Sandık Haberleri

Sandık Haberleri

Cumhur İttifakı Ak Parti Muğla Büyükşehir Başkan Adayı Ayaydın, Oyunu Kullandı

Cumhur İttifakı Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, Bodrum’da Göltürkbükün’de oyunu kullandı.

Muğla Valisi İdris Akbıyık Oyunu Kullandı

Muğla Valisi İdris Akbıyık ile eşi Sevim Akbıyık, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için Menteşe Kocamustafendi İlkokulu'nda oyunu kullandı.

Aday Kökten Oyunu Kullandı

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Fethiye Özel Girne Koleji’nde 1008 nolu sandıkta kullandı.

Fethiye Yerel Seçime Hazır

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 31 Mart yerel seçimlere 1 gün kala oylarını kullanılacağı okullara sandıklar kuruldu. Sınıflara paravan kurulurken, seçmenlerin oylarını kullanılacağı sandıklar ve oy kabinleri de sınıflara yerleştirildi.

Seydikemer’de Fark Daha Da Açılıyor

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli’nin rakip belediye başkan adayları ile arasındaki oy farkı günden güne açılıyor. Her gittiği mahallede partili partisiz herkesin ilgisiyle karşılaşan Başkan Akdenizli, Eşen Mahallesi’nde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada; “2 aydır çok güzel teveccühle karşılaşıyoruz. İnşallah yarından sonra bunu da sandıklarda hep birlikte göreceğiz” dedi.

Saatcı'ya Kendi Yaptığı Sosyal Tesiste Halkla Buluşmasına İzin Vermediler

Fethiye Belediyesi mevcut yönetimi, Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı'ya kendisinin yaptırdığı Çatalarık Sosyal Tesisileri'nde toplantı yapmasına izin vermedi. Buna rağmen Saatcı'yı sevenler soğuk havada kendisini dinlemek için tesisin yan tarafındaki boş alana akın etti. Yaşananlara tepki gösteren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, "10 derece soğukta bu kadar insanı sokakta bırakanlara Fethiyeliler 31 Mart'ta gereken cevabı sandıkta verecektir." dedi.

İki Çocuğun Hayatını Kaybettiği Olayda Karar Çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 6 aylık Uraz ile 6 yaşındaki Karya Sandık kardeşlerin hayatını kaybetmesi ile ilgili tutuklanan ilaç firmasının sahibi H.K.’nin yargılanması tamamlandı. H.K., 7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Akdenizli “Hedefimiz Meclisin Tamamını Kazanmak”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, 31 Mart seçimlerinde sandıklardan en az yüzde 80 oy alacaklarını belirterek, Muğla ve Türkiye’de rekor kırmak istediklerini söyledi. Gittiği her ortamda Seydikemer’li vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ve alaka ile karşılaşan Akdenizli, “Amacımız 25 belediye meclis üyesinden oluşan Seydikemer Belediyesinde, Cumhur İttifakı olarak 25 meclis üyesini de alacağız” dedi.

Fethiye’de 371 Sandıkta 129 Bin 565 Seçmen Oy Kullanacak

Fethiye’de seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Toplam 371 sandıkta 129 bin 565 seçmenin oy kullanacağı belirtildi.

İçmeler’de belediyenin projesi için halk oylaması başladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde belediyenin hayata geçireceği projelerden biri olan İçmeler Mahallesi çok amaçlı salon projesi için halk oylaması başladı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay bu sabah başlayan referandum ile ilgili yaptığı basın açıklamasında 'Sandıktan ne çıkarsa sonuç ona göre yapılacak '' dedi. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerde seçmen kayıtlarında bulunan 4 bin 823 kişi oy kullanarak projeyi onaylayıp onaylamadıklarına karar verecek.

Av. Zekican Balcı, “Asla umutsuz olmayacağız”

Türkiye, 28 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için yeniden sandık başına gitti.Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı’nın adayı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, oyların yüzde 52,16’ini Millet İttifakı’nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oyların yüzde 47,84’sini aldı. 

Borsa haftaya yükselişle başladı

Piyasaların üzerinden seçim stresi kalktı. Yeni haftaya borsa yükselişle başlarken, dövizde sınırlı hareketler görülüyor. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı için ikinci tur seçiminde tercihi yaptı. Sandıktan alınan sonuçla 13. Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan ile devam denildi. Seçim sürecini tamamlanmasıyla gözler ekonomiye çevrildi. Yeni dönemde en kritik konuların başında ekonomi geliyor. İstikrarın devam edeceği bu dönemde dolar ve altın fiyatlarındaki hareketlenmelere odaklanıldı.

Herkes aynı soruyu soruyor! Katılım oranı düşük mü? 

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi için sandık başına giden vatandaşlar katılım oranının az olduğuna dikkat çekiyor.

Sandık merkezlerine giderek oylarını kullanıyorlar

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için oy verme işlemi başladı. Fethiye’de sabah saatlerinden itibaren seçmenler, sandık merkezlerine giderek oylarını kullanıyorlar. 

Sandık Görevlileri Yemin Ederek Görevlerıne Başladı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda sandık başında bulunacak görevliler, sandık yemini ederek göreve başladı.

Oy kullanma işlemi başladı

Türkiye bugün bir kez daha sandık başına gidiyor. 5 yıl boyunca görev yapacak Cumhurbaşkanını seçecek.

Vekil Otgöz, “İlk turda seçim bitseydi, sandıktan çaldılar diye dedikodusu dönecekti”

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Cumhur İttifakı Başkanlarından seçmene sandık çağrısı yapıldı

Cumhur İttifakı Muğla İl Başkanları, seçmenlere çağrıda bulunarak 28 Mayıs’ta sandıklara giderek oylarını kullanmalarını istediler.

Abla ve kardeşi Bodrum’u yasa boğdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde zehirlenme sonucu yaşamını yitiren 6 aylık Uraz Sandık ve ablası 6 yaşındaki Karya Sandık son yolculuğuna uğurlandı.

6 aylık Uraz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde zehirlendikleri sanılan Sandık ailesinden Uraz Bebek, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, 6 yaşındaki ablası yaşam mücadelesi veriyor.

Propaganda dönemi başladı

Cumhurbaşkanı seçiminde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, 28 Mayıs’ta yeni cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gidecek.

İkinci Turda 50 Bin Yeni Seçmen Oy Kullanacak

14 Mayıs seçimlerinde yaklaşık 6 milyon genç ilk kez oy kullandı. Seçimin ikinci tura kalmasıyla 28 Mayıs’a kadar 18 yaşına girecek yaklaşık 50 bin genç seçmen ilk defa sandık başına gidecek.

Muğla'nın Vekilleri Belli Oldu

14 Mayıs pazar günü gerçekleştirilen 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde Muğla'da toplam 2 bin 435 sandıkta 805 bin 526 seçmen oy kullandı. Kullanılan oyların sonucunda Muğla’dan AK Parti 2 vekil, CHP 4 vekil, İYİ Parti ise 1 vekil çıkardı.

Vatandaşlar, oy kullanmak için sandıklarına gitti

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’nın Marmaris ilçesinde de Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için vatandaşlar, oy kullanmak için sandıklarına gitti.

Bağımsız Seçim Gözlemcisi, Açıklamada Bulundu

Bağımsız Seçim Gözlemcisi ve aynı zamanda Eşit Haklar İçin İzleme Derneği (ESHİD) yönetim kurulu üyesi Nilüfer Yılmaz, bugün yapılan seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Fethiye’de Tek Oy Pusulası Skandalı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de saat 08.00’da oy kullanma işlemi başladı. Oylarını kullanmak için Özel Hatem İlkokulana giden seçmenler 1014 nolu sandıkta bir skandalla karşı karşıya kaldı. 

Başkan Çıralı Oyunu Kullandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı oyunu kullandı.

Seçmen kâğıtları nereden alınır?

Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için sandık başına gideceği 14 Mayıs öncesi, nerede ve hangi sandıkta oy kullanılacağını gösteren seçmen kâğıtları dağıtılacak. Seçmen kâğıtları nereden alınır, ne zaman dağıtılacak? 

CHP Vekil Adayı Demir: Sandıkta Hesabını Soracağz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir, AKP hükümetinin vatandaşını patates ve soğan kokusuna muhtaç ettiğini ifade ederek bunun hesabının sandıkta sorulacağını ifade etti.