Özgecan Anıtı Haberleri

Özgecan Anıtı Haberleri

Fethiye’de 23 Nisan Coşkusu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bayrak yürüyüşü gerçekleştirildi 

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş, Özgecan Anıtı'ndan başlayıp Beşkaza Meydanı'nda sona erdi.

ERKEKLER, KADINLAR İÇİN YÜRÜYOR

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında erkekler, kadınlar için yürüyecek.

BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Fethiye 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş, Özgecan Anıtı'ndan başlayıp Beşkaza Meydanı'nda sona erdi.

"Lucky" Kayıp

Yıllardır Fethiye Özgecan Anıtı'nın çevresinde yaşayan golden cinsi köpek "Lucky" 29 Mayıs Pazar akşamından beri kayıp.

FETHİYE’DE ‘TÜRK MUTFAĞI HAFTASI’ ETKİNLİKLERİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) katkıda bulunduğu Fethiye’deki Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikler kapsamında kortej yürüyüşü, halk oyunu gösterileri ve yerleşik yabancıların katıldığı Türk yemekleri yarışması düzenlendi.

Aile Haftası İçin Yürüdüler

15-21 Mayıs Aile Haftası kapsamında farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Özgecan Anıtı önünden başlayan yürüyüş Beşkaza Meydanı’nda sona erdi. Programa Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, İlçe Gençlik Ve spor Müdürü Harun Reşit Yiğit ve birçok vatandaş katıldı.

FETHİYE BAYRAMI KUTLADI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi kutlamaları Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Çelenk Sunma Töreni’nin ardından Özgecan Anıtı’ndan başlayan kortej yürüyüşü Beşkaza Meydanı’nda sona erdi. Beşkaza Meydanı’nda devam eden etkinliklerde çocuklar gönüllerince eğlendiler.

ÇOCUKLARIN BAYRAMI KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlamaları kapsamında Özel Fethiye Girne Koleji’nin organize ettiği kortej yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş Özgecan Anıtı’ndan başlayıp Beşkaza Meydanı’nda son buldu.

Kadınlar İstanbul Sözleşmesi İçin Yürüdüler

Fethiye Kadın ve Dayanışma Derneği’nin çağrısı ile dernek üyeleri, Fethiye Kadın Platformu üyeleri Beşkaza Meydanı’ndan Özgecan Anıtı’na kadar gece yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Cumhuriyet yürüyüşünde, Bayram coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile Özgecan Anıtında başlayan ve Beşkaza meydanında biten Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi.

Fethiye Kızılay, “Hep birlikte bir adım ileriye”

Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Kızılay Fethiye Şubesi, Genç Kızılay Fethiye Teşkilatı ve Kadın Kızılay Fethiye Teşkilatı üyeleri “Hep Birlikte Bir Adım İleriye” sloganı ile Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünden Özgecan Anıtı’na kadar yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi.

Ertemli, “Fethiye sahil bandı Fethiye’nindir”

2 Eylül itibariyle Fethiye Belediyesi'ne devri gerçekleştirilen 2. etap sahil bandı esnafları, çalışanları ve Fethiye Balıkçılar kooperatifi 2. etap sahil bandı Özgecan anıtında bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını tüm sahil bandı esnafı adına Boğaziçi Restourant sahibi Aydın Ertemli gerçekleştirdi. 2. etap sahil bandının Fethiyelilerin olduğunu belirten Boğaziçi Restourant sahibi Aydın Ertemli, “Son sözümüz Fethiye sahil bandı Fethiye’nindir, Fethiyelilerindir, kendini Fethiyeli hissedenlerindir” dedi.

Bolelli, “Engellilerimize çok daha iyi imkanlar sunmak zorundayız”

Engelliler Haftası dolayısıyla Fethiye Sahil Bandı, Özgecan Anıtı’ndan başlayan ve Fethiye Belediyesi Bando Takımı'nın eşlik ettiği anlamlı yürüyüşte, engelli gençler "Acıyarak değil, dokunarak bakın”, "Engelli insanlara saygı insanlığa saygıdır”, "Engelsiz bir hayat istiyoruz" yazılı afişler taşıdılar.

FETHİYELİ ENGELLİLERDEN ANLAMLI YÜRÜYÜŞ

Engelliler Haftası dolayısıyla Fethiye Sahil Bandı Özgecan anıtından başlayan ve Fethiye Belediyesi Bando Takımı’nın eşlik ettiği yürüyüşte, engelli gençler, ellerinde taşıdıkları "Ayrıcalık değil hakkımızı istiyoruz”, "Asıl engel beyinlerdedir, "Engelsiz bir hayat istiyoruz", “En büyük engel sevgisizliktir” yazılı dövizlerle kordon boyundan Beşkaza Meydanı’na kadar yürüdü.

ÖZEL ÇOCUKLAR 23 NİSAN’I COŞKU İLE KUTLADI

Fethiye Beşkaza Meydanında birçok okul, kurum ve kuruluşun olduğu gibi Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları da 23 Nisan etkinlikleri için yerini aldı. TBMM’ nin açılışının 98. yılını Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları, Özgecan Anıtından başlayan yürüyüş ile Beşkaza Meydanında kutladı. Bu sene Beşkaza Meydanında 11. si düzenlenen Çocuk Şenliğinde, Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları renkli görüntülerle ortaya çıktı. Kurulan stantlarda çocuklara balonlar dağıttılar. Renkli el baskısı, yüz boyama, kum boyama, top atma ile oynama imkânı veren Nursel Özdemir çocuklara birde balık tutma yarışması yaptırttı. 23 Nisan anı panosunda çocuklarla fotoğraf çekinen aileler çok memnun kaldıklarını, Nursel Özdemir Özel Eğitimin başarılarını her yerde duyduklarını belirterek kurum broşürleriyle alandan ayrıldılar.