Üretici Haberleri

Üretici Haberleri

Hasadı yapılan kaba yemler üreticilere dağıtıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi sürdürülebilir kırsal kalkınmanın desteklenmesi için S.S. Madenler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliği protokolü imzaladı ve üreticilere 500 balya kaba yem (yonca) dağıttı.

Büyükşehir Meyve Fidanı Dağıtımına Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi üreticiler için il genelinde ceviz, zeytin, badem ve keçiboynuzu fidanı desteklemesine devam ediyor.

Yaz sezonu çiçek üretimi başladı

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Alım Garantili Çiçek üretimi ile bugüne kadar 25 Milyon çiçek üretimi yapan üreticiler 2024 yaz sezonu dikimine başladı. 2024 yaz sezonunda 1 milyon çiçek üretilmesi hedefleniyor.

Yaz sezonu çiçek üretimi başladı

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Alım Garantili Çiçek üretimi ile bugüne kadar 25 Milyon çiçek üretimi yapan üreticiler 2024 yaz sezonu dikimine başladı. 2024 yaz sezonunda 1 milyon çiçek üretilmesi hedefleniyor.

Zerdeçal ve Zencefil üretimine büyük ilgi

 Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından TAB Projeleri (Tıbbi Aromatik Bitkiler) çerçevesinde ‘Zerdaçal ve Zencefil Üretimini Geliştirilmesi’ çalışmaları devam ediyor. Her yıl üreticilere yüzde 75 hibeli Zerdeçal ve Zencefil yumrusu dağıtımı yapılıyor.

CHP, Fethiye Tarihindeki En Kalabalık Karaçulha Mitingini Yaptı

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, seçime çok az bir zaman kala halk buluşmaları kapsamında Çarşamba akşamı Karaçulha mahallesinde konuştu. Kendisi de esasen domates üreticisi olan Alim Karaca, Karaçulha'daki mitinge traktör üstünde, meşaleler ve havai fişekler eşliğinde, görkemli bir giriş yaptı.

Kökten, Üreticilerin Sorunlarını Dinledi

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, beraberindeki heyetle birlikte Fethiye Toptancı Hali’ni ziyaret etti.

Fethiye Üretici Pazarı Tezgah Fiyatları Ne Kadar? Ramazan Ayında Zamlı Fiyatlar Tezgahlara Nasıl Yansıdı?

Fethiye’de Cuma günleri kurulan üretici pazarında tezgah fiyatları, Ramazan ayında ne kadar oldu? Fethiye’de üretilen ürünlerin fiyatları vatandaşlar tarafından nasıl karşılandı? Fethiye’de üretilen sebze ve meyve fiyatlarına zam mı geldi? Tüm detaylar haberimizde…

Karaçulha Hali pazarlama alanı ve Pekmez, Sirke, Şarap, Üzüm suyu tesisleri açıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Karaçulha Toptancı Hali içinde üreticilerin olumsuz hava şartlarından etkilenmemeleri için kurulan ürün pazarlama alanı ve üzüm suyu, sirke, pekmez ve şarap üretim tesisi açılışı Başkan Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla yapıldı.

Yeni Kültür Merkezi'nin temeli atılıyor

Muğla’ya en fazla yatırım yapan kurum olan Büyükşehir Belediyesi il genelinde tamamladığı ve temelini atacağı yatırımlara ara vermeden devam ediyor. 203 Milyon TL yatırımla Milas’a kazandırılacak Kültür Merkezi’nin temelini 4 Mart 2024 tarihinde atacak Büyükşehir Belediyesi 5 Mart 2024 tarihinde de Fethiye Karaçulha Toptancı Hali’nde 40 Milyon TL yatırımla yapılan Üretici Pazar yeri ve Sirke, Üzüm Şarap tesisinin açılışını yapacak.

Üretici Pazar yeri ve Sirke, Üzüm Şarap tesisinin açılışını yapılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde kültür merkezi, atıksu arıtma tesisi, kent meydanı gibi halkın farklı ihtiyaçlarını karşılayan yatırımların açılış ve temel atmalarına devam ediyor.

Başkan Adayı Kökten, Üretici Pazarını Gezdi

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında her hafta kurulan üretici pazarını ziyaret etti. Tarımın ve üretimin önemine değinen Başkan Adayı semt pazarlarının üzerinin kapatılacağını belirtti.

Kulaç, “Yaşanan Ekonomik Sıkıntı Nedeni İle Emekli De Dertli, Çalışanda”

Deva Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Saniye Kulaç seçim çalışmaları kapsamında Fethiye’yi karış karış gezmeye devam ediyor. Yaptığı ziyaretlerde vatandaşları dinleyen Saniye Kulaç “Vatandaşımızı ziyaret ediyoruz, dertleriniz dinliyoruz, görüyoruz ki üretici de mutsuz, turizmci de” diye konuştu.

Başkan Adayı Kökten, “Her zaman üreticimizin yanında olacağız"

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Karaçulha Toptancı Hali’ni ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, “Her zaman esnafımızın yanında olacağız” şeklinde ifadeler kullandı. 

Cuma Pazarında Yoğunluk

Fethiye’de her Cuma günü kurulan üretici pazarında yoğunluk yaşandı. Sıcak havayı gören vatandaşlar pazara akın etti.

Gökova Mahallesinde 2’inci El Pazarı Açıldı

Ula’nın Gökova Mahallesinde üretici kadınlara destek olmak amacıyla gerçekleştirilen el sanatları üreticileri ve 2’nci el eşya pazarının açılışı yapıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü zeytin üreticilerine seminer verdi

Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Menteşe ilçesi Göktepe Mahallesi'nde zeytin üreticilerine seminer verildi.

Dalaman’da 12 Ay Enginar Yetişecek

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) projeleri kapsamında’’12 Ay Enginar Üretiminin Yaygınlaştırılması’’ projesi hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Dalaman’da enginar üreticiliğini arttırmak adına çalışmalar başladı.

Başkan Karaca, “İnsanlara Yardımcı Olmak İstiyoruz”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cuma pazarında üreticilere ve vatandaşlara çorba ikram etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi destekliyor, Muğla üretiyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi kurulduğu günden itibaren çiftçiye, kooperatiflere verdiği destekle il genelinde tarımsal üretimin artmasını ve üreticinin daha fazla gelir elde etmesini sağladı.

Demirel Üretici Pazarını Ziyaret Etti

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Palet Demirel, seçim çalışmaları kapsamında her Cuma günü kurulan üretici pazarını ziyaret etti.

Datça’da Badem Ve Zeytin Üreticilerine Eğitim

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin daha fazla ürün ve gelir elde etmesi amacıyla başlattığı ‘Tarlanıza Geliyoruz’ projesi kapsamında Datça ilçesinde badem ve zeytin üretimi ile ilgili üreticilere eğitim verdi.

Bodrum Mandalini Zincir Marketlerde

Bodrum Belediyesi tarafından ilçe genelindeki üreticilerden coğrafi işaretli Bodrum mandalini alımları yapılıyor.

Meyve Sebze Kurutma Tesisi İle Dört Mevsim Üretim

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Karaçulha Toptancı hali içerisinde kurulan Meyve Sebze kurutma tesisi üreticilerin ellerinde kalan ürünleri değerlendirmesine aynı zamanda katma değeri yüksek ürün elde etmesini sağlamaya devam ediyor.

Akaryakıta zam geldi

TÜİK'in bu sabah üretici enflasyonunu açıklamasının hemen ardından benzin, motorin ve otogaza ÖTV zammı geldi.

40 Milyon Tl’lik Yatırım Tamamlandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaklaşık 200 bin metrekare alanda vatandaşlara hizmet veren Karaçulha Toptancı Hali’nde Büyükşehir Belediyesi yeni bir tesis ve ürün pazarlama alanı kazandırmak için çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi Fethiye İlçesi Karaçulha Toptancı Hali içerisine yaklaşık 40 Milyon TL’lik yatırımla başlattığı üreticiler için ürün pazarlama alanı, otopark ve tesis inşaatını kabul işlemleri tamamlandıktan sonra vatandaşların hizmetine sunacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tamamlanan çalışmaları yerinde inceledi.

Büyükşehirden kadın üreticilere kıl keçisi desteği

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kadın üreticilere yönelik başlattığı ve yoğun ilgi gören Kıl Keçisi projesi devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Seydikemer ilçesinde 52 kadın üreticiye 156 adet kıl keçisi dağıtımı gerçekleştirdi.

Büyükşehir’den Üreticilere 151 Bin 780 Fidan Desteği

Muğla Büyükşehir Belediyesi üreticilere destek sağlamak ve tarımsal üretimi arttırmak için il genelinde bugüne kadar 151 bin 780 meyve fidanı dağıtımı yaptı.

‘Siyah Zeytin’ Hasadına Hız Kesmeden Devam

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde siyah zeytin hasadı mevsiminin gelmesiyle beraber üreticiler siyah zeytin hasadına hız kesmeden devam ediyor. Seydikemer’in Hacıosmanlar köyünden ürecitici Ünal Arıcan, siyah zeytin hasadının işleyiş süreciyle ilgili bilgileri paylaştı.

Halcilerin Sorunları Tüm Yönleriyle Görüşüldü

Üreticilerin ve toptancı halindeki komisyoncu ve işletmecilerin sorunları, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar’ın katıldığı Karaçulha Toptancı Hali’nde yapılan toplantıda ele alındı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Türkiye Halciler Federasyonu (Türkhal) tarafından düzenlenen toplantıda, üretici, komisyoncu ve işletmeciler yaşadıkları sorunları ve beklentilerini İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar’a anlattı.