Suda Haberleri

Suda Haberleri

ATATÜRK KOŞUSU SONA ERDİ

Geleneksel hale gelen ve her yıl 27 Aralık günü düzenlenen “Atatürk Koşusu” sona erdi. Koşuda dereceye girenlere ise ödülleri taktim edildi.

ÜNLÜ OYUNCU PAKİZE SUDA MUĞLA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Tedavi gördüğü Fethiye'de hayatını kaybeden ünlü oyuncu ve yazar Pakize Suda, Muğla'nın Menteşe ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından şehir yeni mezarlığına defnedildi.

ÜNLÜ OYUNCU PAKİZE SUDA, MUĞLA'DA DEFNEDİLECEK

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki hastanede dün hayatını kaybeden ünlü oyuncu ve yazar Pakize Suda, yarın Muğla'da toprağa verilecek.

FETHİYE’DE TEDAVİ GÖREN PAKİZE SUDA HAYATINI KAYBETTİ

Fethiye Devlet Hastanesi’nde tedavi gören oyuncu, yazar Pakize Suda, hayatını kaybetti.

MUĞLA’DA YUNUSLARDAN GÖRSEL ŞÖLEN

Muğla'nın Gökova Körfezi'nde denizde tekne ile gezintiye çıkan vatandaşlar tarafından yunusların denizdeki gösterileri saniye saniye görüntülenirken, yunusların sudan fırlayıp adeta uçarak tekrar denize dalması görenleri şaşırttı.

Tatile çıkan kadınlara uyarı

Hava sıcaklığının artması ve okulların kapanması ile başlayan yaz tatili nedeniyle uzmanlar tatilini deniz ve havuzlarda değerlendirmek isteyen kadınları uyardı. Serinlemek için deniz veya havuzlara giren kadınları bekleyen en büyük sıkıntılar arasında vajinal enfeksiyonun geldiği belirten Acıbadem Bodrum Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Cihan Deniz Keleş kadınların sudan çıktıktan sonra kurulanmasını ve uzun süre ıslak mayo ile durmamasını tavsiye etti.

5 OKULDAN “SUDA HAYAT VAR” PROJESİ

Fethiye’de E-Twinning Platformu (Avrupa Eğitim Platformu) Projesi kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerine “Suda Hayat Var” konulu proje ile suyun yaşamdaki rolü aktarılıyor. Proje de Fethiye’den Yusuf İzzet Gökçe ilkokulu’ndan Sema Akdenizli, Şerife Figen Demirlioğlu, Göcek Deniz Temiz İlkokulu’ndan Ayşe Taşbaş, Sadegül Saral, Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu’ndan Fundan Günden, Ummuhan Eryiğiyit Sertkaya, Şeyda Çalışır, Yanıklar İlkokulu’ndan Rabia Yıldız, Çamköy Anaokulu’ndan Ramazan Keleş, Özel Birey okullarından Çağla Küçükbenli Arslan yer alıyor.

DSİ Kanalı’nda Can Pazarı

Taşyaka Mahallesi’nde gece saat 2’de bilinmeyen bir nedenle suya atlayan iki kişi Fethiye Grup Amirliği İtfaiye Ekipleri tarafından kurtarıldı.Sudan çıkarılan 2 kişi ambulans ile hastaneye sevk edildi.

70.000 m3 muhtelif cins orman emvallerinin istiflenmesi hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Menteşe çayı Orman İşletme Şefliği, Yumaklı Ara Deposuda 2022 yılı içerisinde tahminen 70000 M3 Muhtelif cins orman emvallerinin istiflenmesi işi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Yangın bölgelerindeki çocuklar su sporları ile tanıştı

Muğla’da, yangın bölgesinde yaşayan çocuk ve gençlere yönelik sosyal oryantasyon projesi kapsamında “Suda Hayat Var” etkinliği gerçekleştirildi.

Erdem'in ölümünde gözaltı sayısı 14'e yükseldi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde eğlenceyle başlayıp ölümle biten olayda gözaltı sayısı 14'e yükseldi. Köyceğiz Gölü'nde tur teknesinde düzenlenen asker eğlencesinde çıkan kavgada göle düşen ve düşme sırasında başını teknenin pervanesine çarparak kafası parçalanan ve suda boğulan Erdem Acar'ın (21) ölümünde, 12 olan gözaltı sayısı 14'e yükseldi. Acar'ın cenazesi de, Köyceğiz ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Asker eğlencesi ölümle bitti

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde askerden yeni gelen Erdem Acar (21), askere gidecek arkadaşı için gece teknede düzenlenen asker eğlencesine gitti. Sabaha kadar eğlenen gençler, eğlencenin bitmesiyle tekneyle karaya yanaştığı sırada Acar göle düştü. Düşme sırasında başını teknenin pervanesine çarparak kafası parçalanan ve suda boğulan Acar’ın cansız bedeni dalgıçlar tarafından sudan çıkarıldı.

Asker eğlencesine gitti, gölde kayboldu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde teknede düzenlenen asker eğlencesinde göle düşen genç suda kayboldu. Arama çalışmaları devam eden gencin yeni askerden geldiği öğrenildi.

Bodrum Belediyesi’nden suda yüzde 80 tasarruf

Bodrum Belediyesi, artan hava sıcakları nedeniyle teyakkuza geçti. Park ve bahçelerde kullandığı fıskiye ve damlama sulama sistemi ile yaklaşık yüzde 80'lere varan su tasarrufu sağlayan belediye, aynı zamanda su saatlerinin bakım ve onarımı ve yaşanan patlaklara anında müdahalesi ile su sarfiyatının da önüne geçiyor.

GÖLDE KAYBOLAN GENCİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Muğla’nın Milas ilçesinde, oltasına gelen balığı yakalamak isterken gölete düşerek kaybolan genç, bölgeye gelen dalgıçlar tarafından sudan çıkartıldı.