Yaşlılar Haberleri

Yaşlılar Haberleri

Büyükşehir’den Yaşlılara Saygı Haftası’nda farklı etkinlikler

18-24 Mart Yaşlılar Haftası Muğla’da Büyükşehir Belediyesi’nin farklı etkinlikleriyle kutlandı.

MEAH’ta Sağlıklı Yaş Alma Merkezi Yaşam Polikliniği Hizmete Açıldı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Sağlıklı yaş alma merkezi yaşam polikliniği hizmete açıldı.

Vali Akbıyık’tan Yaşlılara Saygı Haftası Mesajı

Muğla valisi İdris Akbıyık 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası çerçevesinde yayımladığı mesajında yaşamın her anında genç nesle rehberlik eden, tecrübeleri ve bilgi birikimleriyle geleceğe ışık tutan yaşlıların en değerli varlıklar olduğunu açıkladı.

Alzheimer Derneği’nde Moral Etkinliği

Fethiye Alzheimer Derneği’nde yaşlı vatandaşları sosyalleştirmek amacıyla müzik dinletisi programı düzenlendi.

Yaşlılar Satranç Oynayarak Keyifli Vakit Geçirdi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Sağlıklı Aktif Yaşam Programı (SAYAP) projesi kapsamında FETAV binasında yaşlılar bir araya gelerek satranç oynadı. 60 yaş üzeri yaşlı vatandaşların satranç aktivitesi renkli görüntülere sahne oldu. İkinci kademe satranç antrenörü ve hakemi Simber Cana Özdilek, mikrofonlarımıza satranç aktivitesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaşlı Çınarlar Doyasıya Eğlendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle 100 Yaş Evi sakinleri ile Yaş Alanlar Eğlencesi düzenledi.

Başkan Akdenizli’den 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Tokat’ın Dünya Yaşlılar Günü Mesajı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Akbıyık’tan yaşlılar günü mesajı

Muğla Valisi İdris Akbıyık 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında yaşlıların dün ile bugün arasında bir köprü olduğunu açıkladı.

İkinci baharlarına dünya yaşlılar gününde “Evet” dediler

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan Abide Hasan Nuri Öncüer Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan Metin Uysal ve Suna Vural ikinci baharlarına dünya yaşlılar gününde girdi.

Yaşlılar, hamileler ve çocuklara uyarı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Suzan Demir Pektaş yaz aylarında güneşten korunma, giyim tercihleri, güneşten koruyucu krem seçimi tercihleri, çocuklarda güneş yağının ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek tehlikeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Söğütlü Yürek Camii Öğrencileri, Köyün Yaşlılarına Yapılan Ziyaretlere Devam Ediyor

Söğütlü Yürek Camii'nde eğitim gören öğrenciler, köylerinde yaşayan yaşlı amca ve teyzeleri ziyaret etmeye devam ediyor. Bugünkü ziyaret Mehmet Amca'ya..

Muğla protokolü huzurevi vatandaşlarının bayramını kutladı

Muğla protokolü, Muğla Abide Hasan Nuri Öncüer Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan yaşlıları ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

MAKAM ARAÇLARI YAŞLILARIN HİZMETİNE SUNULDU

Yaşlılara Saygı Haftası'nda Marmaris Belediyesi’nin makam ve müdürlük araçları yaşlılara tahsis edildi. Perşembe pazarında alışveriş yapan yaşlılar makam araçlarıyla evlerine taşındı.

YAŞLILAR HAFTASI ZİYARETİ VE YALNIZ DEĞİLSİNİZ PROJESİ

Her yıl Mart ayının 18 ile 24. günleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası nedeni ile Kaymakamımız Meral Uçar ve Ortaca Belediye Başkanımız Alim Uzundemir yaşlı vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret etti.

MARMARİS BELEDİYESİ, HUZUREVİ SAKİNLERİNİN GÖNLÜNÜ ALDI

Marmaris Belediyesi, Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında ilçedeki yaşlıların gönlünü aldı. Marmaris Belediyesi Dinlenme ve Huzurevi sakinleri, Burunucu Macera Parkı’nda kendilerine özel günde, Belediye tarafından tertiplenen programda güzel havanın tadını çıkardı.

FETHİYE 100 YAŞ EVİ YAŞLILARIN İKİNCİ EVLERİ OLDU

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üzeri vatandaşların sosyalleşmesi ve çeşitli etkinliklerle el becerilerinin arttırılarak zamanlarını daha verimli geçirmelerine yönelik hizmete sunduğu Fethiye 100 Yaş Evi büyük ilgi görüyor.

KÖYCEĞİZ’DE YAŞLILAR YOGA ÖĞRENİYOR

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 60 yaş üstü bireyler yoga faaliyetlerine katılarak gençleşmeye çalışıyor.

Yaşlılar Günü’nde huzurevi sakinleri yalnız bırakılmadı

1 Ekim Yaşlılar Günü nedeniyle, hayatlarını Marmaris Belediyesi Huzurevi'nde sürdüren yaşlılar için gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Köyceğiz’de yaşlılar buluştu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yaşlı, engelli ve emekliler kulübü buluşması gerçekleştirildi.

YAŞLILAR FİDAN DİKTİ

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter ve yönetimi Fethiye Huzurevi’ne ziyarette bulundu. Ziyaret sonrası Yeter ve yönetimi, yaşlılar ile fidan dikerek keyifli dakikalar yaşadı.

Yaşlılara saygı haftasında film izlediler

Bodrum Belediyesi, toplumda yaşlı bireylere ve yaşlılığa karşı yitirilen hassasiyetlere dikkat çekmek ve dayanışmaya katkı sağlamak için başlatılan Yaşlılara Saygı Projesi çerçevesinde büyüklere sinema keyfi yaşattı.

Kursiyerlerden yaşlılara mini konser

Fethiye Halk Eğitim Merkezi kurslarında eğitim gören kursiyerler 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Fethiye Belediyesi Huzurevi’nde kalan yaşlılara Türk Müziğimizin seçkin eserlerinden oluşan mini bir konser sundu.

ÖĞRENCİLER YAŞLILARI UNUTMADI

ÖĞRENCİLER YAŞLILARI UNUTMADI

MUĞLA VALİSİ ORHAN TAVLI’NIN 18-24 MART YAŞLILARA SAYGI HAFTASI MESAJI

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yaşlılara saygı haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Dalaman’da yaşlılara yönelik vefa projesi devam ediyor

Muğla'nın Dalaman ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca ilçe merkezi ve mahallerinde yaşayan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç 30 vatandaş için proje uygulanıyor.

Engelleri Aşan Okul’dan Yaşlılara Ziyaret

Engelleri Aşan Okul olarak adından söz ettiren Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bulunan Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri Muğla Büyükşehir Belediyesi Kısa Mola Merkezi ile beraber Muğla Büyükşehir Belediyesi 100 Yaş Evi’nde bulunan yaşlılarla bir araya geldi.

Sosyal Korumaya 655 Milyar 599 Milyon Tl Harcandı

Sosyal koruma harcaması 2020 yılında yüzde 20,9 artış göstererek 655 milyar 599 milyon TL oldu. Bu harcamanın ?,5'ini 646 milyar 2 milyon TL ile sosyal koruma yardımları oluşturdu. Sosyal koruma yardımlarında ise en büyük harcama 300 milyar 902 milyon TL ile emekli/yaşlılara yapılan harcamalar oluştururken, bunu 170 milyar 993 milyon TL ile hastalık/sağlık bakımı harcamaları takip etti.

Marmaris’te huzur evi sakinleri iki sene sonra ilk kez etkinliğe katıldı

Pandemi döneminde sıkı tedbirlerin uygulandığı Marmaris Belediyesi Huzurevi'nde kalan yaşlılar bu süreci sağlıklı bir şekilde atlattı. Hiçbir şekilde dışarı çıkmalarına izin verilmeyen; çalışan personelin de 15'er gün nöbetleşe çalıştığı huzurevi sakinleri yaklaşık iki sene sonra dışarıda bir etkinliğe katılmanın mutluluğunu yaşadı.

Sanal oyun Alzheimer riskine umut oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin TÜBİTAK'a yaptığı ve Alzheimer hastalığı riskini önlemeyi amaçlayan 'Geleceğin Sporu HADO ile Yaşlılarda Fiziksel Aktiviteyi Arttırmada ve Alzheimer Riskini Önlemede Alternatif Yöntem' projesinin kabulünün ardından uygulama çalışmaları sürüyor.