Yabancı Turist Haberleri

Yabancı Turist Haberleri

Fethiye’de Yerli Ve Yabancı Turistlerin Zeytine İlgisi

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Üzümlü bölgesinde zeytin ağacı budama eğitimi verdi.

Tüm rotalar Bodrum’a çevrildi

Turizmin vazgeçilmez adresi Bodrum, kruvaziyer turizminde de vazgeçilmez bir lokasyon haline geldi. Özellikle İlkbahar ve Sonbahar mevsimlerinde çarşı esnafına can suyu olan kruvaziyer gemileri ile gelen ilçeye yabancı turist sayısı yaklaşık 100 bini geçti.

Başkan Hıra Salı Pazarı’nı Değerlendirdi

Fethiye Sabit Ve Seyyar Pazarcılar Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, yaz sezonunu değerlendirdi. FRT TV mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Başkan Hıra, yaz sezonunun bitmesine sayılı günler kala yabancı turist sayısında azalma olduğunu belirtti.

Dev Maç Öncesi Formalara İlgi Yoğun

Fethiye Salı Pazarı’nda, bugün oynanacak Galatasaray – Bayern Münih şampiyonlar ligi maçı için formalara ilgi arttı. Yerli ve yabancı turistler, dev müsabaka için formalarını Salı Pazarı’ndan tercih ediyor. Salı Pazarı esnafı Erdi Uluçay, maçtan dolayı formalara rağbetin arttığını mikrofonlarımıza anlattı.

Salı Pazarı Esnafı Maliyetlerden Şikayetçi

Fethiye’de her Salı günleri kurulan Salı Pazarı’nda esnaf, hem maliyetlerden hem de yabancı turistlerin eskisi gibi alışveriş yapamadığından şikayetçi durumda. Salı Pazarı esnafı Hakan Dağdelen, FRT TV mikrofonlarına çeşitli açıklamalarda bulundu.

Yabancılara Konut Satışı Azaldı

Yıllık 3 milyon yabancı turisti ağırlayan Muğla bölgesinde Fethiye Ölüdeniz, Ortaca Dalyan, Marmaris, Datça ve Bodrum’da çok sayıda yerleşik yabancı vatandaş yaz kış ikamet ediyor.

Vatandaşlar sahillere akın etti

 Bodrum’da Eylül ayının son haftasında sıcak havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti. Kavurucu sıcakların geldiği ilçede hava sıcaklığı 38 derecelere kadar ulaştı.

Fethiye’de Alabalığa Yoğun İlgi

Fethiye’de kilosu 120 liraya satılan alabalığa, yerli ve yabancı turistler ilgi gösteriyor.

Muğla’ya gelen turist sayısında yüzde 15 artış

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Antalya ve İstanbul'dan sonra en fazla yabancı turist ağırlayan Muğla'ya gelen turist sayısı 8 ayda 2 milyon 429 bin 981'e ulaşarak bir önceki yıla oranla yüzde 15 oranında artış gösterdi. Geçen yıl aynı dönemde Muğla'ya 2 milyon 116 bin 965 yabancı turist girişi olmuştu.

Giyim pazarına yabancı turist akını

Fethiye salı pazarında yabancı turistlerin alış veriş yapmasıyla yoğunluk yaşanıyor. Turistler daha çok giyim pazarında alışveriş yaparak, pazar esnafına can suyu oluyor.

Kredi kartından alışveriş, hırsız turistleri yakalattı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir şahsa ait çantayı çalan yabancı turistler, çaldıkları çantadan ele geçirdikleri kredi kartı ile alışveriş yapınca yakayı ele verdi.

Giyim Pazarı’na yoğun ilgi

Fethiye’de Salı günleri kurulan Giyim Pazarı’na yabancı turistlerin ilgisi yoğun oldu.

Yabancı turistin drift tutkusu pahalıya mal oldu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde boş arazide drift yapan yabancı turiste trafik polisleri tarafından 20 bin 342 TL idari para cezası uygulanarak ehliyetine 2 ay el konuldu. Turistin tehlikeli şovu güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi.

Kadın Azmağı tekne turlarına vatandaşlardan yoğun ilgi

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Sakin Kent ünvanlı Akyaka mahallesindeki kadın azmağında düzenlenen tekne turlarına yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Su sporlarına rağbet devam ediyor

Dünyaca ünlü tatil kentlerinden Muğla’nın Marmaris ilçesine gelen yerli ve yabancı turistler, deniz, kum, güneş, gece hayatı eğlencelerinin yanı sıra alternatif eğlencelere de yoğun ilgi gösteriyor. Bu sene güvenlik önlemlerinin had safhaya çıkartıldığı ve deniz üzerinde yapılan jet ski, tekne paraşütü, jet car ve diğer heyecanlı su sporları aktivitelerini tercih eden turistler muhteşem bir eğlence olduğunu belirtiyorlar.

Fethiye’de Gündüz Güneş , Gece Eğlence

Fethiye’ye gelen yerli ve yabancı turistler gün boyu sahillerde güneşlenip bronzlaşırken, geceleri de bulundukları tatil köyleri ya da hotellerdeki animasyon ekipleri tarafından düzenlenen özel gösterilerde bol bol eğleniyorlar. Fethiye ve çevresine gelen turistler, günlerini gün ederken Fethiye’nin doğal güzelliklerinin tadını da çıkarıyorlar.

Saklıkent’e ziyaretçi akını

Seydikemer’de bulunan dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu, sıcaktan bunalan doğaseverleri ağırlıyor. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Saklıkent Kanyonu girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor.

Okaliptüs ağaçları 'ilanı aşk tahtası'na döndü

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Gökova Körfezi'ne kıyısı bulanan Akçapınar Mahallesi'nin girişindeki 86 yıllık okaliptüs ağaçları yerli ve yabancı turistlerin ağaçların gövdesine kesici aletler ile aşk mesajları yazması nedeniyle 'ilanı aşk tahtası'na döndü.

Tatil için Ölüdeniz’i tercih edenler, araç kuyruğu oluşturdu

Yaz tatilini Fethiye Ölüdeniz'de geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistler, Fethiye-Ölüdeniz yolunda araç kuyruğu oluşturdu.

Ölüdeniz'de Ağustos yoğunluğu

Turizm sezonu devam ederken tatil için Fethiye’ye gelen yerli ve yabancı turistler Ölüdeniz'e akın etti. 

Kelebekler Vadisi'ne jandarmadan uyarı tabelası

Kelebekler Vadisi'nin kayalıklarına çıkan yerli ve yabancı turistler, tehlikeye aldırış etmeden uçurumun kenarında fotoğraf çektirmeyi sürdürüyor. Vatandaşların güvenliği için Jandarma ekipleri bölgeye uyarı tabelaları astı.

7 ayda 1 milyon 779 bin yabancı turist

Antalya ve İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en fazla yabancı turist ağırlayan Muğla’ya 7 ayda 1 milyon 779 bin 356 yabancı turist girişi oldu. Geçen yıl aynı dönemde Muğla’ya 1 milyon 501 bin 043 yabancı turist girişi olmuştu. 2022 yılına göre Muğla’ya gelen turist sayısındaki artış oranı yüzde 19 olarak gerçekleşti.

Sakin Kent'in çevreci tekne sayısı 9’a çıktı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı NASA'nın resmi sosyal medya hesabından 'Vay be. Güzelliğini yaşayın' notu ile paylaştığı, her yıl 1 milyondan fazla yerli ve yabancı turistin tekne turuna çıktığı 'Sakin Kent' ünvanlı Ula Akyaka'daki Kadın Azmağı'nda çevre dostu teknelerin sayısı artıyor.

Selimiye Halk Plajı, Vatandaşların İlgisini Çekiyor

Yaz aylarında pek çok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Marmaris’in turistik mahallelerinden Selimiye, Sığliman bölgesinde yer alan halk plajıyla da ilgi çekiyor.

Saklıkent Kanyonu’na Ziyaretçi Akını Devam Ediyor

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu, sıcaktan bunalan doğaseverleri ağırlıyor. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Saklıkent Kanyonu girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor.

Mural Resim Çalışması Turistlerin ilgisini Çekti

Menteşe Belediyesi tarafından Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nin avlusunda bulunan duvara grafiti sanatçısı Erdem Aylı tarafından yapılan “Menteşe’nin Milli Mücadele yılları” adlı Mural Resim çalışmasına yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Denizden 1 saatte yarım ton çöp çıktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde deniz dibi temizliği yapan dalgıçlar, 1 saatte yarım ton çöp çıkardı. Çöpleri gören yerli ve yabancı turistler ise hayrete düşürdü.

Deniz Kaplumbağaları İlgi Çekti

Fethiye Körfezi’nde Deniz Kaplumbağaları yerli ve yabancı turistlerin ilgini çekti. Körfezin kıyılarına gelen kaplumbağalar vatandaşlar tarafından hayranlıkla izlendi.

Hisarönü’nde Hanutçu Denetimi Yapıldı

Fethiye’de yerli ve yabancı turistlerin alışveriş etmeleri için belirli dükkânlara götürerek haksız kazanç sağlayan hanutçulara, ceza kesildi.

Bayram Bitti, Tekne Turlarına İlgi Düştü 

Kurban Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistler 12 Adalar ve 6 adalar tekne turlarına yoğun ilgi gösterdi. Bayramın bitmesiyle turlara ilgide azaldı.