Sosyal Haberleri

Sosyal Haberleri

Marmaris’te Bir İşçinin Öldüğü İş Kazasında 4 Gözaltı

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler mahallesinde dün akşam meydana gelen ve bir işçinin olay yerinde hayatını kaybettiği bir işçinin de yaralandığı inşaat kazasında şantiye şefi, yüklenici firma yetkilisinin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Muğla'da İnşaatta Çelik Kalıp İşçilerin Üzerine Düştü: 1 Ölü, 1 Yaralı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde özel bir kuruma ait sosyal tesis inşaatında kullanılan çelik kalıbın işçilerin üzerine düşmesi sonucu 1 işçi hayatını kaybederken, 1 işçi de yaralandı.

Başkan Karaca Vatandaşlarla İftar Yaptı

31 Mart yerel seçimlerinde güven tazeleyen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediyesi'ne ait Çatalarık Sosyal Tesisi’nde vatandaşlarla iftar yaptı.

MEAH’ta organ bağışı farkındalığı için stant kuruldu

 Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doç.Dr. Canan Gürsoy koordinatörlüğünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Organ ve Doku Nakil Biriminin destek ve katkılarıyla, organ bağışı bilinci ve farkındalığını arttırmak amacıyla bilgilendirme ve organ bağışı için stant kuruldu.

Polise sosyal medyadan meydan okudu, soluğu karakolda aldı

Muğla'nın Milas ilçesinde görevli polis memuruna mukavemet gösteren ve sosyal medyadan yaptığı yorumda, "Artistliği o zaman da yaptık şimdi de yapıyoruz, o delikanlı kahraman Türk polisi gelsin beni sorguya alsın" diyen şahıslar polis tarafından gözaltına alındı.

Saatcı: Yapay Zeka Ürünü Sahte Ses Kayıtlarına Tevessül Edenleri Lanetliyorum

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, kendisi ile ilgili sosyal medyada dolaşıma sokulan yapay zeka ürünü ses kayıtları ile ilgili açıklama yaptı. Hukukçu kurmaylarının konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Saatcı, “Bunun adı yapay zeka değil, yapay alçaklıktır. Buna tevessül edenleri lanetliyorum.” dedi.

Karaca, Sosyal Belediyecilik Budur

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca,  seçime sayılı günler kala halk buluşmaları kapsamında Salı akşamı Eldirek mahallesinde konuştu. 

Marmaris Kaymakamlığı Öksüz Ve Yetimleri Unutmadı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde kaymakamlığa bağlı hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, vakfa kayıtlı vatandaşlar, öksüz, yetim çocuklar ve ihtiyaç sahipleri için Ramazan ayının 15. gününde ve ‘Unutursan Yetim Kalır’ projesi çerçevesinde Dünya Yetimler Günü’nde iftar programı düzenlendi.

Muğla Ve İlçelerindeki “Video Sahtekarlığı” Tepki Çekiyor

Muğla’daki bazı internet siteleri ve sosyal medya profillerinin, takipçi ve etkileşim kazanmak için sosyal medyada Muğla yada ilçe isimlerini kullanarak paylaştıkları bazı videoların, Muğla yada ilçelerinde çekilmediği ortaya çıktı. Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, bu tutumun Muğla basınının güvenilirliğine zarar verdiğini belirterek kınama yayınladı.

Başkan Karaca, “Kimsenin Benden Talebi Olmadı”

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Çatalarık Sosyal Tesisleri’nde halk buluşmasına izin vermediği yönündeki açıklamalara cevap verdi. Karaca, “Kimsenin benden bir talebi olmadı” dedi.

Saatcı, “Sokakta Bize Özlem Görüyoruz”

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı beraberindeki heyetle birlikte Muğla makası ile köprübaşı arasındaki esnafları ziyaret etti. Çatalarık Sosyal Tesisleri’nde yaşanan olayla ilgili konuşan Saatcı, “Herkes kendine yakışanı yapar” dedi.

Kökten, “41 Mahallede Dokunmadığımız Bir Yer Olmayacak”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten beraberindeki heyetle birlikte Söğütlü Mahallesi’ne ziyarette bulundu.

Saatcı'ya Kendi Yaptığı Sosyal Tesiste Halkla Buluşmasına İzin Vermediler

Fethiye Belediyesi mevcut yönetimi, Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı'ya kendisinin yaptırdığı Çatalarık Sosyal Tesisileri'nde toplantı yapmasına izin vermedi. Buna rağmen Saatcı'yı sevenler soğuk havada kendisini dinlemek için tesisin yan tarafındaki boş alana akın etti. Yaşananlara tepki gösteren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, "10 derece soğukta bu kadar insanı sokakta bırakanlara Fethiyeliler 31 Mart'ta gereken cevabı sandıkta verecektir." dedi.

Muğla Valisi Akbıyık Şehit Aileri Ve Gaziler İle İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Muğla Valiliği ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma programı çerçevesinde şehit aileleri ile gazilere iftar yemeği verildi.

Kökten, “Asla Ayrımcılık Yapmayacağız”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Fethiye Muhacirler Sosyal Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Babataşı Mahallesine Yeni Park

Fethiye Belediyesi, ilçedeki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. Belediyenin Babataşı mahallesinde 3 dönümden büyük bir alanda yaptığı, içinde basketbol sahası, çocuk oyun grubu, 1636 çeşit bitki, 1546 metrekare çim alan ve çeşitli sosyalleşme alanlarının yer aldığı parkın açılışı törenle gerçekleşti.

MÜSİAD Muğla Şubesinden iftar programı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi, huzurevi, yaşlı bakım evi ve devlet çocuk evlerinde kalanlar için iftar programı düzenledi. İftar programına Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük ve MÜSİAD Muğla Şube üyeleri katıldı.

Kökten, ‘20 yıllık bir özlem var’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın da katılımıyla Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten’in seçim ofisinde iftar programı düzenlendi.

Yürek Mahallesi’ndeki Oyun Parkı İçin Mahalle İmamından Açıklama

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’nın, Fethiye Belediyesi’ni eleştirdiği Söğütlü Yürek Mahallesi’ndeki inşaat halindeki çocuk oyun parkı için Mahalle İmamı sosyal medyadan bir açıklama yaptı. İmam İsa Oklu “Belediyemizden park için gerekli malzemeleri istedik, Belediye Başkanımız iyi niyetli davranarak gönderdi, geri kalanını ben ve köylüler ile beraber yapacağız dedik” dedi.

Fethiye Belediyesi’nden otizmli bireyler için özel merkez

Fethiye Belediyesi, otizm konusuna dikkat çekmek için örnek bir projeye imza atıyor. Özellikle otizmli çocukların akranlarıyla zaman geçirip, sosyal etkinliklerini çoğaltarak eğlenmelerini ve toplumla kaynaşmalarını amaçlayan Otizm Parkı'nın temel atma töreni 18 Mart Pazartesi günü yapılacak.

BGC'den lise öğrencilerine seminer

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Bodrum'daki tüm liselerde "Medya okur yazarlığı" ve "Yeni nesil gazetecilik" konularıyla ilgili seminer düzenlemeye başladı.

Sokak Hayvanları İçin Sözleşme İmzaladılar

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, sosyal medyada 10 bin takipçisi bulunan Fethiye Hayvanseverler Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu (HAYPET) üyeleri ile toplantıda bir araya geldi.

Yumurta Çiftliği Üretim Merkezi Ve Yeşilüzümlü Halkevi Hizmete Açılıyor

Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü’de yaptırılan yumurta üretim çiftliği ve Yeşilüzümlü Halkevi 12 Mart 2024 günü, saat: 17.00’de hizmete açılıyor. İki tesisin açılışı, Yeşilüzümlü’deki Durmuş Demirci Sosyal Tesisi’nin içindeki yeni Halkevi’nde yapılacak.

Tatil hayaliniz kabusa dönüşmesin

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, 2024 turizm sezonu öncesi tatil planı yapacaklara uyarıda bulunarak, sahte site ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılıklara dikkat çekti.

Büyükşehir’den Halk Kartlılara Ramazan Desteği

Sosyal belediyecilik alanında farklı proje ve desteklerle halkın yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı nedeni ile Halk Kart desteğinden yararlanan vatandaşların hesabına ek bin TL yatırdı. Her ay düzenli olarak Halk Kart desteğini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında da vatandaşların yanında olmak için bu desteği hayata geçirdi.

Muğla Yeşilay Derneği’nden gençlere teknoloji bağımlılığı uyarısı

1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla Yeşilay Şubesi, genç nesle teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek ama amacıyla ‘Sosyal İkilem’ filmini gençlere ücretsiz olarak izlettirdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM-B Salonunda gösterilen filme, öğretim üyeleri ve öğrencilerin yanı sıra halkın da ilgisi dikkat çekiciydi.

Akdenizli: “Girmeler Kaplıcasını İşletmek İçin Üzerime Düşen Ne Varsa Yapacağım”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli seçim çalışmaları kapsamında Kıncılar, Girmeler, Güneşli ve Yaka Mahallelerini ziyaret etti. Akdenizli’ye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı ve önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı. Akdenizli, Girmeler Mahallesinde yaptığı konuşmada kaplıcanın içler acısı durumuna dikkat çekerek; “31 Mart Seçimlerinde beni Seydikemer Belediye Başkanı seçeceğiniz gibi inşallah Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ı da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçerek Girmeler  kaplıcamızı tekrar faaliyete geçireceğiz” dedi.

"Fethiye Bu Sefer Cumhur İttifakı Diyecek" 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten'in seçim ofisini ziyaret etti.  Kaya burada yaptığı açıklamada "Fethiye bu sefer hizmet belediyeciliğini tercih edecektir" diye konuştu. 

Fatma Betül Sayan Kaya’dan Akdenizli’ye Destek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı ve önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’nin seçim çalışmalarına katıldı.

Saatcı: Emeklilere 5000 TL’ye Kadar Destek Vereceğiz

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 31 Mart seçimlerinden başarı ile çıkmaları halinde kirada oturan emeklilere 5000 TL’ye varan sosyal yardım yapacaklarını açıkladı.