Verilecek Haberleri

Verilecek Haberleri

Karapınar Camii'nde Ramazan Heyecanı!

Karapınar Camii'nde bu Ramazan ayında çocuklar için özel bir etkinlik düzenleniyor. Ramazan boyunca en çok namaza gelen çocuğa bayramda ödül verilecek.

Tarımsal Yatırımlar İçin 15. Etap Başvuruları Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığının 29 Aralık 2023 Tarihli Remi Gazetede yayınlanan; ‘Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı’nın başvuruları 3 Ocak 2024 tarihinde başladı. Son başvuru tarihi 19 Şubat 2024 olurken, başvurular www.tarimorman.gov.tr adresinden onlıne olarak yapılacak. Program çerçevesinde yatırımcılara yüzde 50 hibe verilecek.

Fethiye’de emekli öğretmen hayata gözlerini yumdu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Karaçulha İlköğretim Okulu’ndan emekli öğretmen Bayram Keskin, hayatını kaybetti. Keskin’in cenazesi bugün 16.00’da Gölbent Köyü’nde toprağa verilecek.

Menteşe Belediyesinden Tıp öğrencilerine tiyatro eğitimi

Menteşe Belediyesi, Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin Tiyatro ve İyi Hekimlik Uygulamaları dersi projesine tiyatro eğitmeni ve danışmanlık desteği sağlayacak.

Özkan, ‘Hep zarar ediyoruz”

Emekli ve çalışan çiftçiler, hem çalışan gözüktükleri için hem de Ziraat Odasına kayıtlı oldukları için emeklilere verilecek olan 5000 lira ikramiyeden yararlanamıyorlar. Fethiye Cuma Pazarı esnafı Ahmet Özkan, çiftçinin sürekli zarar ettiğini ve ikramiye ile ilgili düşüncelerini mikrofonlarımıza aktardı.

Evlilik kredisi, gençlerin yüzünü güldürdü 

Yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL kredi verilecek. Fethiye’de yaşayan Halitcan Özdemir, evlilik kredisinin olumlu olumsuz yanlarını değerlendirdi.

Otizmli bireylerin annelerine sınıf açıldı

Otizmli annelere her pazartesi günü verilecek olan eğitimlerin ilk buluşması Sekibaşı Kadın Dayanışma Merkezinde gerçekleşti. Menteşe Belediyesi’nin yer desteği ile verilecek eğitimler, Mayıs 2024 yılına kadar devam edecek.

Otizmli çocuğu olan anneler için sınıf açılıyor, 7 ay eğitim alacaklar

Türkiye Sakatlar Derneği Muğla Şubesi tarafından Menteşe'de, 15 otizmli birey annesine Kasım 2023-Mayıs 2024 arasında her Pazartesi, Menteşe Belediyesi Sekibaşı Kadın Dayanışma Merkezinde eğitmenler tarafından eğitimler verilecek.

12 Bin Üretici Ucuz Motorine Kavuşacak

Milas Belediyesi ile Milas Süt Üreticileri Birliği arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 12 bin üreticinin indirimli faydalanabileceği akaryakıt istasyonu açılması için adım atıldı. Protokol kapsamında yem, gübre, tohum, ekipman satışı da ortaklara ve üreticilere indirimli olarak verilecek. İmza töreninde konuşan Başkan Tokat, “Türkiye’de yakın zamanda gıda krizi kapıda” diyerek üreten çiftçiyi her zaman destekleyeceklerini dile getirdi.

50 Girişimciye 1’er Milyon Hibe

KOSGEB, DTO, MUTSO ve AYSO arasında imzalanan protokol kapsamında, Makine ve gıda imalatı sektörlerinin gelişmesine yönelik iş fikri destek çağrısı ile, şartları yerine getiren toplam 50 girişimciye, 1’er milyon lira hibe verilecek.

Üreticilere Fide Desteği Verilecek

Bodrum Belediyesi, üretim yapan çiftçilere destek olmaya devam ederken Karaova’da sağlıklı gıda üreten çiftçilere düzenli olarak yapılan fide hibesinin bir yenisi daha gerçekleştirilecek.

Turizm okuyan gençler için burs fonu kuruldu

 Bodrum Otelciler Derneği yükseköğrenim gören gençlere destek olmak amacıyla Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile BODER Turizm Burs Fonu’nu hayata geçirdi. Turizmciler tarafından gençlere destek olmak için 2023-2024 eğitim öğretim yılında burs verilecek.

Fethiye Belediyesi’nden öğrencilere burs imkanı

Fethiye Belediyesi her sene olduğu gibi bu sene de, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde üniversitede öğrenim gören öğrencilere karşılıksız burs vermeyi planlıyor. Belediye tarafından üniversite öğrencilerine her ay karşılıksız olarak 500.- TL verilecek.

Öykü Yarışması Sahibini Bulacak

Günce Yayınları, Menteşe Belediyesi ve Şair Mustafa Özbey'in katkılarıyla Türk edebiyatını desteklemek ve öykü yazarlarını teşvik etmek amacıyla ikincisi düzenlenen 'Mustafa Özbey Edebiyat Ödülü' ne başvurular başladı. Bu yılki Edebiyat Ödülü 'öykü' türündeki bir dosyaya verilecektir.

Sandalyeler ihtiyaç sahiplerine verilecek

Türkiye Sakatlar Derneği , Fethiye Belediyesi’ne 6 manuel 1 akülü olmak üzere 7 sandalye hediye etti.

Kurslarda Çocuklara 21 Farklı Branşta Eğitim Verilecek

Menteşe Belediyesi’nin her yıl 5-16 yaş aralığındaki çocuklara yönelik ücretsiz olarak düzenlediği yaz kurslarına kayıtlar başladı.

Demir, çiftçiye ÖTV’siz traktör verileceğini açıkladı

Milletvekili Adayı Mehmet Demir 11. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Çamköy Kapalı Pazar yerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi kazanılması halinde çiftçiye ÖTV’siz traktör verileceğini açıkladı.

İyi Partili Tosun;" Deniz Turizmine Ağırlık Verilecek"

Bodrum’dan Seydikemer’e kadar seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Tosun, Marmaris’teki ziyaretlerinde turizme yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Aile içi kavgada ölen anne ve oğlu toprağa verildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir şahsın mal paylaşımı yüzünden çıkan kavgada silahla vurarak öldürdüğü annesi ve kardeşi son yolcuğuna uğurlandı. Olayın ardından intihar eden şahsın cenazesi ise yarın toprağa verilecek.

MENTEŞE BELEDİYESİ HER GÜN 3 BİN KİŞİLİK İFTAR YEMEĞİ VERECEK

Menteşe Belediyesi Ramazan ayı hazırlıklarına başladı. Ramazan ayı boyunca her gün bir hayırseverin sağladığı erzak ile 3 bin kişilik 4 çeşit iftar yemeği verilecek. Belediyenin aşevinde özenle hazırlanacak iftar yemeği, Perşembe günleri pazar kurulması nedeniyle Cumhuriyet Okulu bahçesinde diğer günler pazar yerinde verilecek.

MENTEŞE’DE LİSE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK MOBİL OYUN GELİŞTİRME EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Menteşe Belediyesi Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezi’nde Lise Grubu öğrencileri için verilecek olan Pixel Art tasarım programı eğitimi ve 2D Unity oyun geliştirme eğitimlerine başvurular 20 Mart’ta başlıyor.

FTSO’DA VİZE HİZMETİ 15 MART’TA BAŞLIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi ve Ticaret Odası’nda, vize hizmeti 15 Mart 2023 Çarşamba gününden itibaren başlıyor. Kosmos Vize Hizmetleri tarafından verilecek hizmet kapsamında Yunanistan’a shengen vizesi başvuruları, FTSO hizmet binasında açılan vize ofisinde hafta içi her gün 09.00–16.00 saatleri arasında yapılabilecek. 

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN POLİS MEMURU VE KIZLARI TOPRAĞA VERİLECEK

Hatay'da görev yapan Muğlalı polis memuru Emine Çakır ile iki kızı, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde göçük altında kalarak hayatlarını kaybetti. Anne ve kızlarının enkazdan çıkartılan cenazeleri Muğla'nın Marmaris ilçesinde toprağa verilecek.

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN GENÇ REHBER BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde Marmarisli rehberlerden Tahsin Cem Efe, enkaz altından kurtarılmasının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

MSKÜ TARAFINDAN DEPREM BÖLGESİNDE YEMEK HİZMETİ VERİLECEK

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından deprem bölgesinde günlük üç öğün yemek hazırlanmak üzere erzak ve aşçılar yola çıktı.

KÖYCEĞİZ’DE 292 KİŞİ KONUT SAHİBİ OLACAK

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde toplu konut projesi çerçevesinde 292 adet konut yapılıp hak sahiplerine verilecek. Kura ile hak sahiplerinin belirleneceği Köyceğiz Toparlar Kentsel Yenileme Projesi'nin 292 sosyal konutunun kura tarihi de belli oldu.

ÜNLÜ OYUNCU PAKİZE SUDA, MUĞLA'DA DEFNEDİLECEK

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki hastanede dün hayatını kaybeden ünlü oyuncu ve yazar Pakize Suda, yarın Muğla'da toprağa verilecek.

KAYMAKAMLIK KUPASI SATRANÇ TURNUVASI BAŞLADI

Fethiye Kaymakamlık Kupası Satranç Turnuvası, Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Uygulama Oteli’nde başladı. 2 gün boyunca sürecek olan turnuvanın sonunda dereceye girenlere ödülleri verilecek.

MENTEŞE’DE 14 FARKLI BRANŞTA SPOR VE DANS KURSU

Menteşe Belediyesi tarafından her yıl ücretsiz olarak çocuk ve yetişkin olmak üzere iki dalda verilecek olan kış dönemi kurslarına kayıtlar başladı. Kurs başvuruları, 15 Ekim 2022 Cumartesi gününe kadar devam edecek.

MENTEŞE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA ‘HAVACILIK TANITIMI’

Menteşe Belediyesi ve özel bir okul işbirliğinde düzenlenecek 'Havacılık Tanıtımı ve Uçaklar Nasıl Uçar' etkinliği ile ilkokul öğrencilerine uçaklar nasıl uçar, pilotlar, uçak bakımı, hava trafik kontrolü gibi birçok konuda bilgiler verilecek.