Sed Haberleri

Sed Haberleri

Muğla Ve İlçelerindeki “Video Sahtekarlığı” Tepki Çekiyor

Muğla’daki bazı internet siteleri ve sosyal medya profillerinin, takipçi ve etkileşim kazanmak için sosyal medyada Muğla yada ilçe isimlerini kullanarak paylaştıkları bazı videoların, Muğla yada ilçelerinde çekilmediği ortaya çıktı. Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, bu tutumun Muğla basınının güvenilirliğine zarar verdiğini belirterek kınama yayınladı.

İyi Partili Kadınlar, Kadınlar Gününde SED Medya’yı Ziyaret Ettiler

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’nın eşi Nesrin Saatcı, İyi Parti Fethiye Meclis Üyesi Adayı Şenay Karademir ve İyi Partili Seval Kurnaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle SED Medya’yı ziyaret ettiler. Sohbet havasında geçen ziyaretin ardından İyi Partili kadınlar SED Medya’nın kadın çalışanlarına karanfil takdim ettiler.

Seydikemer Belediye Başkan Adayı Akdenizli’den SED Medya’ya Ziyaret

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı Bayram Önder Akdenizli, SED Medya’ya ziyarette bulundu. 

Cep Telefonu Önce Patladı, Sonra Alev Aldı

SED Medya’da çalışmakta olan gazeteci Sertaç Bayraktar’ın kullandığı cep telefonu adeta bomba gibi patladı. O anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Bodrum’da Fırtına Etkili Oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde etkili olan fırtına sebebiyle günlük yaşam olumsuz etkiledi. Rüzgar, hissedilen hava sıcaklığını da düşürdü.

Aday Kulaç, SED Medya’yı Ziyaret Etti

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Saniye Kulaç, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’i ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklamada bulunan Kulaç, “Fethiye’nin devası olacağız” dedi.

Eşini Öldüren Kocaya Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde eşini bıçaklayarak öldürüp, cesedini ormanlık alana bıraktıktan sora kayıp başvurusunda bulunan Özgür Çet'in cezası belli oldu. Çet için Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, indirim uygulamadı.

Bakan Yerlikaya'dan Muğla ve Antalya’da bulunan cesetlerle ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 6 günde Antalya kıyılarına 8, Muğla kıyılarına 1 olmak üzere toplam 9 cansız beden vurduğunu açıklarken, Muğla’da bulunan cesedin 6 Ocak 2024 tarihinde Kurtoğlu Burnu 13 mil güneyinde kaybolan 3 düzensiz göçmenden biri olabileceğini belirtti.

Köyceğiz’de Sahilde Kadın Cesedi Bulundu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde sahilde, uzuvları eksik bir kadın cesedi bulundu.

Havza Kölemen Dualar İle Son Yolculuğuna Uğurlandı

İbrahim Kölemen'in annesi Sıdıka Kölemen'in kayınvalidesi Havza Kölemen (78) son yolculuğuna uğurlandı.

İYİ Parti Meclis Üyesi Aday Adayı Ünal, SED Medya’yı ziyaret etti

İYİ Parti Fethiye Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Cengiz Ünal, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’i ziyaret ederek 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler ile ilgili fikir alış verişinde bulundu.

İş insanı Kurt’tan, SED Medya’ya Ziyaret

Metro Turizm Muğla bölgesi işletmecisi Cenk Kurt, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’i ziyaret etti. Ziyaret sonrasında ise açıklamada bulunan Kurt, “Gazetecilerin bu özel gününü kutluyorum” dedi.

Aday Sağır, “Basın, Gözümüz Ve Kulağımız”

Seydikemer İttifakı İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Harun Sağır, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle SED Medya’yı ziyaret etti.

Sed Medya’ya 4 Ödül Birden

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyetinin "Meslek Ödülleri" sahiplerini buldu. Menteşe Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde düzenlenen törende, 11 kategoride 45 gazeteciye ödül verildi.

Gelinini Öldürüp, Cesedini Yakmaya Çalışan Kayınpeder İçin Karar Çıktı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde gelinini öldürüp, cesedini yakmaya çalışan kayınpeder Kamil Öğüt, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı. Sanık, karar duruşmasında da önceki ifadelerinde olduğu gibi rahatsız olduğunu, olayla ilgili konuşmak istemediğini söyledi.

Köktener’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, 4 Ocak 1961'de kabul edilen ve basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan '212 sayılı kanun' adlı düzenlemenin Resmî gazetede yayınlanışı sonrası her yıl 10 Ocak günü kutlanan 'Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Sevim Çet Davasında Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tartıştığı eşini bıçaklayarak öldürüp, cesedini ormanlık alana bırakan sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, savcı mütalaasını verip ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isterken acılı anne Emine Kaçar, “En ağır cezayla cezalandırılmasını istiyorum” ifadelerinde bulundu.

Belediye Ekipleri Yağmur Mesaisinde

Metrekareye 7 saatte 43 kilogram yağışın düştüğü Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Belediyesi ekipleri saha çalışmaları gerçekleştiriyor.

Mardin’de Anadolu Basın Buluşmaları

Mardin’de Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Mardin Gazeteciler Derneği ev sahipliğinde düzenlenen “Anadolu Basın Buluşmaları “na katılan gazeteciler Mardin’in Tarihi ve kültürel değerlerine hayran kaldı.

Gelinini Öldüren Kayınpeder: "Beni Zorlamayın, Konuşmak İstemiyorum"

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde gelini Hatice Öğüt'ü öldürüp cesedini ateşe veren kayınpeder Kamil Öğüt, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, olay günü ile ilgili olarak konuşmak istemediğini belirten Kamil Öğüt, "Hap kullanıyordum, şeker hastasıydım. Ne yaptığımı bilmiyorum, hiçbir şey hatırlamıyorum. Beni zorlamayın, konuşmak istemiyorum" dedi.

Aday adayı Demir’den SED Medya’ya ziyaret

Muğla'da Cumhuriyet Halk Partisi’nden 3 dönem Milletvekilliği yapan ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Nurettin Demir, SED Medya’yı ziyaret etti.

Aday Adayı Yiğit, “Fethiye İl Olmalıdır”

Fethiye TV ve FRT TV ortak yayını ile ekranlarda olan 3’lü Masa programına konuk olan AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Harun Reşit Yiğit; Ayyıldız Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Gürhan Cengiz, Gerçek Fethiye Gazetesi Haber Müdürü Emrullah Gök, Manşet Fethiye Gazetesi Köşe Yazarı Sedat Ünal’ın sorularını cevaplandırdı.

Datçalı genç Manisa Futbol Kulübü'nün alt yapısına transfer oldu

Muğla'nın Datça ilçesinde Datça 1923 Futbol Okulu'nda yetişen 2010 doğumlu futbolcu Sedat Efe Sönmez 1.Lig takımlarından Manisa Futbol Kulübü alt yapısına transfer oldu.

Sahilde kan dondurucu manzara

Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Mahallesi'nde sahilde, belden yukarısı olmayan kimliği belirsiz bir kadın cesedi bulundu.

Düğün dönüşünde can verdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bindiği motosikletin gidon hakimiyetini kaybeden Sedat Özmazı (42) yaşamını yitirdi. Daha önce pek çok kez trafik kazası yapan Özmazı’nın 2 hafta önce de bir kazaya karıştığı öğrenildi.

MSKÜ’ye Xplore2023 yarışmasında birincilik ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatma Yıldız Taşcıkaraoğlu, Araştırma Görevlisi Ali Can Erüst ve lisans öğrencileri Ali Kerenciler, Oğuzhan Akın, Aykut Odabaş, Zeynep Arslantürk ve Mehmet Ali Andı’dan oluşan Karya isimli ekip 16-20 Ekim 2023 tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen Xplore2023-Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Teknoloji Geliştirme Yarışmasında Akıllı Enerji kategorisinde İnsansız Hava Aracı tabanlı PV sistem denetimi (Smart Energy UAV based PV system inspection) başlıklı projeleriyle birincilik ödülü kazandı.

Eve gelmeyince arama çalışması başlatılmıştı, cansız bedeni bulundu

Muğla’nın Ortaca ilçesinde nişana giden Necip Kolcu, gece evine gelmeyince arama çalışması başlatıldı. Kolcu’nun cesedi su arığında bulundu.

EGF’den Başkan Karaca’ya ziyaret

Ege Gazeteciler Federasyonu (EGF) yönetim kurulu üyeleri, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti.

FRT TV Facebook Sayfası Kurtarıldı

Yaklaşık 1 aydan bu yana siber saldırı altındaki SED Medya bünyesinde bulunan Fethiye'nin tek televizyonu FRT TV'nin Facebook sosyal medya hesabı yapılan çalışmalar sonucunda yeniden kullanımda.

Kaymakam Ertaş’tan iade-i Ziyaret

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener ve çalışma arkadaşlarını ziyaret etti.