Proje Haberleri

Proje Haberleri

Muğla BİLSEM’in 13 araştırma projesi Denizli’de görücüye çıktı

Ortaokul Öğrencileri Arası Proje Yarışması Bölge Finali ilk kez İzmir dışında bir kentin ev sahipliğinde Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşiyor. Ege Bölgesi kentlerinden İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak ve Denizli’den yarışmaya katılan okullardan toplam 100 proje yarı finale katıldı.

Minikler atık konusunda bilgilendirildi

Menteşe Kocamustafendi İlkokulu 2. ve 3. Sınıf öğrencileri Sağlıklı Adımlar ve Mavi Yeşil Okullar projesi kapsamında Menteşe Belediyesi Atık Getirme Merkezini ziyaret ettiler.

23 Nisan koltuk değişimi yapıldı

İlçe Milli Eğitim makamında 23 Nisan koltuk değişimi

Muğla'da çocuklar tarihle buluştu

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde 'Biz Bir Takımız' projesine katılan çocuklar Yatağan Stratonekia Antik Kenti'nde tarihe yolculuk ettiler.

Muğla Heyeti Erasmus Projesi İçin İspanya'ya Gitti

Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen 'Bağımlı Geçmiş Bağımsız Gelecek' isimli Erasmus+ projesini gerçekleştirmek üzere Muğla heyeti İspanya'ya gitti.

Büyükşehir Meyve Fidanı Dağıtımına Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi üreticiler için il genelinde ceviz, zeytin, badem ve keçiboynuzu fidanı desteklemesine devam ediyor.

Fen Lisesi öğrencileri Avrupa'dan birincilikle döndü

Fethiye Belediye Fen Lisesi'nin AREON ekibi, 2024 HISTOLAB Proje Yarışması Tarih Eğitiminde Yenilikçi Projeler kategorisinde birinci oldu.

Muğla’da “Mavi Yeşil” okullar satranç turnuvası başladı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen “Mavi Yeşil Okullar” projesi çerçevesinde öğrenciler arası satranç turnuvası başladı.

MEAH’ta organ bağışı farkındalığı için stant kuruldu

 Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doç.Dr. Canan Gürsoy koordinatörlüğünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Organ ve Doku Nakil Biriminin destek ve katkılarıyla, organ bağışı bilinci ve farkındalığını arttırmak amacıyla bilgilendirme ve organ bağışı için stant kuruldu.

Başkan Gümüş’ten veda mesajı

31 Aralık yerel seçimlerinde aday gösterilmeyen Menteşe e Belediyesi’nin kurucu Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, görev süresinin dolması nedeniyle veda mesajı yayımladı. Başkan Gümüş, 2014 yılından bu yana yürüttüğü görevini Menteşe’nin ilk kadın Belediye Başkanı Gonca Köksal’a devredecek.

İçmeler-Osmaniye içme suyu hattı tamamlandı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımadası'nın içme ve kullanma suyu için başlatılan 53 kilometre uzunluğundaki içme suyu hattının çalışmaları devam ediyor.

Muğla BİLSEM’in rekor sayıdaki projesine bölge finali daveti

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim-öğretimini sürdüren ve aynı zamanda üstün zekalı öğrencilerin eğitim gördüğü Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), ortaokul öğrencilerinin hazırladığı 12 projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 2204 ortaokul araştırma projelerinde ortaokul kategorisinde Ege Bölge finaline davet edildi.

Zerdeçal ve Zencefil üretimine büyük ilgi

 Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından TAB Projeleri (Tıbbi Aromatik Bitkiler) çerçevesinde ‘Zerdaçal ve Zencefil Üretimini Geliştirilmesi’ çalışmaları devam ediyor. Her yıl üreticilere yüzde 75 hibeli Zerdeçal ve Zencefil yumrusu dağıtımı yapılıyor.

Bodrum turizm sezonuna hazırlanıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’un en önemli sorunlarından kanalizasyon, atıksu arıtma tesisleri, terfi merkezleri ve istasyonları, içme suyu hatları gibi birçok farklı proje tamamlanarak Bodrum halkının hizmetine sunuldu.

Yiğit, çalışmalarını sürdürüyor

Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit, yerel seçimlere az bir zaman kala çalışmalarını sürdürüyor.

Kökten, “Bizim Projelerimiz İle Uğraşmayın”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, halk buluşmaları kapsamında Çamköy Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Marmaris Kaymakamlığı Öksüz Ve Yetimleri Unutmadı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde kaymakamlığa bağlı hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, vakfa kayıtlı vatandaşlar, öksüz, yetim çocuklar ve ihtiyaç sahipleri için Ramazan ayının 15. gününde ve ‘Unutursan Yetim Kalır’ projesi çerçevesinde Dünya Yetimler Günü’nde iftar programı düzenlendi.

Kökten, “Turizme Artı Değer Kazandıracağız”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, ekibi ile birlikte Fethiye şehir merkezindeki esnafları ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, “Fethiye Kalesi’nin restorasyonu ve körfez temizliği ile turizme artı değer sağlayacağız” dedi.

Erasmus Projesi kapsamında Belediye’ye ziyaret

Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi ile Hollanda Luca Praktijschool Lisesi arasında yürütülen “Küresel Isınmanın Yöremizdeki Etkileri” konulu erasmus projesi kapsamında Fethiye Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

Karaca, “Sadece Projelerimi Anlatıyorum”

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, yerel seçimler öncesinde çalışmalarını değerlendirdi.

Büyükşehir, Cengiz Bektaş Kent Belleği ve Kültür Merkezi’nin tanıtımını gerçekleştirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesinde yapımı tamamlanma aşamasına gelen Cengiz Bektaş Kent Belleği ve Kültür Merkezi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün katılımıyla tanıtıldı.

Kökten esnafların sorunlarını dinlemeyi sürdürüyor

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, ekibi ile birlikte Akarca Mahallesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Alim Karaca turizm sektörü temsilcileri ile bir araya geldi

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, seçim çalışmaları kapsamında, Denizatı Restaurant’ta, turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

Başkan Adayı Yiğit seçim çalışmalarına devam ediyor

Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit, seçim çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor

Kökten'den Fethiye için bomba projeler

Cumhur İtifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Ak Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete ile birlikte esnaf ziyaretlerini sürdürdü.

Başkan Akdenizli, İnce ailesini ziyaret etti

Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, iftar sofrasına konuk oldu.

Denizova GES Projesinin Yüzde 60’ı Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe Denizova Mahallesi’nde 96 bin 832 metrekare arazi üzerine kurulacak Güneş Enerji Santrali projesi devam ediyor. 109 Milyon TL yatırımla Muğla’ya kazandırılacak olan Güneş Enerji Santralinin yüzde 60’lık kısmı tamamlanırken projenin kısa sürede hizmete açılması planlanıyor.

‘Menteşe’de Gençler İşte’ Projesinde Mesleki Ve İşbaşı Eğitimleri Tamamlandı

‘Menteşe’de Gençler İşte’ kursiyerleri mesleki ve işbaşı eğitimlerini tamamladı. Eğitimleri tamamlayan kursiyerler Mesleki Yeterlilik Sınavlarına girmeye başladılar.

Kökten, “Asla Ayrımcılık Yapmayacağız”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Fethiye Muhacirler Sosyal Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Kökten, Fethiye’de 12 Ay Turizm İçin Adımını Attı

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, göreve seçilmeden hizmetlerin hayata geçirilmesinde önemli rol oynuyor. Turizmin 12 aya yayılması için projeler hazırlayan Başkan Adayı Kökten, Fethiye Kalesi’nin restorasyonu ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüğünü söyledi.