Ücret Haberleri

Ücret Haberleri

‘Numara Değişikliği’nde Büyük Zam

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Mobil Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesini güncelledi. Cep telefonu tarifelerine yüzde 65 oranında zam yapıldı.

Yat işletmecileri sorunlarını tartıştı

Tüm Yat İşletmecileri Yatırımcıları Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) Muğla'nın Marmaris İlçesinde sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Ege sularında faaliyet gösteren ticari yat firmaları ve Yunanistan'dan gelen iki yat firması yetkilileri, en büyük problem olarak görülen kaçak tekne ile charter yapanların önüne geçilebilmek ve Yunanistan'daki seyir izinleri, vergi ve ücretler hakkında sektörün ihtiyacı olan her şeyi belirleyip çözüm üretilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Saatcı: Çiftçilerimize Ücretsiz Ziraat Mühendisi Ve Veteriner Desteği Vereceğiz

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 31 Mart seçimlerinden zaferle çıkmaları halinde çiftçilere Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekim desteği vereceklerini açıkladı.

Muğla Yeşilay Derneği’nden gençlere teknoloji bağımlılığı uyarısı

1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla Yeşilay Şubesi, genç nesle teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek ama amacıyla ‘Sosyal İkilem’ filmini gençlere ücretsiz olarak izlettirdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM-B Salonunda gösterilen filme, öğretim üyeleri ve öğrencilerin yanı sıra halkın da ilgisi dikkat çekiciydi.

MEGEM Kurslarına Kayıtlar Başladı

Menteşe Belediyesi’nin Kötekli Gençlik Merkezinde (MEGEM) açtığı ücretsiz kurslara kayıtlar başladı. Kurslara kayıt yaptırmak isteyenler MEGEM’in 0 252 424 06 66 numaralı telefonundan ya da https://forms.gle/RXBEfDqyowNxXu859 linkten başvuruda bulunabilirler.

Marmaris’te Üniversite Tanıtım Günleri Düzenlenecek

Marmaris Belediyesi ve özel bir fuar işletmesi işbirliği ile üniversite tanıtım günleri düzenlenecek. 13 Mart’taki etkinlikte ücretsiz atölyeler de olacak.

Bodrum Belediyesi’nde En Düşük Maaş 38 Bin Lira

Bodrum Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi yapıldı. Sözleşme kapsamında sorumluluk ve ikramiyeler hariç en düşük kadrolu daimî işçi ücreti 42 bin liraya, Toplu İş Sözleşmesi devam eden Kültür AŞ ve Personel AŞ’de ise en düşük ücret 38 bin liraya yükseldi.

Orhan, “Emekli Maaşı En Az Asgari Ücret Seviyesinde Olmalı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz." demişti. Buna göre; 2024 yılında uygulanacak olan en düşük emekli maaşı 10 bin lira olacak. Fethiye Salı Pazarı’nda konuşan emekli vatandaş Mehmet Orhan, yeni emekli maaşından memnun olmadığını dile getirerek en az asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini vurguladı.

Başkan Gümüş, “Kadınların Daha Güçlü Olduğu Bir Menteşe İçin Çalışıyoruz”

Menteşe Belediyesi Kadın Danışma Merkezi şiddete maruz kalan ya da kalma riski bulunan kadınlara yönelik sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti veriyor. Danışma Merkezinde ayrıca kadınlara şiddetle mücadelede, 6284 sayılı kanun kapsamında yasal hakları ve önleyici tedbirleri konusunda bilgilendirme yapılıyor.

Aday Ayaydın, “Fiyatı Düşüreceksin Deme Hakkına Sahip Değiliz”

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatına yaptığı ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Göcek Tüneli’nin 2027 yılından önce ücretsiz olma ihtimali var mı?” sorusunu cevaplandıran Ayaydın, “Tünel özel bir şirkete ait olduğu için böyle bir şey deme imkanımız yok. Parasıyla yapmış. Dolayısıyla “Bu fiyatı düşüreceksin’’ deme hakkına sahip değiliz. Şirket sahibi ile görüşüp, halkımızın memnun olacağı noktaya inşallah getiririz” dedi.

Marmaris’te Çocuklar İçin Animasyon Film Gösterileri Başladı

Marmaris Belediyesi tarafından ara tatil etkinlikleri kapsamında düzenlenen ücretsiz animasyon filmi gösterimleri başladı. Çocuklar gönüllerince tatil geçirmenin keyfini çıkardı.

Başkan Gümüş: “MEGEM’de Herkes İçin Mutlaka Bir Şey Var”

Menteşe Belediyesi Kötekli Gençlik Merkezi’nde (MEGEM) spor, sanat ve kültürel faaliyetleri içeren ücretsiz kursların yanı sıra üniversite öğrencileri ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için el ele butik ve ücretsiz çamaşırhane hizmeti de veriliyor.

Muğla Büyükşehirde En Düşük Maaş Ortalama 27 Bin 47 Tl Oldu

Türkiye’de yaşanan ekonomik problemler, yapılan zamlar sonrası alım gücünün düşmesi ve hayat pahalılığı nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına zam yapmaya devam ediyor. DİSK Genel-İş Muğla 2’nolu şube ile yapılan anlaşma doğrultusunda 17 bin TL olan en düşük maaş bu yıl 25 bin 997 TL’ye yükseldi. Bu miktarı 146 kişi alırken diğer 4 bin 108 kişi 26 bin 784-36 bin 222 TL arasında ücret alacaklar.

Göcek Tüneli’ne beklenmedik zam

Göcek'te 16 yıldır hizmette olan Fethiye ve Dalaman ilçeleri arasındaki mesafeyi kısaltan Göcek Tüneli geçiş ücretine zam yapıldı.

Başkan Oktay, Sabah Sporuna Katılan Kadınlarla Kahvaltıda Buluştu

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, belediyenin ücretsiz olarak düzenlediği sabah sporuna katılan kadınlarla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Başkan Hıra’dan Asgari Ücretin Pazara Endeksli Artış Yorumu

Fethiye Sabit Ve Seyyar Pazarcılar Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, yeni asgari ücretin pazardaki fiyatları etkileyip etkilemeyeceği hakkında bilgilendirici açıklamalarda bulundu. Başkan Hıra, ‘Fiyat artışları asgari ücrete orantılı değildir. Mevsimsel bolluk ve kıtlığa göre fiyatlar şekillenir’ dedi.

Bu etkinliğin geliri sivil toplum kuruluşlarına aktarılacak

Marmaris Belediyesi yeni yıl nedeniyle sivil toplum kuruluşlarına ücretsiz stant tahsis etti. Geliri tamamen STK’lara kalacak stantlarda yılbaşına yönelik hediyelik eşyalar satışa sunuldu.

Büyükşehir Ücretsiz Taşıma Maliyetlerini Hesaplara Yatırdı

Ülke genelinde yaşanan ücretsiz taşıma krizini Muğla’da çözen Büyükşehir Belediyesi 1359 şoför esnafını ilgilendiren ilk ödemeyi hesaplara yatırdı

Bin 79 vatandaşa ücretsiz sağlık taraması

Menteşe Belediyesi 2023 yılı içerisinde Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından kurduğu stantlarla toplam Bin 79 vatandaşa ücretsiz sağlık taraması yaptı.

Büyükşehir’den Eğitime Büyük Destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi öğrencilere eğitim hayatlarında destek olmak için kırtasiye, sınav ücreti, okul kıyafeti, beslenme yardımları ile bugüne kadar 7 bin 615 öğrenciye ulaştı ve 4 milyon 130 bin TL destek sağladı.

Marmarisli kadınlar güne sporla başlıyor

Marmaris Belediyesi, sağlıklı ve zinde yaşam için kadınlara yönelik ücretsiz sabah sporu etkinliği başlattı.

13 ilçede şeker ölçümü yapılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle farkındalık oluşturmak ve diyabet hastalığına karşı vatandaşları bilgilendirmek için 13 ilçe 28 noktada sabah 09.00 ile 12.00 saatleri arasında ücretsiz kan şekeri ölçümleri yapacak. 10-20 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan şeker ölçümünden tüm vatandaşlar faydalanabilecek.

“Asgari ücret yeterli bir seviyede değil”

2023 yılının bitmesine az bir zaman kalmışken akıllara “Asgari ücret ne kadar olacak?” sorusu gelmeye başladı. Bu konuda halkın ne düşündüğünü merak ederek sokağa çıktık. Vatandaşa “Asgari ücret ne kadar olmalı?” diye sorduk.

Muğla’da ücretsiz taşıma sorunu çözüldü

Muğla’da 65 yaş üstü vatandaşların şehir içi taşıma sorunu Başkan Gürün’ün aldığı karar ile çözüldü.

Yoga ve Sağlıklı Yaşam Festivali

25-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 6. Uluslararası Bodrum Yoga ve Sağlıklı Yaşam Festivali Halikarnas Arena ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Etkinliklerin herkese açık ve ücretsiz olduğu Festival mekanlarından biri Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum olacak.

Muğla Tarımının dört yıllık çalışması değerlendirildi

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, son dört yılda yapılan hizmetleri ve gerçekleştirilen çalışmaların yer aldığı 'Tarım Bülteni’ni Muğla’nın tüm ilçelerinde ücretsiz olarak dağıtmaya başladı.

“11.400 lira yeterli bir ücret değil”

Fethiye’de yaşayan vatandaşlar, asgari ücretin en az yoksulluk seviyesinde olması gerektiğini savunuyor. Artan kira, akaryakıt ve diğer giderlerin asgari ücretten çok daha üstte olduğunu söyleyen vatandaşlar, asgari ücretin 11.400 lira olmasını olumlu karşılamıyor.

Marmaris'te ücretsiz film günleri

Marmaris Belediyesi, Zülfü Livaneli’nin Atatürk’ün hayatını anlatan Veda isimli filmini mahallelerde ücretsiz olarak halkla buluşturuyor.

Fethiyespor Maçında Bilet Fiyatları Ne Kadar?

TFF 2.Lig Kırmızı Grup 9.Hafta müsabakasında Fethiyespor, evinde Düzcespor’u ağırlayacak. Maçın bilet fiyatlarının ne kadar olacağı taraftarlarda soru işareti oluşturdu.

Emekli Öğretmen Ücretsiz Ulaşımın Kalkmasını Savundu

Fethiye’de yaşayan Emekli Öğretmen İmadettin Yıldız, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin açıkladığı, 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı günlerin yalnızca ayın 1'i ile 4'ü arasında olacak şekilde sınırlandırıldığını kararını olumlu karşıladı.