Tehlikeli Haberleri

Tehlikeli Haberleri

Tehlikeli yolculuk kamerada

Muğla’nın Bodrum ilçesinde motosiklet üzerindeki kasksız yolcunun dev ekran televizyonu kilometrelerce taşıması, kameralara yansıdı.

Motosikletli Gençlerin Tehlikeli Sürüşleri Kameralara Yansıdı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde motosikletli gençler, trafikte can güvenliklerini tehlikeye düşürerek ilerlerken, o anlar ise cep telefonları ile görüntülendi.

Havaya kurşun sıkan gençler polisten kaçamadı

Muğla’nın Marmaris ilçesi belediye yat limanında bir grup gencin tehlikeli eğlencesi karakolda bitti. Yat limanına demirli bir tekneden havaya 6 el ateş açılması ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edilirken gençlerin polisleri görünce denizi attığı silahı deniz polisleri ve sahil güvenlik ekipleri çıkardı.

Muğla'da bisiklet ile tehlikeli yolculuk

Muğla-Antalya Karayolu'nda bir kamyonun arkasına tutunarak hızla ilerlemeye çalışan bisiklet sürücüsünün tehlikeli yolculuğu, amatör kameraya yansıdı.

Yabancı turistin drift tutkusu pahalıya mal oldu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde boş arazide drift yapan yabancı turiste trafik polisleri tarafından 20 bin 342 TL idari para cezası uygulanarak ehliyetine 2 ay el konuldu. Turistin tehlikeli şovu güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi.

Polis ekipleri tehlikeli motosiklet kullananları affetmedi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde trafik ekipleri tarafından motosiklet ile tehlikeli hareketler yaparak hem trafiği hem de kendi hayatlarını tehlikeye atan sürücülere yönelik yapılan uygulamada, 7 sürücüye 13 biner lira ceza yazıldı.

Yüzen farelerin görüntüsü şaşkınlık yarattı

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından birisi olan Fethiye'de deniz kirliliği tehlikeli boyuta ulaştı.

Yatarak motosiklet kullanan ehliyetsiz sürücüye ceza yağdı 

Fethiye trafik şube ekipleri tehlikeli motosiklet kullanan sürücüye geçit vermedi. 

Darp edilen avukatın bacağı iki yerden kırıldı

Manisa’dan İstanbul’a otomobiliyle seyir halindeyken yolda birbirlerini sollayan otomobillerin tehlikeli sürüşlerinden kaçmak isteyen avukat, otomobil sürücüsü polis tarafından darp edildi. Bacağı iki yerden kırılan ve 10 gün hastanede kalan avukatın tedavisi devam ediyor.

MAG’DAN TEHLİKELİ KEÇİ KURTARMA OPERASYONU

Fethiye Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi, 112 acil çağrı merkezinden gelen arama sonrasında Saklıkent Kayadibi mevkiinde 2 adet keçiyi, titizlikle yürütülen çalışma sonrası kurtardı.

Aydın-Muğla karayolunda bisikletle tehlikeli yolculuk kamerada

Aydın-Muğla karayolunda bir kamyonun arkasına tutunarak hızla ilerlemeye çalışan bisiklet sürücüsünün tehlikeli yolculuğu amatör kameraya yansıdı.

CANINI HİÇE SAYDI

Fethiye-Seydikemer yolu üzerinde bir motosiklet sürücüsü trafikte tehlikeli hareketler yaparak canını hiçe saydı.

Gebe kadınlara önemli uyarı: “Yürümek, gebelikte egzersiz sayılmaz”

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Levent Konur, gebelere egzersiz yapmalarını tavsiye ederek, 'Sadece normal tempoda yürümek gebe için egzersiz sayılamaz. Günlük aktivite tanımına girer. Çalışan, çocuğunu okula götüren, markete alışverişe giden gebe günlük hayatın içindedir ve bu egzersiz olarak tanımlanmaz' dedi. Dr. Konur, dolap kapağına uzanmak, market poşeti taşımak, başka bir bebeği kucağına almak gibi eylemlerin de tehlikeli olmadığını söyledi.

Milas’ta boğa güreşleri nefes kesti

Muğla Boğacılar Derneği tarafından boğa güreşi organizasyonu gerçekleştirildi. 50 boğanın mücadele ettiği güreşlerde, güreş alanı dışına kaçan boğalar nedeniyle zaman zaman tehlikeli anlar yaşandı. Davul zurna dinleyen boğa ise etkinliğe ayrı bir renk kattı.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Doğan By pass ve stend taktıran kalp hastalarının günde en az 7 bin adım atmasını önerdi

Kalp ve damar rahatsızlığı yaşayan insanların kafalarına takılan stent mi taktırsam yoksa by pass ameliyatımı olsam sorularını Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Doğan yanıtladı. Damar sertliğinin sık görülen bir sorun olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Doğan, damar sertliğinin en tehlikeli sonucunun genellikle kalp krizi ve felç olduğuna dikkat çekerek kalp krizi riskine karşı uygulanan tedavi yöntemlerinin başında stent uygulamasının ve by pass cerrahisinin geldiğini belirtti.

Muğla’da Bin 75 tehlike arz eden köpek ırkı kayıt altına alındı

Kedi, köpek ve Gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına dair yönetmelik kapsamında Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda Muğla genelinde, Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully Bin 75 adet tehlikeli ırk kayıt altına alındı.

Omicron Daha Bulaşıcı Ve Tehlikeli

İlk olarak Güney Afrika'da ortaya çıktıktan sonra en az 100 ülkede tespit edilen Omicron varyantı vakalarının sayıları Türkiye de dâhil olmak üzere gün geçtikçe artıyor.

Tehlikeli köpeği olanlar dikkat!!!

7332 sayılı "Hayvanları Koruma Kanunu İle Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" 14/07/2021 tarihli ve 31541 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpekler tehlike arz eden hayvanlar olarak belirlendi. tehlike arz eden köpekleri üretmek, sahiplenmek, sahiplendirmek, barındırmak, beslemek, takas etmek, sergilemek, hediye etmek ve bunların ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak yasaklandı. Bu kanuna aykırı davrananlara 11 bin TL. sokağa terk edenler 30 bin TL ceza uygulanarak hayvanlarına el konulacak.

Üzümlü Yolu’na Dikkat!

Fethiye Yeşilüzümlü arasında yol genişleme çalışması yapılıyor.Virajlı olan yolda yapılan yol çalışması sürücüler için tehlikeli olabiliyor.

Tehlikeli atık bertaraf işi yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de Yer Alan İlana Göre, Yıllık Tehlikeli Atık Bertaraf Hizmet Alımı hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Üst geçitte tehlikeli kaza

Muğla'nın Yatağan çıkışındaki üst geçitte kaza yapan kamyon faciaya ramak kala durdu.

Tehlikeli atıkların toplanması, taşınması, ara depolanması ve geri kazanım/bertaraf edilmesi hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalı İlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Uygulama Ve Araştırma Hastanesi Yükseköğretim Kurumları Gazi Üniversitesi tarafından, Tehlikeli Atıkların Toplanması, Taşınması, Ara Depolanması Ve Geri Kazanım/Bertaraf Edilmesi Hizmetleri İşi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

MUTSO’dan Covıd-19 Hint Varyantına Karşı Aşı Uyarısı

Muğla Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Eriş Başaran Akça ile Başkan Yardımcısı Ahmet Demiral, Covid-19 Salgınının 4’üncü ve en tehlikeli Hint Varyantı üzerine aşılama konusunda bilgilendirme amaçlı MUTSO’yu ziyaret etti.

Ortaca Belediyesi’nden iddialara belgeli cevap

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, ilçedeki katı atık alanlarının tehlikeli ve kimyasal atık deposuna dönüştüğünü iddia etmişti. Ortaca Belediyesi tarafından yapılan açıklamada iddialara belgeli cevap verilerek, ““Üreticilerimizin zor günler yaşadığı bir dönemde, üreticilerimizden kaynaklanan ve yılın belli bir zaman zarfında yaşanan kısa süre içinde biten bir sorunu Ortaca Belediyesine aksettirmek doğru bir tutuk değildir. Ortaca hepimizindir ve hep beraber sorunlara çözüm odaklı yaklaşılması gerekir.” ifadelerine yer verildi.

Diyetisyen Çakır, bayramda bedeninizi tatlı yiyerek yormayın

Pandemi süreci ve kapanma dönemi sebebi ile bir bayram geleneği olan aile ve akraba ziyaretlerinin yapılamayacağı, Ramazan Bayramında oruçtan çıkılırken kontrolsüz tatlı tüketimi ya da aşırı beslenme hareketsizlik sebebiyle daha tehlikeli bir hal alacak. Beslenme ve diyet uzmanı Yasemin Çakır, “hareketsiz kaldığımız bir döneme denk gelen Ramazan Bayramında kontrolsüz beslenme ve aşırı tatlı tüketimine her zaman olduğundan daha fazla özen göstermeliyiz. Bayramda bedeninizi tatlı yiyerek yormayın” dedi.

Saman yüklü kamyon adeta yola sığmadı

Aydın-Muğla karayolunda seyreden saman yüklü bir kamyonun tehlikeli yolculuğu görenleri şaşırttı. Yükü hem oldukça fazla hem de dengesiz olan kamyon, oluşturduğu tehlikeye aldırış etmeden yoluna devam etti.

Fethiyespor’da Başaran Dönemi Başladı

Teknik sorumlu Enver Ataçocuğu ile yollarını ayıran Fethiyespor, tecrübeli hoca Akif Başaran ile bir yıllık sözleşme imzaladı. Spor Toto 2.Lig Beyaz Grupta son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla ligde tehlikeli bölgeye yaklaşan Fethiyespor teknik sorumlu Enver Ataçocuğu ile yollarını ayırdıktan sonra aradığı teknik direktörü buldu. Aydınspor’un eski teknik sorumlusu olan Ege takımlarını yakından takip eden Akif Başaran ile bir yıllık sözleşme imzalayan Fethiyespor kulübü, takımı tecrübeli hocaya teslim etti.