Panel Haberleri

Panel Haberleri

Dastar Ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Rengarenk Görüntülerle Başladı

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali rengarenk görüntülerle başladı. Festivalde, kuzugöbeği mantarı ve dastar başta olmak üzere, çeşitli konu başlıkları altında bilimsel paneller, bölgenin kültürel değerlerini ön plana çıkaracak sergiler, söyleşiler ve konserler gerçekleştirilecek.

Marmaris’te ‘İklim Krizi Ve Sürdürülebilir Turizm ‘ Konulu Panel Yapıldı

Marmaris Ticaret Odası (MTO) tüm dünyayı etkisi altına alan ve turizm sektörünü oldukça yakından ilgilendiren ‘İklim Krizi’ ile ilgili bir panel düzenledi.

Yeni yatırımlarla kurulu güç 1244 kwh’den 2579’a çıkacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ne kurulan güneş enerji santrali ile bugüne kadar piyasa değeri 305 bin TL olan 110 bin kwh elektrik üretti.

Marmaris’te kadına şiddet konulu panel düzenlendi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Marmaris’te düzenlenen panelde ‘şiddet’ konusunu tüm yönleriyle ele alındı.

Stantlara gençlerden yoğun ilgi

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı iş birliğinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kariyer ve Teknoloji Sohbetleri' paneli, işveren ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

'Cumhuriyet ve Atatürk' konulu panel gerçekleştirildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle kaymakamlık koordinasyonunda hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri 'Cumhuriyet ve Atatürk' konulu panelle devam etti.

MSKÜ’de “100. Yılında Cumhuriyetimizin Kadın Yüzleri” Etkinliği Gerçekleştirildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde (MSKÜ) Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında 23 Ekim 2023 tarihinde “100. Yılında Cumhuriyetimizin Kadın Yüzleri” başlıklı sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumlu panel ve bir kapanış konseri gerçekleştirildi

Kültürel Ve Ticaret Boyutlarıyla Arasta Paneli

Muğla’nın koruma altındaki eski kent dokusu içerisinde yer alan tarihi Arasta, Kültürel ve Ticari Boyutları ile masaya yatırılacak.

Tır milyon dolarlık yükü ile birlikte yandı

Muğla’nın Ula ilçesinde güneş paneli taşıyan tır milyon dolarlık yükü ile birlikte yandı. Can kaybı ve yaralanma yaşanmadığı yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı.

8 Nisan’da Fethiye Deprem Paneli düzenleniyor

Fethiye’nin deprem riski, zemin yapısı ve olası bir deprem felaketine ne kadar hazırlıklı olduğu 8 Nisan 2023 Cumartesi günü Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenecek Fethiye Deprem Paneli’nde ele alınacak.

MARMARİS’TE DÜZENLENEN PANELE KADINLAR İLGİ GÖSTERDİ

Marmaris Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 'Marmaris'te Tarihi Gelişim İçinde Kadın' konulu panel düzenlendi.

“TRAFİK BİLİNCİ” KONULU PANELDE ÇARPICI AÇIKLAMALAR YAPILDI

Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 'Trafik Bilinci' konulu panel, dernek binasında gerçekleştirildi. Panelde konuşmacılar, katılımcıları çeşitli konularda  bilgilendirdi 

“TRAFİK BİLİNCİ” KONULU PANEL DÜZENLENDİ 

Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Trafik Bilinci” konulu panel, dernek tesisinde gerçekleştirildi

ARACIN SİGORTA PANELİNDE UYUŞTURUCU YAKALANDI

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, S.N. isimli şahsın il dışından getireceği uyuşturucu maddeyi Marmaris İlçesinde satacağı bilgisinin alınması üzerine Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince şüphelinin kiraladığı araçta arama yapıldı.

MENTEŞEOĞULLARINDA MEVLEVİLİK İZLERİ

Şeb-i Arus etkinlikleri çerçevesinde Milas'ta düzenlenen panelde Menteşeoğulları Beyliğindeki Mevlevilik izleri açıklandı.

YOL KONTROLÜNDE 144 GÖÇMEN YAKALANDI

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca Ula ilçesi Gökçe Mahallesinde Akyaka Jandarma Karakol ekipleri tarafından gerçekleştirilen önleyici kolluk devriyesi esnasında 3 kapalı kasa panelvan kamyonette yabancı uyruklu şahısların olduğu tespit edilmiştir.

ÇOCUK VE ORTOPEDİ PANELİ YAPILDI

Fethiye Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması münasebetiyle ‘Çocuk ve Ortopedi’ paneli yapıldı.

YEREL SİYASETİN KADIN İÇİN ANLAMI PANELİ YAPILDI

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü olması dolayısıyla Fethiye Belediyesi tarafından “Yerel Siyasetin Kadınlar için Anlamı” paneli düzenlendi.

MARMARİS’TE KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI FARKINDALIK EĞİTİMİ

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Marmaris Belediyesi'nce 'Toplumsal Farkındalık Paneli' düzenlenecek.

ÜNİVERSİTE-BELEDİYE İŞBİRLİĞİNDE ‘ORTAK AKIL' PANELİ

Menteşe Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ‘Kent Yoksulluğu ve Eğitim' konulu panel Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleşti.

MUĞLA'DA DÜNYA RUH SAĞLIĞI PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Dünya Ruh Sağlığı Günü'nde Muğla Toplum Ruh Sağlığı Merkezi 2. Sempozyumu "Herkes İçin Ruh Sağlığı" teması gerçekleştirildi.

MUĞLA'DA ‘KENT YOKSULLUĞU VE EĞİTİM' PANELİ

Menteşe Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde 14 Ekim 2022 Cuma Günü saat:16. 00'da ‘Kent Yoksulluğu ve Eğitim' konulu panel düzenleniyor.

İklim değişikliğinde ürküten senaryo

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle 'İklim Değişikliği ve İklim Değişikliğinin Muğla'daki etkileri' paneli düzenlendi.

MSKÜ’de Arıcılık paneli

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arı ve Arıcılık Topluluğu '20 Mayıs Arı Günü' çerçevesinde Antik dönemde arıcılık, arı ve toplum, arıdan öğrenebileceklerimiz, iklim değişikliğinin arıcılık üzerine etkileri paneli düzenlendi.

Turizmciler 2022’den umutlu

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cafer Topaloğlu Moderatörlüğünde 'Krizler Karşısında Muğla'da Turizm' paneli gerçekleştirildi. Panele Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Mustafa Deliveli, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal ve Bodrum Otelciler Birliği Başkanı Ömer Faruk Dengiz katıldı.

KÖY ENSTİTÜLERİ SAYGI VE ÖZLEMLE ANILDI

‘Kuruluşunun 82. Yılında Eğitim Onurumuz Köy Enstitüleri’ panel ve dinletisi Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Tazelenme Üniversitesi, Muğla Sanatseverler Derneği, 29 Ekim Kadınları Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği işbirliğinde Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlendi.

Bodrum’da hortum

Muğla'nın Bodrum ilçesinde hortum nedeniyle 10'dan fazla zeytin ağacı zarar görürken, bir evin paneli de uçtu.

Bodrum’da ’Şiddetsiz Bir Dünya’ paneli düzenlendi

Bodrum Belediyesi'nin düzenlediği 'Şiddetsiz Bir Dünya Kadınların Mücadelesiyle Mümkün' konulu panelde Yazar Ayşen Şahin, Gazeteci Yazar Sibel Hürtaş ve Avukat Tuba Torun bilgilendirmede bulunurken, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da, kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanmasının bu mücadelenin en önemli basamağı olduğunu söyledi.

Bodrum’da, yeşil mutabakat ve Türkiye’nin enerji gündemi konuşuldu

Bodrum Belediyesi ve Uluslararası İlişkiler Konseyi Derneği (UIK) işbirliği ile Umurça Parkı'nda Yeşil Mutabakat ve Türkiye'nin Enerji Gündemi üzerine mini bir panel gerçekleştirildi.

Organ bağışı paneli

Menteşe Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda gerçekleşen seminere Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.