Sera Haberleri

Sera Haberleri

Seracılığı bıraktı, şoförlüğe başladı

Fethiye’de evli 2 çocuk annesi 37 yaşındaki Nihal Küçük evine maddi destek için dolmuş şoförlüğüne başladı. Yaklaşık 1 yıldır Fethiye Yenievler Çalıca hattında dolmuş şoförlüğü yapan Nihal Küçük; 'Kadınlar olarak başaramayacağımız iş yok. Seracılığı bırakınca minibüs aldım. Şoföre vermek istemedik. Direksiyona geçtim. Fethiye’nin şoför Nihal ablası oldum' dedi.

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.

Ünlü Ressamın Eserleri Yapay Zeka İle Yorumlandı

1922 yılında Ankara’ya gelerek ‘Türkiye ve Kurtuluş Savaşı’na dair gözlemlerini kağıda aktaran ünlü Rus ressam Yevgeni Lanseray tarafından çizilen resimler yıllar sonra yapay zeka tarafından tekrar yorumlanarak Marmaris’te sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sevgililere hediye 'organik çiçek'

14 Şubat Sevgililer Günü'nde Muğlalı sevgililerin tercihi organik çiçekten yana oldu. Menteşe ilçesindeki köylü pazarında kırsal alanlarda kendiliğinden renk renk ve değişik türdeki yetişen çiçekler, Sevgililer Günü’nde en fazla tercih edilen çiçek oldu.

Atık Araba Lastiğinden Evin Salonuna Sehpa

Muğla Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "Mavi Yeşil Okullar Projesi" çerçevesinde okul bahçesinde oluşturdukları serada sebze yetiştiriyor ve atık lastiklerden ev dekorasyon ürünleri yapıyor.

Stratonikeia Antik Kentinde, Gençler Seramik İşledi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kötekli Gençlik Merkezi Genç Ofis gönüllü gençleri Yatağan Stratonikeia antik kentinde seramik atölye çalışması gerçekleştirdi.

Çiftçiler, seralarda don nöbetine başladı

Fethiye ve Seydikemer çevrelerinde sebze yetiştiriciliği yapan üreticiler, zirai don riskine karşı seralarda kurdukları sobaları yakarak don nöbetine başladı. 

Ölüdeniz'de dalga boyu 3 metreyi aştı

 Muğla'nın Fethiye ilçesinde gece saatlerinde başlayan kuvvetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Bazı seralarda hasar meydana gelirken, ağaçlar köklerinden söküldü.

Muğla İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına Yılmaz atandı

Muğla İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serap Aksel'in Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasının ardından boşalan Müdür Yardımcılığı görevine Seyit Güven Yılmaz atandı.

Uzman Klinik Psikoloğu Seray Aksoy: “Çocukları okula dönüş fikrine hazırlamak çok önemli”

Hem ebeveynler hem de çocuklar için tatil dönemi artık bitti. Okul alışverişi yapıldı, eşyalar tamamlandı ama peki ya çocuğunuz yeni eğitim-öğretim dönemine hazır mı? Tatil havasından çıkması için neler yapmalısınız? Sorularının cevabı veren Klinik Psikolog Seray Aksoy, önerilerde bulundu.

Minikler Çiçek Bakımını Öğrendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde anaokulu öğrencileri çiçek serasını ziyaret ederek çiçeklerin yetiştirilmesi ve bakımı hakkında bilgi aldı.

Seramik Kursları İlgi Görüyor

Kültür Bakanlığı Seramik Sanatçısı Dilek Konakoğlu, birbirinden güzel el işçiliği seramik modellerini Fethiye’de bulunan seramik kurs atölyesinde sergiliyor. Seramik kursları, yoğun ilgi görüyor.

İklim değişikliği çalıştayının ikincisi yapıldı

Sürdürülebilir çevre ve iklim dostu bir kent için çalışmalarını sürdüren Fethiye Belediyesi, Fethiye Belediye Başkanlığı Kurumsal Sera Gazı Envanterinin (SGE) oluşturulması, Fethiye ilçe ölçeğinde SGE oluşturulması, karbon ayak izinin hesaplanması ve iklim değişikliği Eylem Planı (İDEP) kapsamında çalışmalara katkı sunması amacıyla dış paydaş çalıştayını gerçekleştirdi.

Marmaris Belediyesi, üreterek tasarruf etti

Bütçeyi doğru ve verimli kullanmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Marmaris Belediyesi kendi öz kaynaklarıyla seralarda 4 yıllık süreçte 1 buçuk milyon mevsimlik çiçek, 127 bin çalı bitkisi üretti. Toplamda 8 milyon 725 bin TL tasarruf etti.

Konakoğlu, “Fethiye halkını atölyemde çamurla tanışmaya bekliyorum”

Kültür Bakanlığı Seramik Sanatçısı Dilek Konakoğlu, birbirinden güzel el işçiliği seramik modellerinin Tuzla Mahallesi Sadi Berkman Caddesi No:38’de bulunan atölyesinde sergilendiğini belirtti. Aynı zamanda FRT TV’ye açıklamada bulunan Konakoğlu, tüm Fethiye halkını çamurla tanıştıracağını belirterek herkesi atölyesine davet etti.

"Maseratili Polis" toprağa verildi, cenazede gazeteciye saldırı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde bir araç içerisinde cesedi bulunan ve bir süre önce İzmir-İstanbul otoyolunda avukatla kavgasının ardından kamuoyunda "Maseratili Polis" olarak tanınan Hüseyin Tayfun Üçgül'ün cenazesi toprağa verildi.

Karaca, "İklim İçin Harekete Geçin"

Sürdürülebilir çevre ve iklim dostu bir kent için çalışmalarını sürdüren Fethiye Belediye Başkanlığı, Kurumsal Sera Gazı Envanterinin (SGE) oluşturulması, Fethiye İlçe ölçeğinde SGE oluşturulması, Karbon Ayak İzinin hesaplanması ve İklim Değişikliği Eylem Planı (İDEP) kapsamında çalışmalara katkı sunması amacıyla 23 Haziran 2023 tarihinde “İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı” bir çok sektör ve kurum temsilcisinin geniş katılımı ile düzenledi.

Fuar, renkli görüntülere sahne oldu

11. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Çamköy Kapalı Pazar yerinde Kapılarını açtı.

Demir, çiftçiye ÖTV’siz traktör verileceğini açıkladı

Milletvekili Adayı Mehmet Demir 11. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Çamköy Kapalı Pazar yerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi kazanılması halinde çiftçiye ÖTV’siz traktör verileceğini açıkladı.

Milletvekili Adayı Demir, Saylak’a tepki gösterdi

11. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Çamköy Kapalı Pazar yerinde Kapılarını Açılışına siyasi gerginlikler damga vurdu.

Açılışta Siyasi Gerginlik Damga Vurdu

11. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Çamköy Kapalı Pazar yerinde Kapılarını Açılışına siyasi gerginlikler damga vurdu. 

MEDYA SAHİBİ SERAP ÜLKÜ ÖZDEMİR ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Medya sahibi Serap Ülkü Özdemir, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla AK Parti Muğla milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.

EVİNİ UYUŞTURUCU TARLASINA ÇEVİRMİŞ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Jandarma ekipleri bir eve yaptıkları baskında evini uyuşturucu serasına çeviren 1 kişi kıs kıvrak yakalandı.

SERALARDA 'DON' NÖBETİ BAŞLADI

Fethiye’de üreticiler, soğuk hava nedeniyle ürünlerinin zarar görmemesi için serada soba yakıp, 'don' nöbeti tuttu.

SEYDİKEMER BELEDİYESİ SERADA ÜRETTİĞİ ÇİÇEKLERLE PARKI SÜSLEDİ

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Belediyeye ait serada yetiştirilen çiçeklerle renklendirilen parkta incelemelerde bulunup, çiçek dikti.

SERAMİK ATÖLYESİNİ FETHİYE’YE KAZANDIRDI

Seramik sanatçısı Dilek Konakoğlu 35 yıllık hayali olan seramik atölyesini Fethiye’ye kazandırdı. Birbirinden güzel el işçiliği seramik modellerinin sergilendiği atölyede hediyelik olarak satıldığı da bildirildi. 

KAYMAKAM KARAMAN, SERA VE TARIM ARAZİLERİNİ İNCELEDİ

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Karagedik Mahallesi’nde selden etkilenen sera ve tarım arazilerinde incelemelerde bulundu.

KAYMAKAM KARAMAN, ŞİDDETLİ YAĞIŞ SONRASI İNCELEMELERDE BULUNDU

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Kahraman, dün akşam başlayan ve gece boyunca devam eden şiddetli yağış sonrasında meydana gelen su baskınından zarar gören, evler ve seralarla ilgili bilgi aldı.

SOKAK HAYVANLARI ADINA SERGİ

Fethiye'nin tanınmış yerel sanatçılarından Serap Şenel'in 'Mandala ve Taş Boyama' sergisi, Aziz Çetinkaya özel sanat galerisinde törenle açıldı.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN SERGİ AÇIYOR

Fethiye’nin tanınmış yerel sanatçılarından Serap Şenel’in “Mandala ve Taş Boyama” sergisi 3 Aralık Cumartesi günü Aziz Çetinkaya özel sanat galerisinde törenle açılacak.