Yer Fıstığı Haberleri

Yer Fıstığı Haberleri

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.

Marmaris Belediye Başkanı Oktay: "Üretmenin Gururunu Yaşıyoruz"

Beş yıllık süreçte Marmaris’in tarımsal potansiyelini de ortaya çıkardıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Çam balı ve yer fıstığı ile başlanan çalışmaları aradan geçen 5 yılda defne, zeytin başta olmak üzere birçok alana yaydık ve Marmaris yer fıstığına coğrafi işaret aldık. Üretmenin, toprağı işlemenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

BAŞKAN OKTAY, “ÜRETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Marmaris Belediyesi'nin tarımsal kalkınmayı sağlamak için yürüttüğü projeler 3'üncü yılını doldurdu. Turgut Mahallesi'nde düzenlenen törende yer fıstığı, zeytin ve defne hasadı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 'Üretmenin büyük gururunu yaşıyoruz' dedi.

MARMARİS'İN YER FISTIĞI COĞRAFİ İŞARET ALDI

Marmaris Belediyesi'nin Turgut köyü ile bütünleşen yer fıstığını tekrar canlandırmak için son üç yıldır yaptığı çalışmalar neticesini verdi.

Marmaris’te yer fıstığında ikinci hasat

Marmaris Belediyesi, ekonomisi büyük oranda turizme bağlı olan Marmaris'te unutulan tarımı yeniden gün yüzüne çıkarmak için iki yıldır çalışmalar yürütüyor. Turgut'taki kendi tarlasına yer fıstığı eken Belediye bu yıl ikinci kez hasat gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı.

Marmaris’e gelen Alman heyet yer fıstığı topladı

Marmaris ile Fürth'ün kardeş şehir anlaşmasının 25. Yılı dolayısıyla Marmaris'e gelen Fürth Belediye Başkanı Thomas Jung ve beraberindekiler yanan alanları ve kırsal mahalleleri gezdi. Alman misafirler Marmaris Belediyesi'nin Turgut Mahallesi'ndeki tarlasında yer fıstığı topladı.

Marmaris’in yer fıstığına yoğun ilgi

Son iki yılda tarımla ilgili önemli projeler hayata geçiren Marmaris Belediyesi, CHP Genel Merkezi tarafından İstanbul'da düzenlenen Tarımsal Kalkınma Zirvesi'ne katıldı. Üç gün önce hasadı gerçekleştirilen taze yer fıstığının ikram edildiği standı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ziyaret etti.

Marmaris Belediyesi tarımsal faaliyetlerine devam ediyor

Marmaris Belediyesi’nin kendi arazilerinde yürüttüğü tarımsal faaliyetler devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yer fıstığı ekilen Turgut Köyü’ndeki tarlada bu ay patates ekimi için hazırlıklar başladı. Bu çerçevede arazi içinde bulunan zeytin ağaçlarına da gençleştirme budaması yapıldı.

Başkan Oktay zeytin hasadına katıldı

Marmaris Belediyesi tarımsal kalkınma ile ilgili adımlar atmaya devam ederken, daha önce kendi tarlasında yer fıstığı üretirken, şimdi de zeytin hasadı gerçekleştirdi. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın da katıldığı hasatta toplanan zeytinlerden çıkarılacak yağ Marmaris’in tanıtımında kullanılacak.