Yeni Haberleri

Yeni Haberleri

Fethiye’deki Gençler Ne Bekliyor

“Yeni Nesil Belediyecilik Gençlerle Olur” diyen Behçet Saatcı yapılan araştırma sonucunda “Fethiye Gençleri ne istiyor” başlığı altında kapsamlı bir çalışma yaptırdı.

Marmarisliler baharın keyfini çıkarıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde hava sıcaklığının 20 derece civarında olması ile vatandaşlar sahillere akın etti. Yürüyüş yapanların yanı sıra, sezona hazırlanan turizmciler de yeni sezondan umutlu olduklarını belirttiler.

Kökten, “Spora Yönelik Yatırımlar Hayata Geçirilecek”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın, Fethiye’deki programının ardından açıklamalarda bulundu. Kökten, 15 bin kişilik yeni şehir stadının müjdesini verdi. 

Saatcı,' Partiler Bizim İçin Araçtır'

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, seçim çalışmaları kapsamında Foça ve Yeni Mahalle’de halk buluşması gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu programlarda konuşan Saatcı, Fethiye’nin sahipsiz bırakıldığını dile getirdi. 

Kökten, “4 Yıldan Bu Yana Yatan Bir Belediye Var”

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten Yenievler Mahallesinde düzenlenen halk buluşmasında, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Kökten "Fethiye'nin il olması için söz aldım. Türkiye'de 19 ilçe il olacak. Ancak il olmak için müracaat eden 27 ilçe var. Önemli olan bu 19 ilçenin içinde yer almak” dedi. Bunun yanında 2025 yılında Fethiye bölgesine doğal gaz geleceğini hatırlatan, Başkan adayı Kökten "İmar planını tamamlamayan yerler, doğalgaz hizmetinden faydalanamıyor" diye konuştu.

Fethiye Belediyesi'nden Karaçulha'ya yeni hizmet

Fethiye Belediyesi, bölge vatandaşlarının talepleri doğrultusunda, Karaçulha mahallesinde yeni bir park ve taziye evi açıyor. Park ve taziye evinin açılış töreni, 20 Mart 2024 Çarşamba günü saat: 15.30’de, Karaçulha Mahallesi Eren Caddesi’nde gerçekleştirilecek.

Yıldız Kızlar Çim Hokeyi Muğla Şampiyonu Yatağan Ayser-Kazım Eren Ortaokulu

Açık Alan Yıldızlar Çim Hokeyi Türkiye şampiyonası Muğla finallerinde Bozüyük Yıldız Kızlar Çim Hokeyi takımı yenilgisiz Muğla şampiyonu olarak Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandı.

Saatcı: Akıllı Otopark Sistemi ile Trafiği Bir Nebze Olsun Rahatlatacağız

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, yeni dönemde Fethiye’de Akıllı Otopark Sistemini hayata geçireceklerini açıkladı. Saatcı hayata geçirilecek yeni sistemle boş park yerlerinin telefon uygulaması ile belirlenebileceğini kaydetti.

Gizli, “Mahallemizin Sorunlarını Hep Birlikte Çözeceğiz”

Fethiye’nin Karaçulha Mahallesine daha iyi hizmet etmek için aday olan Muhtar Adayı Hasan Gizli, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Hasan Gizli, “Mahalle sakinlerimiz ile birlikte hareket ederek mahallemizin sorunlarını hep birlikte çözeceğiz” dedi.

Saatcı: Sizin Yaptığınız Parklar Bizim Fethibey Parkının Zekatı Olur

Yeni dönemde yapmayı açıkladığı projelerine yönelik rakiplerinin eleştirilerine cevap veren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, "Bizim yaptığımız Şehit Fethibey Parkı'nın zekatı sizin yapığınız parklara eş değer. Biz hayal satmıyoruz, yapamayacağımız sözü vermeyiz." dedi.

Babataşı Mahallesine Yeni Park

Fethiye Belediyesi, ilçedeki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. Belediyenin Babataşı mahallesinde 3 dönümden büyük bir alanda yaptığı, içinde basketbol sahası, çocuk oyun grubu, 1636 çeşit bitki, 1546 metrekare çim alan ve çeşitli sosyalleşme alanlarının yer aldığı parkın açılışı törenle gerçekleşti.

İki Kardeşten Başkan Adayı Saatcı'ya Süpriz Fotoğraf

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı ile çocukken birlikte fotoğraf çektiren kardeşler, 15 yıl sonra yeniden aynı kareye girdi.

Babataşı Parkı Cumartesi Günü Açılıyor

Fethiye Belediyesi, Babataşı mahallesinde yeni bir parkı halkın kullanımına açıyor. Parkın açılış töreni, Cumartesi günü saat: 16.00’da, 724. sokakta gerçekleştirilecek.

Saatcı: 1500 Kişilik Nikah Ve Düğün Salonu Yapacağız

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 2019’da inşaat ruhsatı alınan fakat sonrasında rafa kaldırılan Nikah ve Düğün Salonu’nu kapsamını artırarak Fethiye’ye kazandıracaklarını açıkladı.

Çamköy Kapalı Etkinlik Alanının Temeli Bugün Atılıyor

Fethiye Belediyesi, Çamköy mahallesine hareketlilik getirecek ve pek çok ihtiyacı aynı anda karşılayacak “Çamköy Kapalı Etkinlik Alanı” için temel atma töreni gerçekleştiriyor. 15 Mart 2024 Cuma günü, saat: 16.00’da gerçekleştirilecek açılış törenine Fethiye Belediye Başkanı ve CHP’nin yeni dönem Belediye Başkan adayı Alim Karaca ile belediye yetkilileri başta olmak üzere, Belediye Meclis üyeleri, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu ile bazı siyasi parti temsilcileri ve Çamköy halkının katılmaları bekleniyor.

Saatcı: Belediye Konservatuarı Kuracağız

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, göreve gelmeleri halinde Fethiye Belediyesi bünyesinde Belediye Konservatuarını kuracaklarını açıkladı.

Kökten, “Tersane Ekonomimize Önemli Katkı Sağlıyor”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, tersane esnafını ziyaret ederek sorunları dinledi. Tekne imalatı ile bu bölgenin ekonomiye katkı sağladığını belirten Kökten, yeni tersane projesinin de ilgiyle karşılandığını söyledi.

BGC'den lise öğrencilerine seminer

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Bodrum'daki tüm liselerde "Medya okur yazarlığı" ve "Yeni nesil gazetecilik" konularıyla ilgili seminer düzenlemeye başladı.

Karaca'dan hayvan bakım evi için büyük söz!

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP’nin yeni dönem adayı Alim Karaca Yeşilüzümlü Halkevi’nin açılış töreninde çeşitli konulara değindi.

Menteşe’de Otogar Yolunda İkinci Etaba Geçildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 4 şeritli yol, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında Muğla Barosu ve AVM sapağı arasındaki yolda çalışmalar tamamlanarak trafiğe açıldı. 2. Etap olarak bu sapaktan yeni otogara kadar olan kısım kapatılarak genişletme ve sıcak asfalt çalışması başlatıldı.

Yumurta Çiftliği Üretim Merkezi Ve Yeşilüzümlü Halkevi Hizmete Açılıyor

Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü’de yaptırılan yumurta üretim çiftliği ve Yeşilüzümlü Halkevi 12 Mart 2024 günü, saat: 17.00’de hizmete açılıyor. İki tesisin açılışı, Yeşilüzümlü’deki Durmuş Demirci Sosyal Tesisi’nin içindeki yeni Halkevi’nde yapılacak.

Alim Karaca “Müfettişler Çöp Tenekelerinin Sac Kalınlığını, Parkelerin Boyunu Bile Ölçtüler”

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP'den yeni dönem adayı Alim Karaca, seçim kampanyası çerçevesinde mahallelerde halk buluşmalarına devam ediyor. Alim Karaca Cumartesi akşamı Çatalarık sakinleriyle bir araya gelerek, yurttaşların belediyeden taleplerini ve seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerini dinledi.

Seracılığı bıraktı, şoförlüğe başladı

Fethiye’de evli 2 çocuk annesi 37 yaşındaki Nihal Küçük evine maddi destek için dolmuş şoförlüğüne başladı. Yaklaşık 1 yıldır Fethiye Yenievler Çalıca hattında dolmuş şoförlüğü yapan Nihal Küçük; 'Kadınlar olarak başaramayacağımız iş yok. Seracılığı bırakınca minibüs aldım. Şoföre vermek istemedik. Direksiyona geçtim. Fethiye’nin şoför Nihal ablası oldum' dedi.

İnsan yaşama ömrü uzuyor, 2080 yılında 120 olarak öngörülüyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Muğla Aile Hekimleri Derneği tarafından Muğla’da düzenlenen ‘Aşı Okulu’ konferansına katılan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Esin Şenol, yeni aşılardan Zona ve RSV aşıları hakkında bilgi verdi. Şenol, yeni aşılardan Zona aşısının küçük yaşlarda geçirilen, fakat vücutta saklı kalan hastalıkların 50-70 yaşlarında tekrar uyanmasına engel olduğunu açıkladı.

Akdenizli: “Seydikemer’de Turizmi 12 Aya Çıkaracağız”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, yerel seçim çalışmalarına gece gündüz demeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Esenköy’de Dont ve Yayla Gökbenli hemşehrileriyle buluşan Akdenizli, yeni dönemde ilçeye kazandırılacak hizmetler ve projelere ilişkin bilgi verip; “Turizmi 12 aya yayacak Saklıkent Cam Teras ve Teleferik Projemiz var. Projemiz şekillendi. İnşallah bu projemizi hayata geçirirsek, Seydikemer’de turizmi 12 aya çıkaracağız” dedi.

Behçet Saatcı Mahalle Ziyaretlerini Yeşilüzümlü, Kızılbel Ve Söğütlü İle Sürdürdü

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Yeşilüzümlü, Kızılbel ve Söğütlü Mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Meclis Üyesi adaylarının da katıldığı ziyaretlerde, Behçet Saatcı'ya vatandaşların ilgisi büyük oldu. İlk halk buluşmasını Üzümlü'de gerçekleştiren Saatcı, bölge halkının yaşadığı sorunları dinleyerek not aldı. Yöneticilerin ilgisizliğinden dert yanan mahalle sakinleri Saatcı'dan şarap ve dastar gibi bölgeye ait ürünlerin marka haline getirilmesi için destek taleplerini iletiler. Vatandaşların taleplerini tek tek dinleyen ve not alan Saatcı, seçilmesi halinde Yeşilüzümlü'ye daha önce projesini hazırladıkları konaklama evini kazandıracaklarını açıkladı. Görev yaptıkları süre boyunca bölge halkına mahcup olacak bir şey yapmadığını hatırlatan Saatcı, "Bizim zamanımızda yapılan fakat şimdilerde kapalı olan Sağlık Kabinimizi yeniden aktif hale getireceğiz. Kahvehaneyi 1 Nisan'da yeniden faaliyete geçireceğiz. Belki Halk Evi tarzında yeni bir yapılanma ile." dedi.

Bodrum’da isale hattı patladı, yollar göle döndü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde hafta içinde devreye alınan yeni su ana isale hattı patladı. Bir araç mahsur kaldı, iş yerlerini su basarken yollar göle döndü.

Belediye Fen Lisesi öğrencileri, Fransa yolcusu

Fethiye Belediye Fen Lisesi bu yıl 55.'si düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazanırken, Tarih Eğitiminde Yenilikçi Okul Projeleri 2024 HİSTOLAB ödül başvuruları için hazırladıkları proje ile Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenecek olan ödül törenine katılmaya davet edildi.

Yeni Kültür Merkezi'nin temeli atılıyor

Muğla’ya en fazla yatırım yapan kurum olan Büyükşehir Belediyesi il genelinde tamamladığı ve temelini atacağı yatırımlara ara vermeden devam ediyor. 203 Milyon TL yatırımla Milas’a kazandırılacak Kültür Merkezi’nin temelini 4 Mart 2024 tarihinde atacak Büyükşehir Belediyesi 5 Mart 2024 tarihinde de Fethiye Karaçulha Toptancı Hali’nde 40 Milyon TL yatırımla yapılan Üretici Pazar yeri ve Sirke, Üzüm Şarap tesisinin açılışını yapacak.

Kökten, “Projemizi Esnaflarımız Olumlu Karşıladı”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, ekibi ile birlikte Fethiye Sanayi Sitesi esnafı ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan Adayı Kökten, “Yeni sanayi sitesi projemizin ses getirdiğini gördük. Ne kadar doğru bir proje olduğunu, esnafımızla konuştuğumuz zaman daha iyi anladık” dedi.