Yasağı Haberleri

Yasağı Haberleri

Başkan Çıralı: ”İnşaat Faaliyetleri, 11 Mart’a Kadar Bitirilmeli”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 2024 yılı turizm sezonunda İngiltere’den Dalaman’a uçuşların 11 Mart’ta başlayacağını vurgulayarak, inşaat faaliyetleri yasağının da, gelen misafirleri mağdur etmeyecek şekilde belirlenmesi gerektiğini söyledi. Osman Çıralı, inşaat sektöründeki Oda üyeleri başta olmak üzere, inşaat yapan bölge sakinlerinin de 11 Mart’ta başlayacak turizm sezonuna uygun planlama yapmaya davet etti. Başkan Çıralı, ayrıca turizmle bağlantılı işyerlerine de 11 Mart’ta başlayacak sezona hazırlanarak, hizmete açılması çağrısı yaptı.

Ortaca'da Meralar Denetim Altında

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çayır, mera ve yem bitkileri faaliyetleri kapsamında otlatma yasağı döneminde olan meralarda yasağa uyulup uyulmadığı denetlendi.

Yürüyüş yoluna giren motorlar tehlike saçıyor

Fethiye’de Dispanser Sokak’tan motosiklet geçişi yasak olmasına rağmen vatandaşlar, motor kullanmaya devam ediyor.

Önce hapis cezası verildi, sonra tahliye edildi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde evine ziyarete gelen arkadaşı Ömer Karaca'yı av tüfeğiyle öldürdüğü gerekçesiyle, müebbet hapis talebiyle yargılanan Kezban Çelik için mahkeme 10 yıl hapis cezası verirken haksız tahrik ve iyi hal indirimi verdi. Mahkeme, Kezban Çelik için yurt dışı yasağı koyup tahliyesine karar verdi.

Muğla’da müzik yasağı sona erdi

Muğla İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla saat 00.00’a kadar olan müzik yasağı kararı sona erdirildi.

Başkan Ayyıldız ‘’Antalya yaptı, sıra Muğla’da, müzik yasağı kaldırılsın’

Muğla’nın Marmaris ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 16.06.2023 tarihli müzik yayınlarının 24.00' kadar yapılması maddesinin iptal edilme kararının aynısının, tüm turizm şehirlerinde uygulanmasını talep etti.

Propaganda Yasağı Bugün Başlıyor

Yüksek Seçim Kurulu 12 Mart 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve 28’nci Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimlerinde uygulanacak kuralları duyurmuştu. 

DOMATESTE İHRACAT YASAĞI KALKTI

Domates üreticilerinin büyük tepkisini çeken ihracat yasağı kaldırıldı.

DOMATESE İHRACAT YASAĞINA TEPKİLER DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 3 Mart’ta aldığı kararla, 14 Nisan tarihine kadar domates ihracatını kısıtlaması sonrası, Ege bölgesindeki üreticilerin kararı protesto etmeleri sürüyor. Sabah saatlerinde Karaçulha Toptancı Hâli’nde toplanan çiftçiler, yol kapatma eylemi kararı almışlardı. Şimdi ise üreticiler merakla, kararın Bakanlıkça geri çekilip çekilmeyeceğini bekliyor

DAŞAR, “GECENİN BU SAATİNDE TOPLANDIK, EKMEK DAVASINDAYIZ”

Karaçulha Toptancı halinde bir araya gelen domates üreticileri, ihracat yasağına tepki göstermek için yol kapatma eylemi yapma kararı aldı

KAÇAK YAPILARA BETON YASAĞI

Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak yapılarla mücadele çerçevesinde, ilçede faaliyet gösteren beton döküm firmalarına “ruhsatsız yapılara beton dökülmemesi” yönünde resmi yazı gönderildi.

GÖÇMENLERİN KAYITSIZ BARINMASINI SAĞLAYAN 9 ŞAHSA ADLİ KONTROL

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yasa dışı yollar ile yurtdışına kaçmak için ilçeye gelerek otellerde belgesiz konaklayan düzensiz göçmenlere ve konaklama tesisi yetkililerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 9 şahıs adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

GÖÇMENLERİN KAYITSIZ BARINMASINI SAĞLAYAN 9 ŞAHSA ADLİ KONTROL

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yasa dışı yollar ile yurtdışına kaçmak için ilçeye gelerek otellerde belgesiz konaklayan düzensiz göçmenlere ve konaklama tesisi yetkililerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 9 şahıs adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

MUĞLA'YA İNGİLİZ TURİST AKINI

Pandemi öncesi yıllık 3 milyon turist ağırlayan Muğla, son iki yıl koronavirüs salgını nedeniyle uluslararası uçuşların kapalı olması ve seyahat yasağı nedeniyle 2020 yılında 695 bin 314, 2021 yılında 1 milyon 083 bin 589 yabancı turist ağırladı.

FETÖ ŞÜPHELİSİ DOKTOR İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Muğla'da, hastanede tedavi gören uzman çavuşla tartışarak, darbedildiğini iddia eden ve hastanenin güvenlik kamerası görüntülerinde iftira attığı belirlenen, hakkında FETÖ üyeliği suçlamasıyla dava açılan Tahir Tarımer, ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık Tarımer, yöneltilen suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti, Tarımer hakkında adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağının devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

AV SEZONU AÇILDI! ÇEŞİTLER TEZGÂHLARA GELMEYE BAŞLADI

1 Eylül itibariyle av yasağı bitti, Fethiye’de tezgâhlar balık dolmaya başladı. Sezonun ilk günü lopanın kilosu 70 liradan, çupra ise 140 liradan satılıyor. Balık avı yasağının bitmesiyle sezonun ilk balıkları tezgâhlara geldi. İlk günde tezgâhlarda palamut, hamsi, istavritin bol olduğu gözlendi.

GİRGİN ORTACA DALYAN’DA: “BÜTÜN YASAKLAR KALKTI, TEK MÜZİK YASAĞI KALDI”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve İl Yönetim Kurulu ile birlikte Dalyan'da esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Belediye ekipleri 421 inşaat faaliyeti durdurdu

Bodrum Belediyesi ekipleri, kaba inşaat faaliyetlerinin durdurulduğu 1 Haziran 2022 gününden bu yana sürdürdükleri denetimlerde, yasağı hiçe sayarak çalışmalarına devam eden toplam 421 inşaat faaliyetini durdurdu.

MTO Başkanı Ayhan; “Müzik yasağının kaldırılması için girişimlerimizi sürdürüyoruz”

Marmaris Ticaret Odası Başkanı S. Mutlu Ayhan, gece 01.00'da başlayan müzik yayını yasağının, turistleri olumsuz yönde etkilediğini iddia ederek, önümüzdeki aylarda ilçeye gelmesi planlanan turist sayısında azalma yaşanmaması için yasağın kaldırılmasını istedi.

CHP’li Erbay: ‘Turistlere gece 1’de otele geri dönün diyemeyiz’

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında konulan yasakların kaldırılmasına rağmen müzik yasağının devam etmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Milyonlarca insanın hayatını kazandığı turizm sektöründe sezonun açıldığı bir dönemde müzik yasağının gece 12.00’den 01.00’e uzatılması turizme ve eğlence sektörüne büyük darbe vuracaktır.” dedi.

Müzik Yasağında Saatler Uzatıldı

İçişleri Bakanlığı, müzik yayın saatlerini yeniden belirlendi. Pandemi sürecinde saat 00.00’da sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saati gece 01.00’e kadar uzatıldığını açıkladı.

GİRGİN: ‘BÜTÜN YASAKLAR KALKTI MÜZİK YASAĞI HARİÇ!’

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, bütün pandemi tedbirleri kaldırılırken, artık maskeler bile çıkarken, gece 12’den sonra müzik yasağının devam etmesinin nedenini sordu. Girgin şu açıklamalarda bulundu:

BALIK FİYATLARI CEP YAKIYOR

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan ve aynı zamanda protein kaynağı bir besin olduğunu ifade ediyor. Fethiye'de mevsim balığı olarak İstavrit, sokarca, uskumru, mercanlar en çok tercih edilerek tüketilen balıklar arasında. Balık fiyatlarının yükselmesinden dolayı sağlık açısından çok faydalı olan balığa vatandaşlar ulaşmakta güçlük çekiyor.

CHP’Lİ ERBAY: ‘BÜTÜN YASAKLAR KALKTIYSA MÜZİK YASAĞI DA KALKMALIDIR’

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, pandemi nedeniyle ağır darbe alan, milyonlarca insanın hayatını kazandığı turizm sektöründe rezervasyonların başlayacağı bir dönemde gece 12’den sonra müzik yasağının devam ediyor olmasının turizme ve eğlence sektörüne büyük darbe vuracağını söyledi.

MTO Başkanı Ayhan, “Müzik yasağı sona ermeli”

Geçtiğimiz günlerde salgın tedbirlerinde esnemeye gidilirken, müzik yasağının hala devam ediyor olması konusunda bir açıklamada bulunan Marmaris Ticaret Odası Başkanı S. Mutlu Ayhan, 'Müzik yasağı sona ermeli' dedi.

Girgin Mekân Sahiplerinin Ve Müzisyenlerin Talebini Tbmm’ye Taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, müzik ve eğlence sektörünün önemli sorunlarından birini TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada dile getirdi. Girgini pandemi sürecinde normalleşme adımları atılmasına rağmen, gece 12’den sonra müzik yasağının devam etmesini eleştirdi. İçişleri Bakanlığı’na konu hakkında yazılı bir soru önergesi de veren Girgin açıklamasında şunları söyledi:

Maske Zorunluluğu Kaldırıldı

Maske yasağı kaldırıldı mı, sorusu 2 Mart itibarıyla gündeme geldi. Sağlık Bakanı Koca'nın maske yasağı için Bilim Kurulu Toplantısı'nı işaret etmesinin ardından maske yasağı ile ilgili son dakika açıklamalarına gözler çevrildi. Bakan Koca son açıklamasında, "Bundan sonra artık açık alanda maske yok," dedi.

Tehlikeli köpeği olanlar dikkat!!!

7332 sayılı "Hayvanları Koruma Kanunu İle Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" 14/07/2021 tarihli ve 31541 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpekler tehlike arz eden hayvanlar olarak belirlendi. tehlike arz eden köpekleri üretmek, sahiplenmek, sahiplendirmek, barındırmak, beslemek, takas etmek, sergilemek, hediye etmek ve bunların ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak yasaklandı. Bu kanuna aykırı davrananlara 11 bin TL. sokağa terk edenler 30 bin TL ceza uygulanarak hayvanlarına el konulacak.

Amerikalı Helikopter Teknisyeni Ezgi’nin Hayatını Kararttı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde NATO'da görevli Sikorsky helikopter teknisyeni olan ABD'li Reginald Thevenin çarptığı 18 yaşındaki Ezgi Aydındağ'ın hayatını cehenneme çevirdi. Omurilik sinirleri kopan ve iki defa ağır ameliyat geçiren Ezgi yatağa bağımlı kalırken, yüzde yüz kusurlu bulunan ABD'li Thevenin hakkında yurtdışına çıkış yasağı konularak, serbest bırakıldı. Ezginin ailesi ise kızlarının bu hale gelmesine sebep olan ABD'nin serbest kalmasına isyan ediyor.

Fethiye’de tezgahlar şenlenecek, fiyatlar düşecek

Su ürünleri avcılığı Akdeniz'de 15 Eylül'de diğer denizlerde 1 Eylül'de başlayacak olup 15 Nisan 2022’de tüm denizlerde sona ereceğini bildirdi. Fethiye balık pazarı esnafı, pazarda balık çeşitliliğinin artacağını belirtip, fiyatlarında düşeceğini kaydetti.