Özgürlük Haberleri

Özgürlük Haberleri

Saatcı, Esnaf Ziyaretlerinde Bulundu

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, yerel seçimler öncesinde Maliye kavşağı, Ovacık Köprüsü civarı ve Baha Şıkman Caddesi’nde esnafları ziyaret etti.

Milletvekili Otgöz'den 'Gazeteciler Günü' Mesajı

Tüm özgürlükler Hükümetimizin teminatı altında olduğu gibi, basın özgürlüğü de   teminatımız alındadır. AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz:  “Kamuoyunun, tarafsız, hızlı ve doğru haber almasını sağlamak için gece gündüz fedakarca çalışan gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum.”

Başkan Karaca, “Kahramanlık destanının 101. Yıldönümüdür”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, İzmir’in kurtuluş yıldönümü münasebetiyle yayımladığı mesajında, “Anadolu’nun incisi İzmir’in kurtuluşu, yıllarca değişik cephelerde özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren insanlarımıza can suyu olmuştur.

Yeni Türkü Konserinde Can Atalay’a Özgürlük Çağrısı

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nde; İş Bankası bünyesindeki İş Sanat Müzik Çarşamba Konserleri’nde bu kez Yeni Türkü grubu sahne aldı.

Davutoğlu; “15 Mayıs sabahı yasaklar gidecek özgürlükler gelecek”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu; Muğla Millet Buluşması’nda vatandaşlarla bir araya geldi. 

FTSO yönetimi, Polis Haftası’nı kutladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetimi, Türk Polis Teşkilatı’nın 178'inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu'nu makamında ziyaret etti. FTSO Yönetim Kurulu Başkan Osman Çıralı, “Emniyet Müdürümüz nezdinde, ülkemizde huzur ve güven ortamını tesis eden, hak ve özgürlüklerimizi koruyan polis teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü kutluyor, vatanı ve milleti için şehadete yürüyen şehit polislerimizi ise rahmet ve saygıyla anıyorum.” dedi.

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ DE KAMU İŞÇİSİDİR; KADRO İSTİYORUZ

DİSK/Genel-İş belediye işçilerinin hakları için inatla ve yılmadan mücadele etmeye, ülkemiz ve geleceğimiz için emek ve demokrasi talebini ısrarla ve kararlılıkla sürdürmeye, işçi sınıfının hakları ve özgürlükleri için örgütlenmeye ve güçlenmeye devam ediyor.

“19 Mayıs Özgürlük Umudunun İnanca Dönüştüğü Gündür”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

FTSO YÖNETİMİ, POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) yönetimi, Türk Polis Teşkilatı’nın 177’nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle, Fethiye Emniyet Müdürü İsmail Ayhan’ı makamında ziyaret etti. FTSO Yönetim Kurulu Başkan Osman Çıralı, “Emniyet Müdürümüz İsmail Ayhan nezdinde, ülkemizin asayiş, huzur ve güven ortamını tesis ederek hak ve özgürlüklerimizi koruyan polis teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.” dedi.

Başkan Gümüş, “Cumhuriyet geleceğimizin güvencesidir”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Cumhuriyetin ilanının 98. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında 'Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının temellerini attığı Türkiye Cumhuriyeti, laiklik ilkesinin benimsenmesiyle çağdaş bir kimliğe kavuşmuş böylece özgürlükler ve demokrasi güvenceye alınmıştır' dedi.

Zülfü Livaneli edebiyatseverlerle buluştu

Bodrum Belediyesi ve Edebiyat Atölyesi Dergisi'nin ortak düzenlediği 'Bodrum Edebiyat Atölyesi Günleri' devam ediyor. Etkinlik kapsamında düzenlenen Zülfi Livaneli söyleşisinde Livaneli, Bodrumluları 'Ey özgürlük' diyerek selamladı.

Başkan Çıralı, Emniyet Müdürü Ayhan’ı ziyaret etti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Türk Polis Teşkilatı’nın 176’ncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle, Fethiye Emniyet Müdürü İsmail Ayhan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Çıralı, “Emniyet Müdürümüz İsmail Ayhan nezdinde, Türkiye’de asayiş, huzur ve güven ortamı ile birlikte hak ve özgürlüklerimizin koruyucusu polis teşkilatımızın 176’ncı kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.” dedi.

Fethiye Protokolü ‘İstiklal Marşı’nı Seslendirdi

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma ve İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıl etkinlikleri tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de gururlandırıyor. Özgürlük, bağımsızlık ve Milli Mücadelenin en önemli simgelerinden biri olan İstiklal Marşımız, kabulünün 100. yıldönümünde Fethiye Protokolü tarafından okunup klip haline getirildi.

Yunuslara Özgürlük Platformu’ndan TBMM’ye çağrı

Hayvan Hakları Kanunu'na yönelik hazırlanan yasa teklifinde mevcut yunus gösteri ve terapi merkezlerinin kapatılmayacağının öngörülmesi, meslek örgütlerini bir kez daha harekete geçirdi. Ceviz Otizm Araştırmaları ve Toplumsal Savunma Derneği, milletvekillerine seslendiği mektubunda yunusla terapi adı altındaki ticari faaliyetlerin yasallaştırılmaması isteminde bulundu.

Avukat Güler, “Kullanıcıların rızalarının alınması gerekiyor”

Watsapp’ın milyonlarca kullanıcısına dayattığı güvenlik sözleşmesi, Türkiye genelindeki kullanıcılarda büyük tepki göstermişti. Fethiye’de Avukatlık yapan Mustafa Barış Güler konuyla ilgili açıklamasında, “Whatsapp kendi içinde yaptığı bir değişiklikle, kullanıcıların sözleşmesinde değişikliğe gitmeye karar verdi. Bu hukuka uygun bir değişiklik değil. Anayasamızda yer alan temel hak ve özgürlükler ile Kişisel Hakların Korunması Kanunu gereğince kişilerin verilerinin işlenebilmesi için rızalarının alınması gerekiyor” şeklinde ifadeler kullandı.

CHP’li Girgin’den 10 Ocak mesajı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Kolaylı,“Basının sorunları, yasal düzenlemelerle çözümlenmeli”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, medya sektörünün Covid-19 pandemisinin de etkisiyle çok zor bir süreçten geçtiğini söyledi. 

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat’ın yeni yıl mesajı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yayınladığı mesaj ile 2021 yılının, ülkemizde ve dünya genelinde savaşların, işgallerin, kan ve gözyaşının sona erdiği, adaletsizliğin, hukuksuzluğun ve yoksulluğun ortadan kalktığı, insan hak ve özgürlüklerinin sağlandığı ve bu hakların korunması için azami çabanın sarf edildiği, toplumsal barış ve huzurun tesis edildiği bir yıl olmasını diledi.

Zeybekoğlu Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle açıklama da bulundu

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Zeybekoğlu, “Sahip olduğumuz hakların kilometre taşı olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilişinin 72. yılındayız. Beyannamenin kabulünün yıldönümünde; ülkemizde temel hak ve özgürlüklerin güvence altında olduğunu söyleyebilmekten, COVID-19 salgınında sağlıklı yaşam hakkımızı kullanabilmekten ne yazık ki çok uzağız” dedi.