Rota Haberleri

Rota Haberleri

Bodrum’da Dev Bisiklet Organizasyonu İçin Geri Sayım Başladı

Türkiye Geneli İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Muğla olmak üzere sadece 6 ilde organize edilen Garanfondo Bisiklet Yol Yarışı 4. uzun ve kısa parkur olmak üzere 2 ayrı etapta 10 Mart tarihinde Bodrum’da pedallanacak. Kısa ve uzun parkur olmak üzere iki ayrı rotada gerçekleştirilecek yarış; Tüm Türkiye’nin yanı sıra Dünyanın değişik ülkelerinden Bisiklet tutkunlarını Bodrum’da ağırlayacak.

Muğla, spor turizmine hazırlanıyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde geçtiğimiz yıl kurulan Spor Turizmi Merkezi, şu ana kadar 126 rotanın işaretlemesini gerçekleştirerek Spor Turizmi için büyük bir portalın temelini attı.

Kültür Turizmi İçin Rota Belirleniyor

MUTSO ev sahipliğinde Muğla’ya gelen TÜRSAB ve COOP TRR yetkilileri, kültür turizmi için rota belirlemek amacıyla ön gezi gerçekleştirdi.

Tüm rotalar Bodrum’a çevrildi

Turizmin vazgeçilmez adresi Bodrum, kruvaziyer turizminde de vazgeçilmez bir lokasyon haline geldi. Özellikle İlkbahar ve Sonbahar mevsimlerinde çarşı esnafına can suyu olan kruvaziyer gemileri ile gelen ilçeye yabancı turist sayısı yaklaşık 100 bini geçti.

Dev yolcu gemisi 560 yolcu getirdi

Bahama Bayraklı Seaborn Encore isimli dev yolcu gemisi 560 yolcu ve 440 personeli ile Marmaris Gümrüklü Limanına yanaştı. Seaborn Encore, akşam saat 23.00'da Marmaris limanından ayrılarak rotasını Bodrum limanına çevirecek.

Cup'ta yelkenlilere görkemli karşılama

35. Maximiles Black The Bodrum Cup'ta Cumhuriyetin 100'üncü yılı vesilesiyle önceki yıllardan farklı olarak Selanik ve İstanbul rotalarının da dahil edildiği yarışlarda Kuşadası-Yalıkavak etabı tamamlandı.

Dev yolcu gemileri rotayı İsrail yerine Türkiye'ye çevirdi

Uluslararası kruvaziyer gemi işletmeleri İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalardan sonra rotalarını Muğla’nın Marmaris, Bodrum, Aydın’ın Kuşadası ve Antalya'nın Alanya limanları ile İstanbul'daki kruvaziyer limanlarına çevirdi.

Boncuk Koyu önemli kum köpek balığı üreme alanı oldu

Muğla'da dünyaca ünlü mavi yolculuğun önemli rotası Gökova Körfezi'nde Akdeniz Koruma Derneği tarafından 2012 yılından bu yana sürdürülen sürdürülebilir balıkçılık ve deniz ekosisteminin korunması çalışmaları sonrası Boncuk Koyu kum köpek balıklarının önemli üreme alanı olarak belirlendi.

Bodrum Rotary Kulübünden Ziyaret

Bodrum Rotary Kulübü Başkanı Erkan Saylam, Yönetim Kurulu üyeleri Yıldıray Özmen, Sibel Tilbaç ve Hüseyin Zöngür ile birlikte BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u ziyaret etti.

Turizm çeşitliliği artırılıyor

 Son yıllarda dünyada yükselen turizm trendlerinden olan apiturizmin Marmaris’e kazandırılması amacıyla “Apirota Marmaris” projesi hayata geçirildi. Proje ile Marmaris ve çevresinde yapılan arıcılığın turizmle entegre hale getirilmesi ve alternatif turizm alanlarında aktivite çeşitliliğinin artırılması hedefleniyor.

Danilo Zanna, Tatilin Tadını Fethiye’de Çıkarıyor

Sinema, televizyon ve müzik dünyasının tanınmış isimleri, yaz sezonunun başlamasıyla rotalarını tatil beldelerine çevirdi. Genellikle Fethiye ve Bodrum’da tatillerini geçiren ünlüler, masmavi denizin ve güneşin keyfini doyasıya çıkarıyor.

Fethiye Rotary Kulübünde Başkan Değişimi Yapıldı

Fethiye Rotary Kulübü üyeleri ve davetli misafirler, Grida Port'da düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi. Düzenlenen yemek organizasyonunda başkan değişikliği yapıldı.

Vali Orhan Tavlı,Bisiklet Sürerek İncelemelerde Bulundu Rotayı Deneyimledi

Muğla Valisi Orhan Tavlı dört mevsim spor dört mevsim turizm mottosuyla başlatılan çalışmalar kapsamında Muğla spor turizmi haritasına işlenen Karabağlar yaylası bisiklet rotasında bisiklet sürerek incelemelerde bulundu rotayı deneyimledi.

ROTARY’DEN KARACA’YA ZİYARET

Fethiye ve Ölüdeniz Rotary Kulübü ve Rotary 2440. Bölge Guvernörü Serdar Durusüt beraberindeki heyetle Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ziyarette bulundu. 

GEZİ TEKNESİ İLE İTALYA'YA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI

Muğla'nın Fethiye ilçesinden hareket eden gezi teknesi rotasını İtalya'ya çevirince Sahil Güvenlik ekiplerine yakalandı.

FETHİYE ROTARY KULÜBÜ AKŞAM YEMEĞİNDE BULUŞTU

Fethiye Rotary Kulübü üyeleri ve davetli misafirler, Sea Horse Ölüdeniz’de düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yunan Sahil Güvenliği, yelkenli tekneyi taciz etti, Türk askeri “rotanızı değiştirmeyin, tam yol ileri” dedi

İstanbul'da başlayan Bodrum'da son bulan 51. Deniz kuvvetleri kupası uluslararası açık deniz yat yarışını Yunan askerleri Bodrum açıklarında taciz etti. Türk Sahil Güvenlik ekipleri tacizi edilen tekneye anons geçerek 'Dümeninizi kırmayın, rotanızı değiştirmeyin, yarış bırakmayın, tam yol ileri' diyerek Yunan askerini püskürttü.

6. Caz Festivali başladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Caz Derneği tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Bodrum Caz Festivali, bu yıl Mavi Caz' teması ile yapılıyor. Festival, İtalyan müzik grubu Nino Rota Ensemble konseri ile başladı.

FTSO, LİKYA KARNAVAL YÜRÜYÜŞÜ KORTEJİNDE COĞRAFİ İŞARETLİ KÜLTÜREL ÜRÜNLERLE YER ALDI

12’nci Fethiye Kültür ve Sanat Festivali, coşkulu Likya karnaval yürüyüşü ve eğlencesiyle sona erdi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye Festivali’nin son gününde düzenlenen karnaval kortejinde Seydiler kilimi, Kaya Halısı ve Yeşilüzümlü Dastarı’ndan oluşan coğrafi işaretli kültürel ürünlerle yer aldı.

Muğla’nın bisiklet rotaları belirlendi

Muğla'da bisiklet ve trekking turizmini yaygınlaştırmak ve alternatif turizme yeni bir vizyon kazandırmak amacıyla Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapılan toplantıda Muğla'da Bisiklet ve Yürüyüş Turizmi konusunda çalışmalar değerlendirildi.

Bodrum Müzayede’nin yeni rotası Kırklareli

Bodrum Müzayede ve Kırklareli Belediyesi organizasyonuyla, Kırklareli tarihinde ilk kez bir müzayedeye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

GİRGİN: KUR KORUMALI SOYGUN

Geçtiğimiz hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bankacılık Hakkında Torba Kanun Teklifi görüşüldü. Bu hafta TBMM Genel Kurulu’na gelme ihtimali olan teklif ile ilgili komisyonda konuşma yapan CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin torba teklifi “İktidar mevcut sorunların belkemiği olan ekonomik buhranın üstesinden gelecek bir ekonomik model ortaya koyamıyor. Önümüze getirilen torbalarda günü kurtarma hamleleri görüyoruz. Bu hamleler inandırıcı hedeflerden, tutarlı bir rotadan yoksun olduğu için hiçbir derde derman olmuyor. Bu teklif de günü kurtarma hamlelerinden biri” şeklinde tanımladı.

Ortaca’da yürüyüş ve bisiklet rotalarını belirleme toplantısı

Muğla'nın Ortaca Kaymakamlığı'nda yapılan toplantıda yürüyüş ve bisiklet rotalarını belirleme çalışmaları yapıldı.

Abramoviç’in lüks yatının rotası Bodrum

Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında İngiltere tarafından el konulan, Rus iş adamı Roman Abramoviç'in 'My Solaris' isimli lüks yatının, Muğla'nın Datça ilçesi açıklarından Bodrum'a doğru seyir halinde olduğu öğrenildi.

Muğla’nın saklı kalmış yeryüzü cenneti ‘Gökçeova Göleti’

Yaz-kış önemli turizm destinasyonlarına sahip Muğla, kış aylarında da günübirlik gezi rotaları ile özellikle doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Kış aylarında yoğun kar yağışı ile dikkat çeken Kavaklıdere Göktepe ve Köyceğiz Sandras dağları her hafta sonu yüzlerce konuk ağırlıyor.

Sianji'ye meslek ödülü

Bodrum Rotary Kulübü’nün meslek ödülleri sahiplerini buldu.

Karma aşı, buzağı biberonu ve göbek kordonu dezenfektanı satın alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; Ecoli-Rota-Corona 3’lü Karma Aşısı, Buzağı Biberonu ve Göbek Kordonu Dezenfektanı satın alınacak.

Havalimanı’nda rötar karmaşası

Dalaman Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na gitmek üzere Saat 12’de kalkacak olan uçak hava şartları nedeni ile önce saat 10’a alındı. Sonra yolculara saat 11’de kalkacağı söylenen uçağın son olarak 13.10’da kalkacağı bildirildi. 

Muğla Spor Turizminde Rotasını Çiziyor

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2021 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen “Muğla Spor Turizminde Rotasını Çiziyor” projesinin sözleşmesi, Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan tarafından imzalandı.

Seydikemer ATA’sını Andı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83’üncü yıl dönümünde Seydikemer’de minnet, özlem ve saygıyla anıldı.