Yabancı Uyruklu Haberleri

Yabancı Uyruklu Haberleri

18’i yabancı uyruklu 21 dolandırıcı gözaltına alındı

Ortaca Merkezli yapılan dolandırıcılık operasyonunda 21 zanlıdan büyük bir kısmı yabancı uyruklu 19’u tutuklandı, 2’si ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Zanlıların piyasayı bugüne kadar 55 milyon lira dolandırdıkları iddia ediliyor.

Fethiye'de kaybolan 4 yaşındaki yabancı uyruklu çocuk bulundu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kaybolan 4 yaşındaki Rus uyruklu çocuk yaklaşık 4 saatlik arama sonucu bulunarak ailesine teslim edildi.

Dublin - Bodrum Uçağında Olay Çıktı

İrlanda’dan Milas-Bodrum Havalimanı’na gelen uçaktaki sarhoş oldu, uçağı birbirine kattı. Uçaktaki başka bir yolcuya saldıran yabancı uyruklu kadın, havalimanında gözaltına alındı.

Dağda mahsur kalan turistleri AKUT kurtardı

Marmaris’te tatillerini geçiren yabancı uyruklu iki kişi, gezi için çıktıkları İçmeler Mahallesindeki dağlık alanda mahsur kaldı.

7 ayda 415 çift dünya evine girdi

Marmaris Belediyesi Evlendirme Dairesi, 2023 yılının ilk 7 ayında 415 çiftin nikahını kıydı. Ayda ortalama 60 çiftin nikahı kıyılırken, her sene olduğu gibi bu sene de yabancı uyruklu evlilikler dikkat çekti.

Menteşe’de İlk 7 Ayda 407 Nikâh Kıyıldı

Menteşe Belediyesi Evlendirme Memurluğu tarafından bu yılın ilk 7 ayında 407 nikâh işlemi gerçekleştirildi. Nikâh işlemlerinin 29’u yabancı uyruklu evliliği olarak kayıtlara geçti.

Yabancı uyruklu iki kardeş uyuşturucudan tutuklandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan yabancı uyruklu iki kardeş, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Vize ihlali olan 35 yabancı uyruklu vatandaş yakalandı

Muğla genelinde düzensiz göç ile mücadele çerçevesinde yapılan “huzur” uygulamasında vize ihlali bulunan toplam 35 yabancı uyruklu şahıs yakalandı.

Yabancı uyruklu 3 şüpheli gözaltına alındı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, sahte dolarla alışveriş yaptığı iddia edilen yabancı uyruklu 3 şüpheli gözaltına alındı.

KOSTÜMLERLE DENİZE GİRDİLER

Fethiye’de yaşayan yabancı uyruklu bir grup, yardıma muhtaç çocuklar ve sokak hayvanları yararına gerçekleştirilen etkinlikte kostümlerle denize girdiler.

FETHİYE YABANCILARIN DÜĞÜN MERKEZİ OLDU

Muğla'nın Fethiye ilçesi 2022 yılında yabancı uyruklu vatandaşların evlenme merkezi oldu. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi hem balayı hem de nikah ve düğün için Fethiye'yi tercih eden 25 ülkeden 513 yabancı uyruklu vatandaş Fethiye'de dünya evine girdi. Geçen yıla göre 3 kattan fazla yabancı evliliğin yaşandığı Fethiye'de evlenen yabancılar balayını da burada geçirdi.

YOL KONTROLÜNDE 144 GÖÇMEN YAKALANDI

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca Ula ilçesi Gökçe Mahallesinde Akyaka Jandarma Karakol ekipleri tarafından gerçekleştirilen önleyici kolluk devriyesi esnasında 3 kapalı kasa panelvan kamyonette yabancı uyruklu şahısların olduğu tespit edilmiştir.

Terör Örgütü DEAŞ’a para gönderen 4 kişi yakalandı

Muğla'nın Seydikemer ve Ortaca ilçelerinde terör örgütü DEAŞ'a para gönderdiği iddia edilen yabancı uyruklu 4 kişi gözaltına alındı.

FETHİYE’DE İNSAN TACİRİ OPERASYONU; 10 TUTUKLAMA

Muğla'nın Fethiye ilçesi Yanıklar Mahallesinde yasa dışı yollardan yabancı uyruklu şahısları deniz yolu ile kaçırma girişiminde bulunan 10 kişi Jandarmanın operasyonu sonrası adli makamlarca tutuklandı.

MARMARİS'TE BELGESİZ ÇALIŞAN 12 YABANCI UYRUKLU İŞÇİ YAKALANDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 200 polisin katılımı ile eş zamanlı işletme denetimleri yapıldı. Düzensiz göçmen kaçakçılığı, yasadışı konaklama ve kayıt dışı istihdam ile mücadele kapsamında yapılan denetimlerde 9 işletmede 12 yabancı uyruklu kaçak işçi yakalandı.

YABANCI UYRUKLU ŞAHIS YOL ORTASINDA ÖLÜ BULUNDU

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yol ortasında yabancı uyruklu bir kişi ölü, bir kişi de yaralı olarak bulundu.

MADNASA TÜRKBÜKÜ'NE İNGİLİZ VE ORTA DOĞU PAZARINDAN TALEP YAĞIYOR

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yatırımlarını sürdüren AB Grup Holding, 1 Ağustos itibariyle projelerini tamamladığı Madnasa Türkbükü'nde yaşamı başlattı. Bu çerçevede, başta İngiltere olmak üzere orta doğunun çeşitli ülkelerinden yabancı uyruklu vatandaşlara satış yapıldığını söyleyen AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Muhsin Bayrak, " Madnasa Türkbükü'nde Ağustos itibariyle yaşam başladı. 20 gündür inanılmaz bir canlılık ve inanılmaz bir talep var. Helikopter ile 2 müşteri evlere bakmaya geldi. Dünyanın gözü şuan Bodrum'da " dedi.

YABANCILAR PAZARI DOLDURDU

Her hafta kurulan ve taze ürünlerin bulunduğu Salı Pazarı’nda yoğunluk yaşanıyor. Yabancı uyruklu vatandaşlar meyve sebze alış verişi için Salı Pazarı’nı tercih etti.

TAKSİDE UNUTULAN 47 BİN LİRAYI SAHİBİNE ULAŞTIRDI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir taksici yabancı uyruklu şahsın takside unuttuğu içinde 47 bin TL para bulunan çantayı sahibine ulaşıp teslim etti. Bu örnek davranış taksici arkadaşları tarafından da alkışlanırken İngiliz uyruklu şahıs çantayı teslim aldıktan sonra' Türkleri çok seviyorum. Türklere çok güveniyorum. Onun içinde 14 yıldan bu yana Türkiye'de ve Fethiye'de yaşıyorum' ifadelerini kullandı.

Uçuruma devrilen ATV sürücüsü yaralandı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen trafik kazasında uçuruma devrilen ATV sürücüsü yabancı uyruklu şahıs yaralandı.

PAZAR DOLDU TAŞTI

Fethiye'de yaşayan ve turistik amaçlı olarak gelen yabancı uyruklu turistler, giyim ve meyve sebze alış verişi için Salı Pazarı’na akın etti.

YABANCI UYRUKLU 3 KİŞİ YARALANDI

Muğla Denizli yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında yabancı uyruklu 3 kişi yaralandı.

ÇALIŞTA KAZA! YABANCI UYRUKLU 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Cahit Begenç Bulvarı’nda trafik kazası gerçekleşti. 2 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralanırken 1 yabancı uyruklu vatandaş ise hayatını kaybetti.

Menteşe’de ilk 7 ayda 417 nikâh kıyıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 2022 yılının ilk 7 aylık 417 nikah işlemi yapılırken, işlemlerinin 19'u yabancı uyruklu evliliği olarak kayıtlara geçti.

İngilizler’in Tercihi Cuma Pazarı

Fethiye’de yaşayan ve turistik amaçlı olarak gelen yabancı uyruklu turistler alış veriş için tercihi Cuma Pazarı oldu.

Başkan Atay yabancı öğrencilerle bir araya geldi

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Erasmus projesi çerçevesinde Efeler'e gelen yabancı uyruklu öğrencilerle buluştu.

Yüzlerce turistin önünde jiletle kendine zarar verdi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bunalıma giren yabancı uyruklu genç, jiletle vücudunun çeşitli yerlerini kesti. Ağır yaralanan genç, hastaneye kaldırıldı.

Yabancı uyruklu göçmen kaçakçısı tutuklandı

Düzensiz göçle mücadele calışmalarında Muğla il Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu Fethiye Katrancı Koyuna H.D. isimli şahsın araç ile yasadışı göçmen getireceği bilgisi alındı.

Ortaca’da 610 gram esrar ele geçirildi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde yapılan operasyonda 610 gram uyuşturucu ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 yabancı uyruklu kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fethiyeli Boksör Kubilay Alcu, Avrupa Altın Şampiyonluğu Yolunda

Yabancı uyruklu bütün Rakiplerini eleyerek Avrupa Şampiyonluğu Ünvan maçına hak kazanan Fethiye'nin Yenilgisiz Namağlup Profesyonel Boksörü Kubilay Alcu, 24 Temmuz Cumartesi günü Arnavutluk Tiran'da Avrupa Altın Kemer Şampiyonluğu Ünvan maçı için ringe çıkacak.