Tasarım Haberleri

Tasarım Haberleri

Muğla’da öğrenciler geri dönüşüm malzemelerini sanata dönüştürüyor

Muğla’da üniversite öğrencileri kendi bez çantalarının dikimini yaparak tasarım atölyesinde geri dönüşüme katkı sağlıyor.

Kodlama Eğitimi İle Hem Eğleniyorlar, Hem Öğreniyorlar

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde ilkokul düzeyindeki çocuklara 3D tasarım, gezegenler, piyano oyunu ve matematik oyunu tasarımı eğitimi veriliyor.

Deneyap teknoloji atölyeleri başvuruları başladı

Türkiye’nin yetenekli çocuklarının geleceğe hazırlanması için 81 ilde 139 Deneyap Teknoloji Atölyesinde on binlerce öğrenciye Robotik ve Kodlamadan Nanoteknolojiye, Tasarım ve Üretimden Yapay Zekaya 11 farklı eğitim veriliyor.

Muğla’da sanatla engeller aşılıyor

 Muğla’da engelli bireylere yönelik, ahşap boyama, takı tasarımı, ebru sanatı, mum sanatı, keçe, dekoratif ürünler gibi çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Fethiye’de 100 Metre Uzunluğundaki Gelinlik Tanıtıldı

Fethiye’de Manken Wilma Elles, giydiği gelinlikle ilgi odağı oldu. 100 metre kuyruğu olan kırmızı gelinlik satışından elde edilecek gelir depremzede çocuklara bağışlanacak.

Köyceğiz MTAL’nin 3 Tasarım 1 Marka Tescili Yapıldı

Muğla’nın Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından başvurusu yapılan 3 tasarım tescili ve 1 marka tescili, Türk Patent Kurumu tarafından tescili yapılarak tasarım tescil ve marka tescil bültenlerinde yayınlandı.

Deprem Konulu Seminer Düzenlendi

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği İnş. Müh. Ahmet Çelikkollu’nun konuşmacı olarak katıldığı 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ve depreme dayanıklı yapı tasarımı konulu meslek içi eğitim semineri düzenledi.

Muğla’da Yeni Yıl Süslemelerine Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Sorumluluğundaki alanlarda özel günlerde süsleme çalışmaları yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi süs malzemelerinin üretimini, tasarımını kendisi yapıyor. Yaklaşan yılbaşı için şehrin belirli yerlerine yerleştirilen süslemeler vatandaşların özellikle çocukların ilgisini çekiyor. Aileleri ile birlikte süslemelerin olduğu alanları dolduran çocuklar aileleri ile fotoğraf çekiliyor.

MBA Okullarından Akhisar-Muğla Ve Marmaris’e Eğitim Yatırımı

2024-2025 akademik yılında Akhisar, Muğla ve Marmaris kampüslerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacak olan Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları Yenilikçi Eğitim Ekosistemi yaklaşımını, Modern Müfredat vizyonunu ve Kişiselleştirilmiş Başarı Tasarımı anlayışını düzenlemiş olduğu görkemli eğitim lansmanlarıyla eğitimci, ebeveyn, basın mensupları ve öğrencilerle paylaştı.

Başkandan Çarşı Esnafına Ziyaret

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, geçmiş dönem Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Karataş ile birlikte Çeyrek Efe Reklam ve Tasarım Ajansı’nı ziyaret etti.

Latte-Art yarışmasında renkli görüntüler yaşandı

Cream Cafe’de düzenlenen Latte-Art yarışmasında renkli görüntüler yaşandı. Yarışmanın sonunda e iyi tasarıma sahip olan kahveyi yapana kupa taktim edildi.

Kentsel Tasarım Atölyesi Tamamlandı

İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi, AURA İstanbul ve Menteşe Belediyesi işbirliğinde, DYO desteğiyle AURA Crea kapsamında 5-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Muğla Yağcılar Hanı ve çevresine yönelik kentsel tasarım atölyesi çalışmaları tamamlandı.

Öğrencilerinden Güzel Tasarımlar Ortaya Çıktı

Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu 4-C sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan resimler, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sergilendi.

Depreme Karşı Dayanıklı Bulunan Hastane Hasta Kabulüne Başladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) öncülüğünde Seydikemer’e gelen Japon Deprem Uzmanı ve Mimari Tasarımcı Yoshinori Moriwaki, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy ve Toplumsal Afet Derneği Genel Başkanı Rezzak Elazat tarafından incelenerek depreme karşı dayanıklı bulunan Seydikemer Devlet Hastanesi hasta kabulüne başladı.

MSKÜ’ye TEKNOFEST'te Sosyal Yenilik ve Girişimcilik Alanında Birincilik Ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), TEKNOFES TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında "Merkeziyetsiz Tasarım ve Tedarik Sistemi: LunaJo" projesi ile "Sosyal yenilik ve Girişimcilik" alanında Türkiye birincisi oldu.

MENTEŞE’DE LİSE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK MOBİL OYUN GELİŞTİRME EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Menteşe Belediyesi Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezi’nde Lise Grubu öğrencileri için verilecek olan Pixel Art tasarım programı eğitimi ve 2D Unity oyun geliştirme eğitimlerine başvurular 20 Mart’ta başlıyor.

MENTEŞE’DE DİJİTAL OYUN KODLAMA VE TASARIM EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Menteşe Belediyesi'ne ait Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezi'nde Dijital Oyun Kodlama ve Tasarım Eğitimi başlıyor. 2 ay sürecek eğitime 2 grup halinde toplam 20 kursiyer öğrenci katılacak.

KÖYCEĞİZ’DE “TASARIM ODAKLI DÜŞÜNME” ATÖLYE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi'nde 'Tasarım Odaklı Düşünme' atölye çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

MUĞLA’NIN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI COANTE OLDU

Eylül ayının son haftasında İtalya'da düzenlenen Marmomac Fuarı'nda merkezi Muğla'da bulunan kuvars kompozit plaka sektörünün öncü markalarından Coante, yeni ürünlerini sergiledi. Yeni nesil üretim teknolojileri ve tasarımın üstünlüğünü kullanarak ürettiği en yeni serileri Ultra ve Allure ile İtalya-Verona Marmomac Fuarı'nda göz doldurdu.

ERMAŞ MUĞLASPOR'UN TAKIM OTOBÜSÜ SEZONA HAZIR

Takımın otobüsü için yeni bir tasarım yaptıran Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Ermaş Muğlaspor, kulüp armasını taşıyan otobüsü 2022-2023 sezonuna hazırlattı.

TASARIMCI FIRAT NEZİROĞLU FETHİYE BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Dünya Çağdaş Sanatı içinde kendine has teknikleri ile, Anadolu’ya ait kumaşları modayla birleştiren ünlü tasarımcı Fırat Neziroğlu Fethiye Belediyesi’ni ziyaret etti.

Muğla BİLSEM öğrencileri 2022 türkiye 3’üncüsü oldu

Muğla Bilim ve Sanat merkezi öğrencileri 'Kutup Araştırma Üsleri İçin Yenilenebilir Bir Enerji Sistemi Tasarımı' adlı projeleriyle 2022 etkinliklerinde yapılan 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışmasında Türkiye 3'üncüsü oldu.

Çocuklara 26 farklı branşta ücretsiz kurs

Menteşe Belediyesi’nin alanında uzman eğitmenleri tarafından; ahşap boyama, bağlama, ebru, gitar, güzel yazı, halk oyunları, hızlı okuma, keman, kilim dokuma, makrome örgü, model uçak (Ata), mozaik, origami, resim, ritim atölyesi, takı tasarım, futbol, karate, basketbol, kort tenisi, masa tenisi, jimnastik, pilates, satranç, dans ve basketbol olmak üzere toplam 26 farklı alanda verilen yaz kursları yoğun katılımlar ile devam ediyor.

"İki meydan bir cadde" proje sergisi ve ödül töreni gerçekleştirildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde İki Meydan Bir Cadde Kentsel Tasarım ve Mimarlık Öğrencileri Proje Sergisi ve Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Ören’de “Robotik Kodlama” ve “Tasarım Beceri” atölyeleri açıldı

Muğla'nın Milas ilçesi Ören Ortaokulu bir yıllık emeğini 'Robotik Kodlama' ve 'Tasarım Beceri' atölyelerinin açılış töreni ile taçlandırdı.

Milas’ta öğrenciler ürünlerini sergiledi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksek Okulu ile Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen iş birliği protokolü çerçevesinde Havva Ersoy Anaokulu hayata geçirilen 'Minik Eller Büyük İşler Tasarım ve Atölye Çalışması' düzenlenen etkinlik ile son buldu.

Dünyaca ünlü model ve tasarımcı Nour Arida Bodrum’da

Dünyaca ünlü model, tasarımcı ve sosyal medya fenomeni Nour Arida Bodrum'a hayran kaldı. Bodrum'a iş için gelen Aida, reklam çekimlerinin ardından Bodrum'da tatil yaparak cennet koyun tadını çıkardı.

FARKLI BÖLGELERDEN ÖĞRETMENLERE TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından (MSKÜ), "Öğrenmede Evrensel Tasarım: Öğretim Stratejilerine Teknolojinin Entegre Edilmesi" projesi kapsamında, 20 farklı şehrinden gelen öğretmenlere ders materyalleri hazırlama konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Engelsiz plajlar projesine Uluslararası ödül

Dünyanın en iyi beş tasarım yarışması arasında gösterilen ve Seul Tasarım Vakfı (Seoul Design Foundation) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'İnsan Kent Tasarım' ödüllerinde Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Engelsiz Sahiller Projesi şeref ödülü kazandı. Proje, 22 ülkeden 100'ün üzerindeki uluslararası başvuru arasından şeref ödülü alarak büyük bir başarıya imza attı.

FETAV’dan bahar kermesi

FETAV’ın bahar aylarında bir gelenek haline getirdiği kermesini gerçekleştirdi. Atatürk Parkı yanında gerçekleşen kermes vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.