniz manzarasının tadını çıkardı.

100.Yıl Kamu Sporları Bölge Şampiyonası Yapıldı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen kamu spor oyunları bölge elemeleri Denizli'de gerçekleşti. 

Fethiye'de Sıcak Hava Balonu Şöleni

23.Uluslararası Hava Oyunları kapsamında Fethiye Beşkaza Meydanı’nda Sıcak Hava Balonu uçuşları gerçekleştirildi.

48 saat boyunca çalışıp ortaya dijital oyunlar çıkaracaklar

 Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen ve 2 gün sürecek dijital oyun geliştirme yarışması başladı. Bodrum’da kamp kuran yarışmacılar, 48 saat oyun geliştirecek.

Ulusoy, Dünya rekoru kırdı

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Ölüdeniz Uluslararası Su Oyunları etkinliğinde Milli Sporcu Devrim Cenk Ulusoy, masterlar kategorisinde sabit ağırlıkta paletsiz 75 metre dalarak, dünya rekoru kırdı.

Meslek yasası eksikliği görüşüldü

Ege Gazeteciler Federasyonu’nun Yönetim Kurulu Toplantısı, Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali kapsamında 18-20 Ekim 2023 tarihleri arasında, Fethiye’de yapıldı.  

Alim Karaca Festival Açılışında Konuştu

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Fethiye Ölüdeniz'de bu yıl 23 üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali ile açılışında konuştu.

Halk geleneklerine sahip çıkıyor

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Göktepe Mahallesi'nde yaşayan kadınlar hamur leğenlerinden kendilerine özgü oluşturdukları enstrüman eşliğinde düğün ve festivallerde yöresel kıyafetleriyle oynadıkları oyunlar ile geleneklerini sürdürüyor.

Hava oyunları festivali öncesi toplantı yapıldı

 Festival öncesi Fethiye Belediyesi Meclis Salonu’nda toplantı yapıldı. Başkan Yardımcısı Güzide Özkaya başkanlığında gerçekleşen toplantıya ilgili kurum ve kuruluşlar ve Sivil Toplum Örgütleri katıldı.

Pesen, “Fethiye’de şans oyunlarına ilgi yoğun”

Fethiye’de 8 yıldır şans oyunu biletleri satan Adnan Pesen, Fethiye halkının şans oyunlarına yoğun ilgi gösterdiğini FRT TV mikrofonlarımıza belirtti.

Fethiye'de Halk Oyunları Festivali yapıldı

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Uluslararası Fethiye 4. Spor festivali, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapılan halk oyunları gösterisi ile renkli görüntülere sahne oldu.

Spor Fest ekibi Kaymakam Ertaş'ı ziyaret etti

4.sü düzenlenen Uluslararası Fethiye Spor Fest 'e katılan halk oyunları ekipleri, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'ı ziyaret etti.

Fethiye Sporfest Halk Oyunlarıyla Devam Ediyor

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Uluslararası Fethiye 4. Spor festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından halk oyunu gösterileri sergilendi.

Ölüdeniz Hava Oyunları Ekim’de Başlıyor

18 – 22 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenecek 23. Ölüdeniz Hava Oyunları için geri sayım sürüyor.

Şaban Gürsoy Yörük Oyunları Şenliğine Damga Vurdu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Yoğun katılımın olduğu şölene Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Şaban Gürsoy damga vurdu. 

Kökten’den Şenlik Değerlendirmesi

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı aynı zamanda Fethiye Belediye Meclis Üyesi Muhammet Kökten beraberindeki heyetle Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programına katıldı.

Çoban, “Anlamlı Bir Organizasyon”

Fethiye’de faaliyet gösteren iş insanı Ali Fatih Çoban, Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programına katıldı.

Çaylı, “Bu Tür Etkinlikler Büyük Önem Taşıyor”

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Çaylı beraberinde kalabalık bir heyet ile Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programına katıldı.

Turgutoğulları Şenliği Değerlendirdi

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği’ne katılım sağladı. 

Şenlik Konser ve Etkinliklerle Devam Ediyor

Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği konser ve etkinlikler ile devam ediyor. 

Şenlik Kortej Yürüyüşü İle Başladı

Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programı kortej yürüyüşü ile başladı.

Yörük Oyunları Şenliği 17 Eylül’de

Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programı geçtiğimiz hafta yağış nedeniyle ertelenmişti. Etkinliğin 17 Eylül Pazar günü gerçekleştirileceği belirtildi.