Sivas Haberleri

Sivas Haberleri

Muğlaspor farklı kazandı: 4-0

Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta mücadele eden Muğlaspor, evinde ağırladığı Uşak Sivaslı Belediyespor’u 4-0mağlup etti.

Madımak Katliamında Can Verenler Anıldı

30 yıl önce Sivas’taki Madımak Otelinde ateşe verilerek katledilen 33’ü sanatçı, 2’si otel çalışanı olmak üzere 35 can için Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği merkezinde anma etkinliği düzenlendi.  

Madımak Katliamı 30. Yılında Anıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Günlükbaşı Futbol Sahası’nda Sivas’taki Madımak Oteli’nde katledilen 33 sanatçı ve aydın için anma töreni düzenlendi.

Karaca, Sivas’ta esnaflarla ve yurttaşlarla bir araya geldi

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP genel merkezinden aldığı görev doğrultusunda Sivas’ta ziyaretlerde bulundu.

Başkan Karaca, Sivas’ta seçim çalışmalarına katılacak

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca 13. Uluslararası Fethiye Festivali açılış konuşmasında, CHP Genel Merkezininin görevlendirmesi ile seçim çalışmaları kapsamında Perşembe günü Sivas’a gideceğini duyurdu.

BODRUM'UN İNCİLERİ ÇEYREK FİNAL İLK MAÇINDA GALİP GELDİ

Kadınlar Voleybol 2. Lig 7. Grup’ta mücadele eden ve grubunu lider tamamlayıp çeyrek final maçlarına katılan Bodrum Belediyesi Bodrumspor Coenda Medical çıktığı ilk maçında Sivas İl Özel İdare'yi 3-0 mağlup etti.

SİVAS'IN GÜRÜN İLÇESİ DE AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Sivas’ın Gürün ilçesinde deprem meydana geldi, AFAD depremin büyüklüğünü 3.7 olarak açıkladı.

7.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM 10 KENTİ VURDU

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Gaziantep, Sivas, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon başta olmak üzere birçok kentte hissedildi. Çok sayıda ölü ve yaralı var. En büyüğü 6.6 olmak üzere 66 artçı deprem meydan geldi.

Sivas’ta katledilen 33 aydın anıldı

2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelen 33 aydının Madımak Oteli'nin ateşe verilmesiyle öldürülmesi 29'uncu yılında Fethiye’de yapılan basın açıklaması ile anıldı. Bu kapsamda Pir Sultan Abdal Derneği Fethiye Şubesi Fethiye Belediyesi özer Olgun Kültür Merkezi Önü’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bodrumspor Play Off’ta Yarı Finale Yükseldi

2021-2022 TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve sezonu 72 puanla 3.bitiren Bodrumspor, içinde 1461 Trabzon Futbol Kulübü, Sivas Belediye SK, Bayburt Özel İdare Spor’un bulunduğu Play-Off mücadelerinde yarı finale yükseldi.

Tribünden inip top toplayıcısına saldırdı

TFF 2. Lig'de Bodrumspor, konuk ettiği Sivas Belediyespor'u 1-0 mağlup ederek, ligde 3. sıraya yükseldi. Maçta Sivaslı taraftar sahaya girip top toplayıcıya saldırınca ortalık karıştı.

Okul binası yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Sivas İl Özel İdare tarafından, Hafik 12 Derslikli İlk Okul Yapım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Laboratuvar malzemeleri satın alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Sivas İl Özel İdaresi tarafından, Sivas İl Özel İdaresi Kangal Köpeği Üretim Eğitim ve Satış Merkezi Projesi Laboratuvar Malzemeleri Alım İşi mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Kazan dairesi mekanik tadilat işleri yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Sivas Belediyesi Plan Ve Proje Müdürlüğü tarafından, Sivas Belediyesi Kazan Dairesi Mekanik Tesisat Tadilat İşleri yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Kavak sulama tesisi tamlama inşaatı yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Sivas İl Özel İdaresi tarafından, Sivas Akıncılar Avşar-Uğrunca-Kavak Sulama Tesisi Tamlama İnşaatı yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

AK Partili Lütfiye Çam, Fethiye ve Seydikemer’de incelemelerde bulundu

AK Parti Ankara Milletvekili aynı zamanda Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Lütfiye Selva Çam beraberinde Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ile birlikte Seydikemer ve Fethiye’de orman yangınlarında zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu. Çam ve Ekinci, ilgililerden bilgiler alırken; çevredeki işletmeleri ziyaret etti.

Seydikemer'e geçmiş olsun ziyaretleri devam ediyor

AK Parti MKYK Üyesi ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam ile AK Parti Sivas Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Semiha Ekinci, afet bölgesi ilan edilen Seydikemer'e gelerek yangınzede vatandaşların acılarını paylaştı. Orman yangınlarında evleri, hayvanları ve araçları yanan vatandaşları ziyaret eden AK Partili Vekiller; “İnşallah en kısa sürede el birliğiyle bölgeden afetin izlerini sileceğiz” dediler.

Kıyafet satın alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı İlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Sivas İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 9 Kısım Kıyafet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Kütüphane kurulum ve donatım malzemesi satın alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalı İlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü- Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, Şarkışla Anadolu İmam Hatip Lisesi 80 m², Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu 70 m² Z-Kütüphane Kurulum ve Donatımı alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

CHP’li Demir’den Sivas Katliamı Anması

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, 2 Temmuz Sivas Katliamının 28’inci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bina inşaatı yaptırılacak

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, Sivas Gemerek 20 Yataklı (25 Yatak Kapasiteli) Devlet Hastanesi Yapım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Orman yolu yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Orman İşletme Müdürlüğü-Sivas tarafından, B Tipi Yeni Orman Yolu Yapılması (Yıldızeli-Şarkışla) yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Konaklama hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Sivas Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı tarafından, Mağdur ve Dışarıda Kalmış Evi Olmayan Vatandaşlar İçin 6000 Kişilik (Adet) Konaklama hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Ağaçlandırma işleri yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Orman Bölge Müdürlüğü-Kayseri Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Orman Genel Müdürlüğü tarafından, Sivas Hafik-Zara Yol Kenarı ve Yakupoğlan-Yıldızdağı Yol Kenarı Ağaçlandırma, Fidan Nak, Dağıtımı ve Dikim Hizmet Alım İşi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Fethiyespor’da 2 oyuncu transferi daha bekleniyor

3. lig 2. Grupta ilk yarıyı lider olarak kapatan Fethiyespor, şampiyonluk yolunda takıma katkı sağlayacak transfer takviyelerine başladı. Lacivert beyazlılar, Adanspor, Demirgrup Sivasspor ve Van Büyükşehir Belediyespor takımlarında orta saha oyuncusu olarak forma giyen Cem Özdemir’i renklerine kattı. Cem Özdemir, “Fethiyespor’u şampiyon yapmak zorundayız” derken, başkan Esat Bakırcı da “şampiyon olup 3.lig kaosundan kurtulmak istiyoruz” dedi. 

"GELİN CANLAR BİR OLALIM…"

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Fethiye şubesi yönetimi ve üyeleri tarafından 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan Sivas katliamının yıldönümü nedeniyle bir anma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte; Sivas olaylarında hayatını kaybedenler anısına kımızı karanfiller konuldu. FBKM önünde düzenlenen anma etkinliğinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Fethiye şubesi başkanı Nevzat Türkmen tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasından sonra Sivas’ta hayatını kaybeden ozanların ve sanatçıların isimleri tek tek okunarak “yaşıyor” diye haykırıldı. Anma etkinliğinden sonra Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Fethiye şubesi yönetimi ve üyeleri; Sivas’ta düzenlenecek olan anma etkinliğine katılmak için yola çıktılar…

ADD FETHİYE “O GÜN KATLİAMCILARIN AVUKATLIĞINI ÜSTLENENLER BUGÜN İKTİDARDADIR”

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi yönetim kurulu başkanı Haydar Murat Topçu; 2 Temmuz Sivas Katliamını Anma yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu. ADD Fethiye Şubesi yönetim kurulu başkanı Haydar Murat Topçu "Her 2 Temmuz'da; sadece acı yaşar Türkiye'de; türküler, semahlar, insanlık, duygular, şiirler, laiklik, demokrasi, hukuk, ahlak ve Türkiye ölür, sadece acı yaşar" diyerek “O gün katliamcıların avukatlığını üstlenenler bugün iktidardadır. Katillerin avukatlarının önemli bir kısmı milletvekilliği ile ödüllendirilmiştir” iddiasında bulundu…

Fethiyespor Bu Hafta’da Puan Alamadı

Fethiyespor, Spor Toto2.Lig Beyaz Grup 22.Hafta mücadelesinde Sivas Bld.Spor`a konuk oldu.