Yükseltti Haberleri

Yükseltti Haberleri

Yılmaz, 'Önemli olan 3 puandı'

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, ligin 17.Haftasında Arnavutköy Belediyespor’u ağırladı. Mücadeleyi lacivert beyazlılar 2-0 kazanarak puanını 22’ye yükseltti. Fethiyespor Kaptanı Murat Yılmaz, maç sonu açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası faizi 500 baz puan artırdı

 Merkez Bankası, faizi 500 baz puan artırarak yüzde 25 seviyesinden yüzde 30 seviyesine yükseltti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 25’ten yüzde 30 düzeyine yükseltilmesine karar verdi.

İklime ve hastalıklara dirençli hale geliyor

Arıcılığın Başkenti Muğla’da Muğla Valiliği himayesinde başlatılan Muğla Apiterapik Arıcılık Ürünleri Ar-Ge İnovasyon ve İşleme Merkezi projesi kapsamında verilen nitelikli Arı ürünlerinin üretilmesi ve lider arıcılık eğitimlerinde başarılı olanlara sertifikaları Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından verildi.

Yağışlar barajları dolduruyor

Aydın'da Mart ayının yağışlı geçmesiyle yükselmeye başlayan barajlardaki su seviyeleri çiftçilerin yüzünü güldürdü. Yeni yıl ile beraber etkili olan sağanak yağışlar, il genelindeki barajların doluluk oranlarını da yükseltti.

FETHİYESPOR PUANINI 36’YA YÜKSELTTİ

Fethiyespor seyircisi önünde Serik Belediyespor karşılaşmasından 2 golle 3 puan alarak ligde puanını 36’ya yükseltmeyi başardı.

ÇAM BALI İHRACATI YÜZDE 76 ARTTI

Türkiye çam balı üretiminin yüzde 86'sını karşılayan Muğla ve dünya çam balının yüzde 92'sini üreten Türkiye çam balı ihracatını yüzde 76 artışla 15 milyon dolardan 26,2 milyon dolara yükseltti.

Bodrum’da yanan alanlara hafriyat dökülmesine ses yükselttiler

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaz aylarında orman yangınlarının çıktığı mahallelerde doğaya gelişigüzel hafriyat ve moloz dökülmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Yatağan Girme Barajı inşaatı yükseliyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, DSİ'nin Muğla'daki yatırımlarının her yıl artarak devam ettiğini bildirdi. Burada modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya aldıklarını aktaran Yıldız, modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesinin, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa imkan sağladığını; bu durumun bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ettiğine, bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlediğine dikkati çekti.

İş adamı Fatih Çelik: “Ege’ye göç devam ediyor”

Yaz sezonunun bitmesine rağmen Ege kıyılarına göçün artması, emlak fiyatlarını da yükseltti. İş adamı Fatih Çelik, Muğla'nın kıyı kesimlerine göç eden insanların çok fazla olduğunu bunun sebebinin ise pandemi şartları ve büyükşehirlerdeki yaşamın yorucu olmasından kaynaklandığını açıkladı.

Tümen, “Yasakların kalkması turizmde hareketlilik yaşatacak”

Kademeli normalleşmeyle beraber kısıtlamaların hafifletilmesiyle Fethiye’de hareketlilik başladı. Fethiyeli turizmciler, Ülkelerin, Türkiye'ye uçuşlarını açmasıyla turizmden beklentileri yükseltti. Fethiye’ye farklı ülkelerden gelen misafirlerin turizme can katacağını belirten Yalçın otel işletmecisi Erkan Tümen, “Mevcut pazarların değiştiği görüyorum ve olumlu olacağına da inanıyorum” dedi.

Ataçocuğu “Play Off’lara Kadar Hazır Hale Geleceğiz”

3.Lig 2.Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, tam 4 hafta sonra evinde yüzü güldü. Lacivert beyazlılar, deplasmanda Kahta galibiyetinden bu yana ilk kez kazanabilirken puanını 54’e yükseltti. Teknik Direktör Enver Ataçocuğu “Eğer bu kazanma alışkanlığını devam ettirip ligi galibiyetle bitirip bu alışkanlıkla play oflara başlarsak o zaman şampiyonluk için daha iddialı konumda olacağız. Play oflara kadar hazır hale geleceğiz” dedi.

Şekere yüzde 10 zam yapıldı

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş., bir kilogram kristal şekerin fiyatını KDV hariç 3,57 liradan 3,93 liraya yükseltti.

Sağlık Çalışanları Fethiye’de de Seslerini Yükseltti

Sağlık emek-meslek örgütleri COVID-19 salgını nedeni ile Fethiye’de de basın açıklaması gerçekleştirdi. Fethiye Devlet Hastanesi’nde bir araya gelen doktorlar ve sağlık çalışanları, “Öfkeliyiz; Çünkü Tükendik! Çünkü, Ölüyoruz!” ifadelerini kullandılar. Beyin Cerrahi Dr. Murat Aytan, yaptığı basın açıklamasında, “Biz sağlık çalışanları olarak bu Kovid-19’la mücadelenin en ön saflarında yer aldık. Hiçbir zaman hakkımız savunulmadı” dedi.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 475 baz puan artırarak yüzde 10,25'ten yüzde 15'e yükseltti.