Yeşillik Haberleri

Yeşillik Haberleri

Çökertme Koyu'nda Tekrar Değişik Türde Çiçekler Görüldü

Muğla tarihinin en büyük orman yangınının yaşandığı 2021 yılında, türkülere konu olan dünyaca ünlü Çökertme koyu yavaş yavaş yeşil örtüye kavuşuyor. Bodrum Mazı Mahallesi ile Milas Ören Mahallesi arasında kalan Çökertme koyu havadan Drone ile görüntülenirken, yeşil örtü ve değişik türde çiçekler yanan sahaları süslemeye başladı.

Yangının ardından doğa kendini yenilemeye başladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 29 Temmuz tarihinde başlayan ve 9 gün süren orman yangınları sonucu yanarak siyah örtü ile kaplanan doğa kendini yenilemeye başladı. Yanmış ağaçların içinden çıkan yeşillikler insanlara umut oldu.

AZERİ ŞAİR “FETHİYE YEŞİLLİKLER KRALİÇESİ”

Kardeş ülke Azerbaycan’dan davet üzerine Fethiye’ye gelen şair-yazar Nazile Gültaç; Keçi Kitabevinde Fethiyeli yazarlar, şairler ve edebiyatçılar ile bir araya geldi. Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı’nın (FETAV) organizesiyle Fethiye’ye gelen Azerbaycanlı şair-yazar Nazile Gültaç; Fethiye’ye 3.defa geldiğini söyledi. Fethiye’nin doğal güzelliklerini ve insanlarının misafirperverliğini çok beğendiğini söyleyen Azeri Sanatçı “Fethiye benim için Yeşillikler Kraliçesidir” dedi.