Özçelik Haberleri

Özçelik Haberleri

İçme Suyunun Karşılandığı Geyik Barajı'nda Kirlilik

Muğla’nın Bodrum ilçesinin içme ve kullanma suyunun büyük bölümünün karşılandığı Milas Geyik Barajı, yaz aylarında suyun tamamen bitmesi nedeniyle kapatılmıştı. Son yağışlar ile yüzde 38’ler seviyesine ulaşan baraj suyu, bu defa kirlilik tehdidi ile karşı karşıya kaldı.

"Gazze'nin tek içme su kaynağı tuzlanmış yeraltı suyu"

İsrail'in Gazze şeridine giden içme suyu hattını kesmesinin ardından, Gazze şeridindeki Filistinlilerin ölüm ve açlık korkusunun yanında susuzluk korkusuyla da yaşamaya mahkum edilmesi üzerine, bu bölgelere içme suyu temini araştırılıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Kaynakları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Gazze şeridinin günlük 400 bin metreküp suya ihtiyacı bulunduğunu belirterek, bu suyun yüzer deniz suyu arıtma platformları ile karşılanabileceğini söyledi.

Bodrum'da kırmızı alarm

Turizmin göz bebeği Bodrum'u besleyen Mumcular Barajı'nda su bitti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Ceyhun Özçelik, 'Acil durum eylem planı için geç kalıyoruz' dedi.

İsale hattı patlamaların nedenleri açıklandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sürekli patlayan isale hatları ile ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden (MSKÜ) Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, patlamanın hem boru tipi hem yataklama hem de basınç yönetimi nedeniyle meydana geldiğini söyledi.

Goncagül Özçelik’ten 8 Gündür Haber Alınamıyor

Muğla’nın Fethiye İlçesinde yaşadığı öğrenilen 26 yaşındaki Goncagül Özçelik’ten 8 gündür haber alınamıyor.

Tarihin en sıcak Temmuz haftası

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sıcaklık uyarısının yapıldığı Muğla'da hava sıcaklığı gölgede 41 derece olurken, açık alanda bu oran 47 dereceyi gördü. Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Dünya Meteoroloji Organizasyonu'nun Temmuz ayı içerisinde bulunulan bu haftayı, meteorolojik kayıtların tutulduğu tarihten bu yana gözlenen en sıcak hafta olarak açıkladığını aktardı.

ÖZÇELİK, DEVA PARTİSİNDEN MİLLETVEKİLİ “ADAY ADAYI”

Deva Partisi İl yönetiminde Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları başkanlığı görevini başarıyla yürüten Harita Mühendisi Serkan Özçelik, önceki gün görevinden istifa ederek Milletvekili aday adayı oldu

DOÇ. DR. ÖZÇELİK: "AFET YÖNETİMİNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM ŞART"

MSKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, deprem, sel, taşkın ve orman yangını gibi afetlerde AFAD veya kurulması düşünülen Afet Bakanlığında dijital dönüşüm ile kamu-özel sektör ve STK'ların tüm verilerini tek noktada toplanması ile hem dezenformasyonun önüne geçileceğini hem de etkin mücadele yapılacağını açıkladı. 

CHP KADIN KOLLARI VE ADD’DEN ÇELENK SUNUMU

5 Aralık 1934’te, Türk Kadınına Seçme Seçilme Hakkının tanınması münasebetiyle Fethiye CHP Kadın Kolları tarafından Beşkaza Meydanı’nda program düzenlendi.

Dünya Su Gününde 1 litre su için 160 km yol gitti

Küresel iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle her geçen yıl artan suya ulaşımı sosyal deney ile ortaya koymaya çalışan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, 1 litre su için Üniversiteden gelecekte Muğla'nın su ihtiyacını karşılayacak Sandras dağına kadar gidiş-geliş160 kilometre yol gitti.

İklim değişikliği, orman yangınları ve aşırı yağışlar erozyona sebep oluyor

Dünyanın ve Türkiye'nin en gözde turistik beldelerinden olan Muğla'nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz yazın çıkan orman yangınları, kuraklık ve kış mevsiminde yağan aşırı yağmurlar kenti etkilediği gibi denizi de etkiliyor. Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin denizin altına dalarak numuneler topladı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik iklim değişikliğine bağlı kuraklık ve aşırı yağışların oluşturduğu olumsuzları anlattı.

Kar yağışı göl ve akarsular için can suyu oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Müdürü Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, küresel iklim krizi ve kuraklık nedeniyle oluşan su krizinde kış sezonunda yağan kar ve yağışlarının önemli olduğunu, bunun yanında kentsel altyapıların da iklim değişikliğine hazırlıklı hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Dünya su tehdidi ile karşı karşıya

Son günlerde yaşanan sel felaketleri, kuraklık, hava sıcaklığının artması ile meydana gelen orman yangınlarını değerlendiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, iklim krizinin şiddetini arttırarak devam ettiğini belirterek, dünyanın su tehdidi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Muğla’da ‘İntiharı önleme’ toplantısı

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik başkanlığında Muğla Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı Dairesi Başkanı Eriş Başaran Akça, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Sorumlusu Mehbare İftar'ın katılımıyla Muğla ili intiharı önleme toplantısı düzenledi.

Bozçelik, “Kurumlarımızdaki çalışmalar dünyaya örnek oldu” 

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Fethiye’deki kurumlarında yeni atamalar gerçekleştirdi. Fethiye SHM Müdürü Sevim Seringen, Fethiye Huzurevi Müdürlüğüne görevlendirilirken; Fethiye SHM Müdürlüğü’ne de Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Tuğba Baki atandı. 

Sosyal yardımdan faydalanamadığı tespit edilen ailelere ziyaret

Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın talimatı ile Menteşe ilçesi kırsal Çakmak Mahallesinde ikamet eden ve herhangi bir sosyal yardımdan faydalanamadığı tespit edilen ailelere yönelik hane ziyaretleri gerçekleştirdi.

Kavaklıdere’de musluklardan çamur akıyor

Muğla’da vatandaşın su çilesi bitmek bilmiyor. Yüksek gelen su faturaları yetmezmiş gibi bu defa da musluklardan çamur akıyor.  Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde musluklardan su yerine çamur akmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, içme suyu renginin sarımtırak gözükmesi ve içme suyu içerisinde kanalizasyon sularının veya sızıntı sularının karışması ihtimali olduğunu söyledi. Öte yandan su yerine çamur akan çeşmenin hemen üstünde yer alan CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün “Mutlu Yıllar” afişi de dikkat çekti. 

FRT TV’de Finansal Okur-Yazarlık konuşuldu

FRT Televizyonunda Pozitif Düşünce programında Finansal okur-yazarlık ve tasarruf bilinci değerlendirildi. Arkadaşımız Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programına konuk olan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Menteşe Müdürü Dr. Emine Ebru Bozçelik ailelerin mutlaka tasarruf bilinci gerçekleştirmesi gerektiğini hatırlattı. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile ilgili uygulamaya koydukları projeler hakkında da ayrıntılı bilgiler veren Bozçelik evde bakım çalışmaları hakkında da izleyenlere önemli mesajlar paylaştı.

İl Müdürü Bozçelik’ten mektuplu farkındalık

Muğla'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik basın açıklaması yapmak yerine eşine yazdığı mektubu okuyarak farkındalık oluşturdu. Bozçelik mektubunda kadına şiddetle mücadele konusunda eşine söz verdi ve, Ey Muğlalılar siz de söz veriyor musunuz? diye sordu.

O Uygulamanın Bir Benzerini Doç. Dr. Özçelik Anlatmıştı

Sağlık Bakanlığı tarafından Covid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında uygulamaya konulan Hayata Eve Sığar mobil uygulamasının bir benzerini MSKÜ Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ceyhun Özçelik geçtiğimiz günlerde anlatmıştı. Özçelik, coğrafi bilgi sistemlerinin etkin bir şekilde kullanılması halinde virüsün takip edilebileceğini söylemişti.

MUSTAFA ÖZKAYA’NIN ACI GÜNÜ…

Türk Hava Kurumu Fethiye şubesinin unutulmaz başkanlarından Merhum Zihni Özkaya’nın eşi ve THK Fethiye şubesi başkanı ve THK genel yönetim kurulu üyesi Mustafa Özkaya’nın annesi, THK Fethiye şubesi eski başkanlarından Karagözler Mahallesi muhtarı Ercan Özçelik’in kayınvalidesi “Latife Özkaya” Hakkın Rahmetine kavuştu…