Tarımsal Faaliyet Haberleri

Tarımsal Faaliyet Haberleri

Baştuğ’dan Çiftçilere ÇKS Uyarısı

Çiftçilerin tarımsal faaliyetlerinin kayıt altına alınması amacıyla 1 Eylül’de başlayan Çiftçi Kayık Sistemi başvuruları 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek.

Milas Belediyesi'nden 473 Çuval Tohum Desteği

Milas Belediyesi sürdürülebilir kırsal kalkınma anlayışıyla tarımsal faaliyetler ve üreten çiftçilerimiz için projeler üretiyor.

Buğday ve tritikale tohumu için P hibeli destekleme

Tarımsal faaliyetlere ve üreten çiftçilerimize önem veren Milas Belediyesi hazırladığı projelerle çiftçilere destek olmaya devam ediyor.

GENÇLER ÜRETİME KATKI SUNUYOR

Uzman Eller Projesi ile gençler üretime katkı sunuyor. Projede tarımsal üretimin miktarı, kalitesi ve verimliliğinin artırılması hedefleniyor.

İklim değişikliği, tarımsal faaliyetleri de etkiledi

Dünyayı etkisi altına alan iklim değişikliği sonucu Muğla'da örtü altı ve örtü üstü tarımsal alanlarda yeni arayışlar sürerken, Akdeniz ikliminin Ege bölgesinde de yayılım göstermesi onucu tropikal meyve yetiştiriciliği çalışmaları hız kazandı.

“Tarımsal üretimde çiftçimizin üreticilerimizin yanındayız”    

Fethiye ve Seydikemer’de tarımsal faaliyetler korona virüs salgınına rağmen aralıksız olarak devam etmektedir. Bu kapsamda Fethiye ve Seydikemer İlçe Tarım ve Orman müdürlükleri özverili bir çalışma yürütüyor.    

Marmaris Belediyesi tarımsal faaliyetlerine devam ediyor

Marmaris Belediyesi’nin kendi arazilerinde yürüttüğü tarımsal faaliyetler devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yer fıstığı ekilen Turgut Köyü’ndeki tarlada bu ay patates ekimi için hazırlıklar başladı. Bu çerçevede arazi içinde bulunan zeytin ağaçlarına da gençleştirme budaması yapıldı.