Tatilci Haberleri

Tatilci Haberleri

Babadağ Muhteşem Manzaranın Anahtarı

Fethiye, Türkiye'nin güneybatısında muhteşem plajları, tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle ünlü bir tatil destinasyonu olarak bilinir. Bu bölgenin en gözde cazibe merkezlerinden biri ise Babadağ'dır. Babadağ, sadece muhteşem manzaraları ve temiz havası ile değil, aynı zamanda sunduğu çeşitli aktivitelerle de tatilcilerin ve macera severlerin ilgisini çekmektedir. Babadağ nerde? Babadağ'a nasıl gidilir? Babadağ Teleferik Nerededir? Babadağ yamaç paraşütü nasıl yapılır? Sorularının cevabı sizlerle?

Tatilcilerin araç kuyruğunun sonu görünmüyor

 9 günlük Ramazan Bayramı tatili için özel araçları ile Muğla’nın Marmaris, Datça ve Fethiye ilçelerine gelen vatandaşlar, tatil sonu dönüşlerinde karayolunda uzun kuyruklar oluştu.

 Tatilcilerin tercihi BarBunn Bistro & Alacarte

Muğla’nın Fethiye ilçesinin en gözde mekanlarından biri olan BarBunn Bistro & Alacarte, bayram tatili boyunca tatilcilerin gözdesi olmaya devam ediyor.

 Fethiye’ye Geldi, Hayran Kaldı

Sakarya’dan Muğla’nın Fethiye ilçesinde tatile gelen Safa Özgen, bundan sonra tatil denilince akla Fethiye’nin geleceğini belirterek Sakarya’ya döndüğünde de arkadaşlarına Fethiye’yi tavsiye edeceğini ifade etti.

Fethiye’de Bayram Öncesi Yoğunluk

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 9 günlük bayram tatilinin ilk günlerinde tatilci akını yaşanıyor. Şehir dışından gelen araçların Fethiye’ye giriş yapmasıyla beraber Fethiye’de trafikte zaman zaman kilitlenmeler yaşanıyor.

Sakin Kent’te Art Arda Depremler

Muğla’nın Sakin Kent unvanlı Gökova Körfezi Doğu ucunda yer alan günübirlik tatilcilerin gözde merkezi Akyaka’da bir gece içinde en büyüğü 3,2 olmak üzere 4 ayrı deprem meydan geldi.

Sel sularına kapılan araçlar metrelerce sürüklendi

Muğla'nın Ortaca ilçesinin dünyaca ünlü Kargıcak Koyu'nda sağanak nedeniyle yüksek kesimlerden inen su, sele neden oldu. Tatilcilere ait 3 kamyonet ve 2 karavan ise sel sularına kapılıp metrelerce sürüklendi.

Tatilcilerin tercihi Ölüdeniz oldu

Türkiye'nin birçok yerinde serin ve yağışlı hava başlarken, Fethiye Ölüdeniz'de sıcaklar devam ediyor. Ekim ayında da tatilcilerin tercihi Ölüdeniz oldu.

Tatil Cenneti Ölüdeniz’e Nasıl Gidilir?

Türkiye'nin büyüleyici güzelliğe sahip yerlerinden biri olan Ölüdeniz, tatilcilerin yaz sezonunda uğrak noktası oldu. Ölüdeniz’e nasıl gidebileceğinizi sizler için derledik.

FTSO Yüksek İstişare Kurulu, Fethiye’nin Sorunlarını Değerlendirdi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yüksek İstişare Kurulu toplantısında, 2024 turizm sezonuna ilişkin atılması gereken adımlar ile Fethiye’de vatandaşların ve tatilcilerin şikayetlerine konu olan sorunlar konuşuldu.

Çalış Plajı’nın En Sakin Günleri

Fethiye'nin dünyaca ünlü plajları arasında yer alan Çalış Plajı, tatilcilerin vazgeçilmez durağı arasında yer alıyor. 

Büyük Samanlık Koyu yoğunluğuyla dikkat çekiyor

Fethiye Kaymakamlığı tarafından Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine tahsis edilen Büyük Samanlık Plajı tatilcilerin uğrak noktası oldu.

Ölüdeniz’de akşam yoğunluğu dikkat çekti

Fethiye'de etkisini sürdüren sıcaklarından bunalan tatilciler, akşam saatlerinde Ölüdeniz’de yürüyüş yapmayı tercih etti.

Fethiye’de tatilci yoğunluğu devam ediyor

Muazzam manzarasıyla bölgenin ünlü plajları arasında yer alan Çalış Plajı, tatilcilerin vazgeçilmez noktası oldu. 

Teknede yaralanan tatilciye tıbbi tahliye

Muğla’nın Dalaman ilçesi açıklarında teknede yaralanan vatandaş Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bot ile tıbbi tahliyesi gerçekleştirildi.

Ağustos ayında trafik yoğunluğu devam ediyor

Fethiye, tatilcilerin uğrak noktası oldu. Oluşan araç yoğunluğundan dolayı Fethiye merkezinde zaman zaman trafik kilitlendi.

Muğla “Tatilcilerin Gözdesi” Oldu

Temmuz ayında tatilcilerin internet üzerinden yaptıkları lokasyon ve seçenek aramalarında Muğla'daki tatil yerleri özellikle yoğun ilgi gördü.

Tatilciler Muğla'yı Tercih Etti

Türkiye’nin otel ve villa arama platformu Neredekal.com, Temmuz ayında tatil için yapılan aramaların detaylarını paylaştı.  Bu yaz tatil destinasyonlarında yaşanan fiyat artışı tatil yapmak isteyenlerin tercihlerini Muğla ve Mersin üzerinde yoğunlaştırdı. 

taksi botlar ile mahallelere ulaşım daha kolay ve zevkli

 Masmavi denizleri ve muhteşem doğası ile dünyanın ve Türkiye’nin en gözde tatil kentlerinden olan Marmaris’te yaklaşık 40 yıldır devam eden taksi bot ya da taksi dolmuş olarak adlandırılan deniz dolmuşları tatilcilerin ve yerlilerin ulaşım aracı olmaya devam ediyor. Deniz dolmuşları ile vatandaşlar trafik derdi olmadan sabah saat 10.00' da başlayıp, 19.00 a kadar İçmeler ve Turunç Mahallelerinin limanlarına ulaşım sağlıyor.

Ölüdeniz’de Canlılık Sürüyor

Fethiye’nin dünyaca ünlü turistik mahallesi Ölüdeniz’de tatilci yoğunluğu sürüyor. Ölüdeniz’deki turizmciler, canlılığın sürdüğünü söylese de geçtiğimiz senelerdeki yoğunluğun olmadığını dile getiriyor.

Fethiye'de Trafik Yoğunluğu

Fethiye, tatilcilerin uğrak noktası oldu. Oluşan araç yoğunluğundan dolayı Fethiye merkezinde zaman zaman trafik kilitlendi.

Büyük Samanlık Plajı’na Yoğun İlgi

Turizm cenneti Fethiye’de Büyük Samanlık Plajı, tatilcilerin tercih noktası oldu. Büyük Samanlık Plajı’na yoğun ilgi olurken araçlar plaj güzergâhında uzun park kuyrukları oluşturdu.

Kayaköy Karanlığa Teslim Oldu

Tarihi ve doğal güzellikleriyle tatilcilerin gözdesi Kayaköy'de elektrik sorunu büyüyerek devam ediyor.

Jandarma, tatilcilerin önce oturmasına müsaade etti sonra yasak diye kaldırdı

Yeşil Vadi’de dere içinde oturan vatandaşlar, jandarmanın oturmalarına önce müsaade ettiğini, yasak konusunda uyarı yapmadıklarını sonra ise oturan vatandaşları kaldırdıklarını iddia etti.

FTSO Meclisi Babadağ’da Buluştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis üyeleri, teleferikle Babadağ’a çıkarak incelemelerde bulundu. Meclis üyelerine teleferiğin çalışma sistemi, teknik özellikleri ve yüksek güvenlik önlemleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Babadağ Teleferik’in FTSO tarafından Fethiye’ye kazandırılan çok önemli bir değer olduğunu vurgulayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, teleferikle Babadağ’a çıkan tatilci ve turist sayısındaki artışın Babadağ’dan yamaç paraşütüyle uçuş rakamlarına da yansıdığını belirterek 2023 yılında uçuş sayılarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttığını söyledi.

Belediye plajları uygun fiyatlarıyla ilgi görüyor

Fethiye Belediyesi tarafından işletilen Akmaz ve Karaot Halk Plajları uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Hem tatilcilerin hem de Fethiye’de yaşayan vatandaşların uğrak yeri olan plajlar, yoğun bir sezon geçiriyor.

Nüfusla birlikte sıcaklar arttı, elektrik kesintileri başladı

Muğla'nın Datça ilçesinde tatilcilerin nüfusu 10 kat artırması ve sıcak havaların etkisiyle vatandaşların serinlemek için kullandıkları klimalar, enerji hatlarında kısa devrelere neden oldu. Gün içerisinde sık sık elektrik kesintisi yaşanan Datça adeta karanlığa büründü.

Sıcağı Gören Kendini Denize Attı

Fethiye'de 32 derece hissedilen sıcaktan bunalan yerli ve yabancı tatilciler Belcekız ve Çalış Plajı'nı doldurdu. 

Saklıkent Kanyonu'nda Bayram Yoğunluğu Yaşandı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan Saklıkent Kanyonu, Kurban Bayramı tatilinde tatilcilerin akınına uğradı.

Tatilcilerin tercihi günübirlik turlar oldu

9 Günlük Kurban Bayramı tatilinde Fethiye'ye gelen turistler, Ölüdeniz’de mavi ile yeşilin buluştuğu koyları günübirlik tur tekneleriyle gezmeyi tercih ediyor.