Taşar Haberleri

Taşar Haberleri

Fethiye Çalış plajında Not Just Beach hizmete açıldı

Cloud 9 bünyesinde bulunan Not Just Beach, Fethiye Çalış Plajı’nda hizmete açıldı. Toplamda 60 şezlongun bulunduğu plajda çeşitli koltuklar ve minderler de misafirlerin rahat etmesi için özel olarak tasarlandı. Fetiye Çalış Plajı’nda hizmet veren Cloud 9 adlı mekânın bünyesinde bulunan Not Just Beach hizmete açıldı. Gerçekleştirilen açılış programına Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da katıldı. 

Muğla’da öğrenciler geri dönüşüm malzemelerini sanata dönüştürüyor

Muğla’da üniversite öğrencileri kendi bez çantalarının dikimini yaparak tasarım atölyesinde geri dönüşüme katkı sağlıyor.

Kökten, “Yapılan Algılar Asılsızdır”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten beraberindeki heyetle birlikte Fethiye Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, “Yeni çalışmayı hayata geçirdikten sonra buradaki yerler ile ilgili bizim bir tasarrufumuz olmayacaktır” şeklinde ifadeler kullandı.

Kodlama Eğitimi İle Hem Eğleniyorlar, Hem Öğreniyorlar

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde ilkokul düzeyindeki çocuklara 3D tasarım, gezegenler, piyano oyunu ve matematik oyunu tasarımı eğitimi veriliyor.

Suyun Korunmasına Yönelik Eğitim Verildi

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeli Ziraat Mühendisi Ümmü Sezer tarafından İnlice Ahmet Nazif Zorlu İlkokulu öğrencilerine tatlı su kaynakların verimli kullanılması, tasarruflu su kullanımı, suyun kullanım alanları ve suyun korunmasına yönelik eğitim verildi.

Deneyap teknoloji atölyeleri başvuruları başladı

Türkiye’nin yetenekli çocuklarının geleceğe hazırlanması için 81 ilde 139 Deneyap Teknoloji Atölyesinde on binlerce öğrenciye Robotik ve Kodlamadan Nanoteknolojiye, Tasarım ve Üretimden Yapay Zekaya 11 farklı eğitim veriliyor.

Muğla’da sanatla engeller aşılıyor

 Muğla’da engelli bireylere yönelik, ahşap boyama, takı tasarımı, ebru sanatı, mum sanatı, keçe, dekoratif ürünler gibi çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Başkan Adayı Saatcı, Meslek Odalarının Sorunlarını Dinliyor

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı ve beraberindeki heyet, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret etti.

Fethiye’de 100 Metre Uzunluğundaki Gelinlik Tanıtıldı

Fethiye’de Manken Wilma Elles, giydiği gelinlikle ilgi odağı oldu. 100 metre kuyruğu olan kırmızı gelinlik satışından elde edilecek gelir depremzede çocuklara bağışlanacak.

Fethiyespor U12, Antalya’da 3 Büyüklere Karşı Mücadele Ediyor

1-2-3 Şubat 2024 tarihlerinde Antalya'da düzenlenen KREMLİN BD CUP Turnuvası için Fethiyespor altyapı U12 Takımı Antalya'da maçlarına devam ediyor. Fethiyespor U12; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın U12 takımlarına karşı mücadele ediyor.

Köyceğiz MTAL’nin 3 Tasarım 1 Marka Tescili Yapıldı

Muğla’nın Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından başvurusu yapılan 3 tasarım tescili ve 1 marka tescili, Türk Patent Kurumu tarafından tescili yapılarak tasarım tescil ve marka tescil bültenlerinde yayınlandı.

Deprem Konulu Seminer Düzenlendi

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği İnş. Müh. Ahmet Çelikkollu’nun konuşmacı olarak katıldığı 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ve depreme dayanıklı yapı tasarımı konulu meslek içi eğitim semineri düzenledi.

Büyükşehir Marangoz Atölyesi Yüzde 70 Tasarruf Sağladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2023 yılında kendi marangozhanesinde 3 Milyon 260 Bin 592 TL’lik üretimi 954 bin 414 TL’ye mal ederek yüzde 70 tasarruf sağladı.

385 Bin Ton İnşaat Atığı Bertaraf Edildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe ve Bodrum ilçelerinde kurduğu mobil konkasör şantiyesiyle 2018 yılından bugüne 385 bin ton inşaat atığının geri dönüşümünü sağladı. Geri dönüşümle elde edilen malzemeleri 88 kilometre yol çalışmasında kullanan Büyükşehir Belediyesi 38 Milyon 800 Bin TL tasarruf sağlarken hem çevreyi hem de bütçesini korudu.

Sahaya Atatürk’ün Sözüyle Çıktılar

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanması planlanan Süper Kupa maçında yaşanan olayların ardından, Muğla’nın Bodrum ilçesinde U14 karşılaşmasında oyuncular, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh, Ağabeylerimizi Tebrik Ederiz’ yazılı pankartla sahaya çıkarak olaya tepki gösterdi.

Fethiye’de Taraftarlar Suudi Arabistan’a Karşı Bir Araya Geldi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Beşkaza Meydanı’nda Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin taraftarları bir araya gelerek Süper Kupa müsabakası öncesi Suudi Arabistan’ın yarattığı ‘Atatürk’ krizini kınadı.

Fethiye'de Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları Suudi Arabistan'a tepki gösterdi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir grup Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarı Atatürk anıtı önünde İstiklal Marşı okuyarak Suudi Arabistan'a tepki gösterdi.

Menteşe’de 780 bin ton su tasarrufu

Menteşe Belediyesi sorumluluk alanında bulunan yaklaşık 870 bin metrekare yeşil alan ve parkları arıtma suyu (gri su) ile sulayarak yıllık 780 bin tonluk bir su tasarrufu sağlıyor.

Büyükşehir kendi ürettiği trafik levhalarından 24 Milyon TL tasarruf sağladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi yolların ve ulaşımın güveliği için 164 bin trafik levhası montajı yaptı. Büyükşehir bu levhalardan 91 binini kendi tesislerinde üreterek 24 Milyon TL’lik tasarruf elde etti.

Menteşe Belediyesi gelecek için geri dönüştürüyor

Menteşe Belediyesi tarafından 2023 yılı içinde geri dönüştürülebilir atıkların doğaya zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılması için sürdürülen çalışmalar kapsamında; 46 bin 264 ton evsel atık, 360 bin kg yeşil atık, 1736 ton karışık ambalaj, 1950 kg bitkisel atık yağ, 600 kg atık motor yağı, 2 bin 500 kg elektronik atık ve 20 bin kilogram ömrünü tamamlamış lastik atık toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.

Aday Adayı Demirel “Ortak Akıl Ve İstişare İle Sorunları Çözeceğiz”

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Palet Demirel seçim çalışmaları kapsamında Fethiye Ziraat Odası ile Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası’na ziyarette bulundu.

Muğla’da Yeni Yıl Süslemelerine Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Sorumluluğundaki alanlarda özel günlerde süsleme çalışmaları yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi süs malzemelerinin üretimini, tasarımını kendisi yapıyor. Yaklaşan yılbaşı için şehrin belirli yerlerine yerleştirilen süslemeler vatandaşların özellikle çocukların ilgisini çekiyor. Aileleri ile birlikte süslemelerin olduğu alanları dolduran çocuklar aileleri ile fotoğraf çekiliyor.

MBA Okullarından Akhisar-Muğla Ve Marmaris’e Eğitim Yatırımı

2024-2025 akademik yılında Akhisar, Muğla ve Marmaris kampüslerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacak olan Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları Yenilikçi Eğitim Ekosistemi yaklaşımını, Modern Müfredat vizyonunu ve Kişiselleştirilmiş Başarı Tasarımı anlayışını düzenlemiş olduğu görkemli eğitim lansmanlarıyla eğitimci, ebeveyn, basın mensupları ve öğrencilerle paylaştı.

Bankaların Faiz Oranları Vatandaşı Bankaya Yönlendiriyor! Uzmanı Açıkladı

Mevduat hesapları, tasarruflarını artırmak isteyen vatandaşlar için öne çıkan yatırım araçları arasında yer alıyor. Tufanlar Kuyumculuk bünyesinde çalışan Abdullah Aydın, vatandaşın altına olan ilgisi ile Filistin-İsrail savaşının piyasayı nasıl etkilediği hakkındaki bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

Aday Adayı Kökten, şoförlerin sorunlarına değindi

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, Fethiye Şoförler Odası Başkanı Şaban Taşar’ı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında şoförlerin sorunları hakkında istişarede bulunuldu.

FTSO’da Findeks Bilgilendirme Toplantısı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO), Kredi Kayıt Bürosu tarafından bireylere ve reel sektöre yönelik tasarlanmış finansal hizmet platformu Findeks’in sunduğu ürün ve hizmetlere ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Dev Maç Öncesi Formalara İlgi Yoğun

Fethiye Salı Pazarı’nda, bugün oynanacak Galatasaray – Bayern Münih şampiyonlar ligi maçı için formalara ilgi arttı. Yerli ve yabancı turistler, dev müsabaka için formalarını Salı Pazarı’ndan tercih ediyor. Salı Pazarı esnafı Erdi Uluçay, maçtan dolayı formalara rağbetin arttığını mikrofonlarımıza anlattı.

Müdürü Saylak; "Dünyada 735 milyon insan açlık tehlikesi ile karşı karşıya"

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü dolayısıyla Menteşe’nin Bayır ve Kafaca mahallelerindeki ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik etkinlik düzenledi.

Su krizine karşı Otelciler Derneği'nden açıklama

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşanan su krizinin ardından, Bodrum Otelciler Derneği ve Turizm Teknik Müdürleri Derneği ortak basın açıklaması yaptı. Otellerin ve işletmelerin su tasarrufu konusunda çalışmalar yaptığı belirtilirken, havuz suyunun kış bakımının uygun kriterlerde yapıldıktan sonra yenilenmeden gelecek sene kullanabileceği belirtildi.

Fethiye Şoförler Odası'ndan Kaymakam Ertaş'a Ziyaret

Fethiye Şoförler Odası Başkanı Şaban Taşar, oda yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ı ziyaret etti.