Taşeron Haberleri

Taşeron Haberleri

GİRGİN, “14 BİN 700 TAŞERON KARAYOLU İŞÇİSİ KADRO BEKLİYOR”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin dün TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak kadro alamayan karayolları işçilerinin kadro talebini dile getirdi. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Şu soğuk havada, karda kışta, biz sıcak yatağımızda uyurken fedakârca çalışan, yollarımızı açan karayolları işçilerine kadro verilmesi şart. 14 bin 700 işçi verilen sözlerin tutulmasını, kadro almayı bekliyor” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ GİRGİN, “TAŞERONA KADRO SÖZÜ NE OLDU?”

Geçen hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen bütçelerden biri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2023 Bütçesi idi. CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin, komisyonda yaptığı konuşmada, kadro dışı bırakılan taşeron işçilere değinerek, Bakan Vedat Bilgin’e “taşeron işçilerimiz ne zaman kadro alacak?” diye sordu. “Kadrolu işçi olarak çalışmak isteyen ve kapsam dışı kalan işçiler özlük haklarından yoksun çalışmaktadır. Eş durumu tayini konusunda bile sorun yaşamaktadır” diyen Girgin “Karayollarının görev bünyesinde bulunan yolların bakımı, kış aylarında kar ile mücadelede de görevalıyor. Asıl işi yaptıkları halde karayollarında çalışan işçilerin kadro alamadığını belirtti.

ADM’DEN AÇIKLAMA, “İŞİNE SON VERİLDİ”

Dün gazeteci meslektaşımız Fatih Bozoğlu’na saldıran ADM Alt taşeron çalışanının işine son verildiği öğrenildi.

Girgin: taşeron işçiye verilen sözler tutulsun!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Devlet Memurları Kanunu hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen kanun teklifinde yaptığı konuşmada asgari ücretlilerin, 4/C'den 4/B statüsüne geçirilen özelleştirme mağdurlarının ve kadro bekleyen taşeron işçilerin sorunlarını gündeme getirdi.

GİRGİN: HAVADA UÇAK YOK KARADA İŞÇİ YOK!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla'nın Marmaris ve Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüklerinin hizmet alımıyla orman yangını söndürme ihalesi açması üzerine TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaparak “yangın söndürme işi geçici de olmaz, taşeronla da olmaz” dedi. Girgin şunları söyledi:

Girgin’den Kanun Teklifi: Sözde Kadroya Geçirilen İşçilerin Zorunlu Emekliliğine Son Verilsin

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, 696 Sayılı KHK ile kadroya geçirilen işçileri, yaşlılık ve malullük aylığı almaya hak kazandıkları tarihte, zorunlu olarak emekli eden düzenlemenin sona erdirilmesi için bir kanun teklifi verdi. Girgin şunları söyledi:

Girgin, Taşeron İşçileri Sordu

TBMM Genel Kurulunda 2022 Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin Kamuda taşeron işçi olarak çalışan Karayolları, PTT gibi kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verilmediğini söyledi.

TEKNELER DENİZDE BEKLİYOR

Fethiye’nin Göcek Mahallesi’nde D Marine Çekek Yeri’ndeki taşeronlar Fethiye Belediyesi’ne ait 8 dönümlük alanın ihalesinin ardından bu ihaleyi kazanan firma, kendine ait yerin çevresini tel örgülerle çevirince dükkanlarına ulaşamaz oldu. 10-12 yıldan bu yana burada tekne ve yatların bakım ve onarımını yapan taşeronlar, “Sıkıntımızı çözerse Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca çözer. Oldukça zor durumdayız. Sözleşme yaptığımız tekne sahiplerine karşı zor durumda kaldık” ifadelerini kullandılar.