Semt Haberleri

Semt Haberleri

Yiğit, Fethiye’de Ziyaretlerde Bulundu

Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit beraberinde Zafer Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Müjgan Dikmen ve Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanı Umut Hepdizdar ile birlikte Çiftlik ve Kargı mahallelerini ziyaret etti.

Yiğit, Yatağan’da Ziyaretlerde Bulundu

Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit ve beraberindeki heyet, Yatağan’da semt pazarını ve esnafları ziyaret etti.

Başkan Adayı Kökten, Üretici Pazarını Gezdi

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında her hafta kurulan üretici pazarını ziyaret etti. Tarımın ve üretimin önemine değinen Başkan Adayı semt pazarlarının üzerinin kapatılacağını belirtti.

Kökten "Projemiz Hazır Fethiye'de, Tüm Pazarların Üstünü Kapatacağız"

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten seçim çalışmaları kapsamında sırası ile Çiftlik Semt Pazarı, Kargı Mahallesi ve Yanıklar Mahallesinde vatandaşlar ile buluştu. Gerçekleşen seçim çalışmasında Kökten'e Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Av.Murat Çağlar Ayıkol ve çok sayıda partili eşlik etti. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören Fethiye Belediye Başkan Adayı Kökten " Var olan bu sorunların mevcut bütçe ile çözülmesi mümkün değil. Merkezi hükümetin desteği olmadan bu sorunların çözülmeyeceği belli oldu. Fethiye'nin artık bir beş yıl daha kaybetme lüksü yok. Bunun için desteğinizi bekliyorum"diye konuştu. Çiftlik Semt Pazarında pazarcı esnafı ve vatandaşlar ile buluşan, Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, pazarcı esnafı ile çay içerek sorunlarını dinledi.

Aday Adayı Kökten Ziyaretlerini Sürdürüyor 

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Patlangıç semt pazarını ziyaret etti. Pazar esnafının taleplerini dinleyen Aday Adayı Kökten, alışveriş yapmaya gelen vatandaşlarla sohbet etti. 

Polisten ‘Kadına şiddete hayır’ çalışması

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler, semt pazarına giderek hem pazarcılara hem de vatandaşlara KADES uygulamasını anlatarak, ‘ kadına el kalkamaz ‘ broşürleri dağıttı.

Vali İdris Akbıyık Pazar Esnafını Ziyaret Etti

Muğla Valisi İdris Akbıyık eşi Sevim Akbıyık ile birlikte Menteşe ilçesinde kurulan semt pazarını ziyaret ederek, pazarcı esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlarla bir araya geldi.

Mandalina semt pazarındaki tezgahlarda yerini aldı

Muğla'da mevsimin ilk mandalinası pazar tezgahlarında yerini alırken, Perşembe pazarında mandalinanın kilosu 40 TL'den satışa sunuldu.

Esnaf, Enflasyon Karşısında Fiyatları Düşürdü

Fethiye’de salı günleri kurulan semt pazarında hayat pahalılığı son gelen zamlar karşısında vatandaşın ihtiyaçlarına uygun fiyatlarla ulaşabilmesi için üretici pazar esnafı Mehmet Kıvrak fiyatlarını düşürdü.

Pazarcılar Odası Başkanı Adem Hıra; “Satışta Azalma Var.”

Fethiye’de salı günleri kurulan semt pazarında hayat pahalılığı son gelen zamlar ile birlikte pazarcı esnafını da etkiliyor. Fethiye ilçesinde salı günleri kurulan semt pazarına Fethiye'nin yanı sıra çevre ilçelerden de turlarla turist gelince, pazarda hareketlilik yaşansa da pazarcı esnafı satışların düşük olmasından dert yandı.

Organik Atıklardan Kompost Gübreye

‘Toprağı İyileştiriyoruz Projesi’yle, semt pazarlarında akşam saatlerinde görmeye alışkın olduğumuz sebze meyve atıkları toplanarak uygun alanlarda, kompost gübre haline getiriliyor ve toprakla buluşuyor.

Zabıtanın etiket denetimleri sürüyor

Ortaca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, binlerce kişinin alışveriş yaptığı semt pazarlarında vatandaşların güvenle ve huzurla alışveriş yapabilmeleri için denetimlerini sıkılaştırdı.

Aday Yiğit, Vatandaşların ve Esnafların Taleplerini Dinledi

Zafer Partisi Muğla Milletvekili Adayı Ünal Yiğit beraberinde Zafer Partisi Muğla İl Başkanı Kübra Bilginer ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Milas’a bağlı Selimiye Mahallesi’nde semt pazarını ziyaret ettiler. Vatandaşların ve esnafların taleplerini dinleyen Milletvekili Adayı Yiğit, halkın hayat pahalılığına sebep olan geçici sığınmacılarından bıktığını dile getirdi. 

Vekil Adayı Yiğit Seçimlerin Önemine Vurgu Yaptı

Zafer Partisi Muğla Milletvekili Adayı Ünal Yiğit beraberinde Milletvekili adayları Aybike Ece Taşova ve Mehmet Özdemir ile birlikte Ortaca’da kurulan semt pazarında, vatandaşlarla bir araya geldiler. Projelerini anlatan Milletvekili Adayı Yiğit, genel seçimlerin önemine vurgu yaptı. 

Zafer Partisi Muğla Teşkilatından Pazar Ziyareti

Zafer Partisi Muğla Milletvekili Ünal Yiğit beraberinde Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanı Umut Hepdizdar, Milletvekili adayları Tan Bilginer, Aybike Ece Taşova, Mehmet Özdemir ve Müjgan Dikmen ile birlikte Seydikemer’de kurulan semt pazarını ziyaret ettiler. 

Dikmen Esnafların Sorunlarını Dinledi

Zafer Partisi 28. Dönem Muğla Milletvekili Adayı Müjgan Dikmen beraberinde Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanı Umut Hepdizdar ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte her hafta kurulan Esenköy Mahallesi semt pazarını ziyaret ettiler. 

Milletvekili Adayı Mehmet Demir,semt pazarlarını ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir beraberinde Millet İttifakı ortağı ilçe başkanları ile birlikte Günlükbaşı ve Çamköy semt pazarlarını ziyaret etti. 

Saatcı Ortaca’da ilgiyle karşılandı

İyi Parti Muğla Milletvekili Aday Adayı Behçet Saatcı beraberinde İyi Parti Ortaca İlçe Başkanı Barbaros Canlı ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ortaca semt pazarını ziyaret etti. Seçim çalışmalarını sürdüren Aday Adayı Saatcı, pazar esnafı ve vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

PAZARDA 15, MARKETTE 35 LİRA

Zincir marketlerdeki sebze meyve fiyatları cep yakıyor. Semt pazarında 15 liradan satılan domates, markette 35 liradan satılıyor.

YEMEKLİK DEĞİL YATIRIMLIK FASULYE

Enerji üretim maliyetlerinin ve akaryakıt fiyatlarının yükselmesinin ardından enflasyonun önlenemez yükselişi vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Üretim maliyetlerinin artması ile artan sebze meyve fiyatlarından sonra vatandaşlar semt pazarlarından bile alışveriş yapmakta zorlanıyor. Fethiye’nin en büyük semt pazarlarından olan Salı Pazarı’nda 1 kilogram taze fasulyenin 80 TL’lik fiyatını gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi.

PAZAR VE MARKET FİYATLARI ARASINDA FARK BÜYÜK

Son günlerde fiyat denetimleriyle gündeme gelen zincir marketlerdeki sebze meyve fiyatları cep yakıyor. Markette 40 lira olan biber, semt pazarlarında 15 liradan satılıyor.

Elektrik üreten ilk pazaryeri hizmete girdi

Fethiye'nin güneş enerjisi ile elektrik üreten ilk semt pazarı Pazaryeri Mahallesi'nde hizmete girdi. Cumartesi günleri kurulan semt pazarında üretilen elektriği belediye birimleri kullanacak.

Ülkü Ocakları, "Uyuşturucuya Hayır" Dedi

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla Salı günleri kurulan Fethiye Semt Pazarı'nda uyuşturucu ile mücadele broşürleri dağıtıldı.

Tarihi Muğla evleri beyaz örtüyle kaplandı

Muğla'da Pazartesi günü etkili olan kar yağışı yerini güneşli havaya bırakırken, merkez ilçe Menteşe'nin Saburhane ve Tabakhane semtlerindeki tescilli tarihi evler kar yağışı sonrası beyaz örtü ile kaplandı.

MUTSO’dan dilimi 5 bin liralık Muğla Saraylısı açıklaması

Muğla'nın Menteşe ilçesinde tanıtım amacıyla altın kaplamalı şekilde yapılan sembolik "Muğla Saraylısı" tatlısının dilimi 5 bin liradan satıldı. Tatlının ilk dilimi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) satın aldı. Altın Kaplı Muğla Saraylısı'nın bir diliminin 5 bin liradan satın alınması kamuoyunda tepki toplamıştı. Konuyla ilgili MUTSO açıklama yaptı.

Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi Saburhane’de Açılıyor

Muğla Mutfak Kültürü’nün kayıt altına alınarak gelecek kuşaklara aktarılması, kentin gastronomi potansiyelinin turizmle entegre edilmesi, yeme – içme ve kültür turizminin canlandırılması amacıyla “Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi ve Saburhane Semt Pazarı” 21 Ekim Perşembe günü saat: 10.30’da tarihi Şaraphane’de kapılarını açıyor.

Salı pazarında alanda dertli satan da

Fethiye’de Salı günleri kurulan semt pazarında alanda satanda dertli. Sebze ve meyve bölümünde satıcılar maliyetlerden dert yanarken, alıcılar ise yüksek fiyatlardan dert yandı. Giyim bölümünde ise turistlerin sadece gezmek için pazarı dolaştığı ifade edildi.

Semt Pazarlarından Kompost Gübreye

Muğla’nın Fethiye ilçesinde başlatılan 'Topraktan toprağa atıkların dönüştürülmesi; Kompost projesi' ile semt pazarlarındaki sebze meyve atıkları toplanarak uygun alanlarda kompostlanıp tekrar toprağa gönderilecek. Fethiye Belediyesi kompost projesi için ilk adımı attı.

Soyunma odası yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Rize Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Güneysu İlçesi Yeşilköy Semt Sahası Soyunma Odası Yapım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Bodrum’da Gençlik Tarım Kampı başladı

Gençleri tarımla buluşturmak amacıyla gerçekleşen kampın açılış töreninde konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras iki ayrı müjdeyi duyurdu. Semt pazarları haftanın 7 günü açık olacak ve Bodrum Belediyesi olarak tarım yapacak herkese gübresinden, satım alma garantisine kadar destek verilecek.