Robotik Haberleri

Robotik Haberleri

Deneyap teknoloji atölyeleri başvuruları başladı

Türkiye’nin yetenekli çocuklarının geleceğe hazırlanması için 81 ilde 139 Deneyap Teknoloji Atölyesinde on binlerce öğrenciye Robotik ve Kodlamadan Nanoteknolojiye, Tasarım ve Üretimden Yapay Zekaya 11 farklı eğitim veriliyor.

Bilim Parkı ve Kodlama Merkezine 15 bin ziyaretçi

Menteşe’de çocukların bilimin ışığında teknolojiyi yakından takip etmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için kurulan Çocuk Bilim Parkı Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezi, 2023 yılı içerisinde 15 Bin 900 ziyaretçiyi ağırladı.

Çocuklar bilimle buluşmaya devam edecek

Marmaris Belediyesi’nin çeşitli kurum ortakları ile birlikte Nisan ayında ilkini hayata geçirdiği çocuklara yönelik sanat, robotik kodlama ve yazılım kursları bu kez Taşlıca ve Söğüt mahallelerinde yapılacak.

Belediyeden ‘Geleceğin meslekleri’ projesi

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından yürütülen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Avrupa finansmanı tarafından desteklenen, Türkiye genelinde 45 ilde yürütülecek olan ‘Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi’nde yer almak üzere, Menteşe Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl hizmete sunulan Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezi Muğla ili için proje uygulama yeri olarak belirlendi.

Robotik ve kodlama eğitimleri başlıyor

 Menteşe Belediyesi’nin ortaokul ve lise düzeyindeki gençlere yönelik olarak verdiği Robotik ve Kodlama Eğitimleri 14 Temmuz 2023 Pazartesi günü başlıyor.

Muğla Türkiye Yüzyıl’ına Milli Teknoloji Hamlesi İle Yürüyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının (T3) ortak çalışması sonucu başlatılan Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin robotik kodlama modülü proje şenliği başladı.

MENTEŞE’DE LİSE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK MOBİL OYUN GELİŞTİRME EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Menteşe Belediyesi Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezi’nde Lise Grubu öğrencileri için verilecek olan Pixel Art tasarım programı eğitimi ve 2D Unity oyun geliştirme eğitimlerine başvurular 20 Mart’ta başlıyor.

BİLİM HAFTASI'NDA BİLİM PARKINA ZİYARETÇİ AKINI

Menteşe Belediyesi Çocuk Bilim Parkı ile Robotik Kodlama ve Eğitim Merkezi Bilim ve Teknoloji Haftası'nda ziyaretçi akınına uğradı.

MARMARİS’TE İMZALAR ÇOCUKLAR İÇİN ATILDI

Marmaris Belediyesi, MAKSAD, ÜÇADER ve Eğitim-Sen Marmaris Şubesi, çocuklara sanat, robotik kodlama ve yazılım kurslarının verilmesini öngören bir protokole imza attı.

MENTEŞE’DE DİJİTAL OYUN KODLAMA VE TASARIM EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Menteşe Belediyesi'ne ait Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezi'nde Dijital Oyun Kodlama ve Tasarım Eğitimi başlıyor. 2 ay sürecek eğitime 2 grup halinde toplam 20 kursiyer öğrenci katılacak.

ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİM MERKEZİ AÇILDI

Menteşe Belediyesi Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Çocuk Bilim Parkında açıldı.

ROBOTİK VE KODLAMA MERKEZİ ROBOT GÖSTERİSİ İLE AÇILIYOR

Muğla'nın ilk Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Menteşe'de açılıyor.

Ören’de “Robotik Kodlama” ve “Tasarım Beceri” atölyeleri açıldı

Muğla'nın Milas ilçesi Ören Ortaokulu bir yıllık emeğini 'Robotik Kodlama' ve 'Tasarım Beceri' atölyelerinin açılış töreni ile taçlandırdı.

Diz Ağrıları Hayatınızı Kısıtlamasın

Diz ağrısı günlük hayatta hemen herkesin yaşadığı sorunların arasında yer alıyor. Oturuş pozisyonunun yanlışlığı, dizin yanlış kullanılması gibi masum nedenlerin yanında kireçlenme (kıkırdak aşınması), travma, eklem iltihaplanması ya da romatizmal hastalıklar da diz ağrılarına neden olabiliyor. Sosyal aktiviteleri kısıtlayan diz ağrılarından kurtularak hareketlerin özgürleşebilmesi için; hayat tarzının düzenlenmesi, diz çevresindeki kasların güçlendirilmesi, ilaç tedavisi gibi yöntemler uygulanabilirken, daha ciddi sorunlarda cerrahi müdahaleler gerekebiliyor. Bu alanda robotik protez cerrahisi hasta konforunu artıran bir yöntem olarak öne çıkıyor. Memorial Şişli Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Olcay Güler, diz ağrıları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Gençlik Merkezi’nde Deneyap Türkiye projesi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’nde Deneyap Türkiye Projesi İleri Robotik aşaması sona erdi.

Robotik kodlama atölyesi açılışı yapıldı

Muğla Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Milli Eğitim Bakanlığı-Din Öğretimi Genel Müdürlüğü-Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Abdülhalik Baş eşliğinde, Marmaris'te yaşam beceri atölyesi ile bilgisayar ve robotik kodlama atölyesinin açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Dinçer, “Her alanda projelerimiz devam ediyor”

FETAV bünyesinde yapılmakta olan projelere yenileri eklendi. Geniş bir proje yelpazesine sahip olan FETAV yeni alanlarda da projeler geliştiriyor. Etkinlik alanlarından bahseden FETAV Başkanı Dilek Dinçer, “Robotik kodlama, yaratıcı yazma, drama, akıl oyunları, biriç, satranç, İngilizce, Almanca gibi kurslarımız ve atölye çalışmalarımız var” dedi.

Çameli Kaymakamlığı’ndan robotik kodlama sınıfı

Azerbaycan Milli Kahramanı Mübariz İbrahimov'un adı, Denizli’nin Çameli İlçesindeki Çameli Atatürk Ortaokulu’nun Robotik Kodlama Sınıfı’nda ölümsüzleştirildi. Kaymakamlık tarafından oluşturulan teknik kodlama atölyesinin açılışına Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Khazar İbrahim de katıldı.

Teknolikya öğrencileri Türkiye ikincisi oldu

Fethiye’nin ilk robotik atölyesi olan Teknolikya takımı Antalya’da yapılan Robetex Turkey turnuvasında Türkiye ikincisi oldular.