Tohumu Haberleri

Tohumu Haberleri

Köyceğiz’de minikler çilek fidelerini toprakla buluşturdu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencileri 'Ata Tohumu' çilek fidelerini toprakla buluşturdu.

Büyükşehir 8 Yılda 19 Milyon Yerel Tohum Dağıttı

Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar tüm Türkiye’ye 18 Milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı için dikimi yapılan, 120 çeşit yerel türden oluşan 1 Milyon tohumun dağıtımını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi böylece bugüne kadar ülke genelinde 19 Milyon yerel tohum dağıtım rakamına ulaştı.

1 Milyon Yerel Tohumun Dağıtımına Başlıyor

Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar tüm Türkiye’ye 18 Milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı için dikimi yapılan ürünlerden elde ettiği tohumların kurutulması ve kontrol işlemlerini tamamladı. 120 çeşit yerel türden oluşan tohumların dağıtımına 1 Şubat 2024 itibari ile başlanıyor.

Buğday ve tritikale tohumu için P hibeli destekleme

Tarımsal faaliyetlere ve üreten çiftçilerimize önem veren Milas Belediyesi hazırladığı projelerle çiftçilere destek olmaya devam ediyor.

Hibeli Buğday ve Tritikale Tohumu Desteği Başlıyor

Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, önemli tahıl türleri arasında yer alan buğday ve tritikale tohumu için yüzde 50 hibeli desteklemede bulunacak.

Muğla'da 2. Düğün Yemekleri Festivali

Muğla Düğün Yemekleri Festivali'nin 2'ncisi geleneksel yöntemlerle üretilmiş doğal, organik, ata tohumu, ilaçsız ürünlerin satıldığı pazar açılışı ile başladı

10 bin sebze fidesi dağıtıldı

Menteşe Belediyesi, Ortaköy Mahallesindeki yerel üretim tesislerinde kendi yetiştirdiği ata tohumu 10 bin sebze fidesini Perşembe pazarında vatandaşlara dağıttı.

"Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor"

Muğla’da ata tohumlarının üretiminin artırılması ve yaygınlaştırılarak gelecek nesillere aktarılması için "Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor" Projesi kapsamında dağıtımı yapılan fidelerin kontrolleri yapılmaya başlandı.

Belediye, hibeli mısır tohumu desteği verecek

Milas Belediyesi, üretim yapan küçük aile işletmelerini desteklemek için Hibeli Mısır Tohumu desteğinde bulunacak. 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) veya Milas Ziraat Odası kayıt belgesi, hayvan varlık listesi ve kimlik fotokopisi ile şahsen yapılacak başvurular sonucunda desteklemede bulunulacak.

MENTEŞE’DE KARAKILÇIK ATA TOHUMU TOPRAKLA BULUŞTU

Menteşe Belediyesi, Kafaca ve Yeşilyurt Mahallelerinde kendisine ait 31 dönüm araziye 1 ton karakılçık buğday tohumu ekti. Karakılçık buğday tohumunu toprakla buluşturan Menteşe Belediyesi elde edeceği mahsulü ekmek yapımında kullanacak, ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

93 TON HUBUBAT TOHUMU TEMİN EDİLDİ

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Muğla'lı üreticilere 93 ton hububat tohum temini sağladı.

ZAYIFLAMAK İÇİN CHIA TOHUMU

Yaz mevsimi hızlı bir şekilde devam ederken fazla kilolarından rahatsız olan insanlar ise diyet programlarına başvuruyor. Bu konuda FRT TV mikrofonlarına konuşan Aktar İşletmecisi Mustafa Gezen ödem atmaya yardımcı olacak ürünleri aktardı.

Köyceğiz’de öğrencilere ata tohumu fideleri dağıtıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından öğrencilere ata tohumu fideleri dağıtımı gerçekleştirildi.

1 milyon ata tohumu toprakla buluşuyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 1963 yılından bu yana özel silolarda koruduğu ata tohumlarından elde edilen fideler Muğla'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından vatandaşlara ücretsiz dağıtımı başladı.

Hibrit ayçiçeği tohumu satın alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; Hibrit ayçiçeği tohumu satın alınacak.

Ata Tohumunu Piyasaya Çıkardılar

Fethiye’de 2 yıl önce kurulan Ata tarımsal Kalkınma Kooperatifi eski yerli tohumlardan n üretim yapıyor. Kooperatif üyeleri yerli tohumlardan ürettikleri ürünleri piyasaya kendi paketleme tesislerinde paketleyerek Bahriye Üçok Parkı’nda bulunan satış ofislerinde satıyorlar.

Orman'ın çam fıstığı tohumları çalındı

Orman Genel Müdürlüğü'nün Ula ilçesi Çörüş Mahallesinde bulunan çam fıstığı yetiştirme bahçesindeki 50 kilo tohumu çalan iki kişi JASAT timleri tarafından yakalandı.

Muğlalı çiftçilere 39 ton yem bitki tohumu dağıtılacak

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Çayır Mera ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Tarım ve Orman Bakanlığınca yüzde 75 hibe ile desteklenen Yem Bitkileri projesi kapsamında toplam 39 ton yen bitkisi tohumu dağıtıldı. 500 bin TL bütçeli proje ile 7 bin dekara yakın alanın ekilmesi hedefleniyor.

Topçu, “Bitki çayları kararında tüketilmelidir”

Dünyayı ve ülkeyi etkisi altına alan covid-19 ile mücadele devam ederken birde gribal enfeksiyonlar artış gösterdi. Vatandaş hastanelerin yoğunluğu nedeni ile evde çözüm ararken, aktarlar bitki çaylarını hedef gösterdi. Gribal enfeksiyonlara labada ve havuç tohumunun iyi geldiğini belirten Aktar Ahmet Ali Topçu, “Grip enfeksiyonuna bilinen bitkiler dışında labada ve havuç tohumu çok iyi geliyor” dedi.

Gözü gibi bakarak biriktirdiği 4 bin ağaç tohumunu yanan ormanlar için paylaşmak istiyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 9 gün süren orman yangınlarından sonra duyarlı vatandaşlar yetkili kişiler ile işbirliği içinde ilçedeki ormanları yeniden yeşillendirmek için kolları sıvarken, ilçede yaşayan Ali Demirtaş yıllarca sulayıp büyüttüğü ağaçların gelecek nesillere aktarmak içi biriktirdiği ağaç tohumlarını ormanların yeniden yeşillenmesi için yetkililerle paylaşmaya hazır olduğunu kaydetti.

Ata tohumu karakılçık buğdayının ilk hasadı Karaova’da yapıldı

Bodrum Belediyesi’nin Karaova Bölgesi’nde toprakla buluşturduğu ata tohumlarından elde edilen ilk ürünün hasadı yapıldı. Ata tohumlarına verdiği değer ile bilinen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Potansiyel envanterimizi ortaya çıkarıp, hepsini işlemeye çalışacağız. Karaova'daki verimli topraklarımızı en iyi şekilde değerlendirmek için üreticilerimiz ile işbirliği içinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Silajlık mısır ve yonca tohumu alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Balıkesir İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü tarafından, Silajlık Mısır ve Yonca Tohumu alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Sahur vakti uyuşturucu operasyonu

Fethiye Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince sabaha karşı yapılan operasyonda 1 şahıs 16 paket şeklinde hazırlanmış metamfetamin ve hint keneviri tohumu ile yakalandı.

Davranışlarından şüphelenilen şahsın evinde 55 paket hint keneviri ve esrar bulundu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde jandarma ekiplerinin davranışlarından şüphelendiği şahsın üzerinde ve evinde yapılan aramada 55 paket kenevir tohumu ve 5 gram kubar esrar bulundu.

Bitki üretim, besleme malzemesi ve çim tohumu alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Çanakkale Belediyesi Park Ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, Bitki Üretim, Besleme Malzemeleri ve Çim Tohumu Alımı alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Altından bile değerli 7 bin yıllık tohumlar, Bodrum’da başak verecek

Arkeolojik kazı esnasında küp içerisinde bulunan 7 bin yıllık Siyez buğdayı tohumlar Bodrum'da yeşermeye başlayacak. Bir avuç ata tohumundan binlerce tohum elde etmeyi planlayan Bodrum Belediyesi bu tohumları köy halkına dağıtacak.

Dur ihtarına uymayan araçtan uyuşturucu çıktı

Muğla'nın Menteşe İlçesinde polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçmaya çalışan araç uzun süren kovalamaca sonucunda yakalandı. Araçta yapılan aramada kenevir tohumu çıkınca, 4 kişi gözaltına alındı.

Menteşe Belediyesi hayvan yetiştiricisi için yem bitkisi üretiyor

Menteşe Belediyesi tarafından yerel üretimin desteklenmesi için yapılan çalışmalar kapsamında, Kafaca Mahallesinde Belediyeye ait 12 dönümlük araziye korunga yem bitkisi tohumu ekildi. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Bölgede üreticinin, çiftçinin ve hayvan yetiştiricisinin desteklenmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

30 çiftçiye yüzde 75’i hibe destekli yem bitkisi dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan “Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Milas’ta pamuk üretimi yapan 30 çiftçiye, yüzde 75 hibe destekli 21 bin 913 kilogram yem bitkisi tohumu dağıtıldı.

MENTEŞE’DE KADİM BUĞDAYLARIN EKİMİNE BAŞLANDI

Menteşe Belediyesi “Geleceğimiz İçin Üretiyoruz” projesi kapsamında ata tohumu karakılçık ile siyez buğdayını toprakla buluşturarak, yeniden hayata geçirdi. Kadim karakılçık ve siyez buğdayını tekrar ekme, yaygınlaştırma ve buğday üreticilerine destek vermek adına başlatılan proje kapsamında 600 kilogram karakılçık ve siyez buğdayı Kıran, Yeşilyurt ve Kafaca Mahallelerindeki 30 bin metrekarelik tarım arazilerinde toprakla buluştu.