Zehirlenme Haberleri

Zehirlenme Haberleri

Zehirlenme Sonucu Ölümde Sahte Rakı Şüphesi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 31 Ocak’ta zehirlenme sonrası ölen bir kişinin ölümünün şüpheli bulunması üzerine yapılan soruşturmada, sahte rakıdan öldüğü değerlendiriliyor. Olayla ilgili bir kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Muğla'da mantar bereketi yaşanırken, uzmanlar zehirlenmelere karşı uyardı

Yağışların artmasıyla doğada fazlaca görülen mantar türlerinin zehirlenme ihtimalini artırdığını ifade eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Allı, rastgele toplanıp tüketilen mantarların insan sağlığı açısından önemli olduğu açıkladı.

Milas’ta Çöpte Kedi Ölüleri Bulundu

Muğla'nın Milas ilçesinde bir alışveriş merkezi yakınındaki çöp konteynerinde iddiaya göre zehirlenerek telef olmuş altı tane kedi bulundu.

Bu bacalar Muğla'da iki asırdır karbonmonoksit zehirlenmesini önlüyor

Muğla'da iki asırdır uygulanan ve yapı sektöründe 'Muğla Bacası' olarak adlandırılan, 28 adet alaturka kiremitten yapılan bacalar poyraza meydan okuyor.

17 Migros çalışanı yemekten zehirlendi

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı üç mahalledeki Migros marketlerin 17 çalışanı, gıda zehirlenmesi şikayetiyle hastaneye başvurdu.

Gıda zehirlenmesi sonrası işletmede denetim

Muğla’nın Bodrum ilçesinde faaliyet gösteren bir işletmede gece saatlerinde yaşanan gıda zehirlenmesi sonrası 17 vatandaşın etkilenmesi sonrası İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından işletmede ve merkezi Milas’ta gece denetimi gerçekleştirildi.

Abla ve kardeşi Bodrum’u yasa boğdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde zehirlenme sonucu yaşamını yitiren 6 aylık Uraz Sandık ve ablası 6 yaşındaki Karya Sandık son yolculuğuna uğurlandı.

6 aylık Uraz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde zehirlendikleri sanılan Sandık ailesinden Uraz Bebek, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, 6 yaşındaki ablası yaşam mücadelesi veriyor.

KÖPEKLERİN ZEHİRLENMESİ İLE İLGİLİ DAVADA MAHKEMEDEN DURDURMA KARARI

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 3 köpeğin zehirlenmesi ile ilgili yürütülen soruşturmada hakkında dava açılan şahıs, hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, İlçe Tarım Müdürlüğü’nün şikayetçi olması konusundaki eksiliğin tamamlanması için davayı durdurma kararı verdi.

KÖPEK ZEHİRLENMESİYLE İLGİLİ 1 GÖZALTI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 3 köpeğin zehirlenmesi ile ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheli, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

MUĞLA BACALARI ŞEKLİ SAYESİNDE TÜTMEYİ ENGELLİYOR

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yüzyıllardır kullanılan baca sistemi, yağmuru ve rüzgarı kesecek biçimde yapılan dikdörtgen şekli sayesinde tütmeyi engellerken, karbonmonoksit gazından zehirlenmelerin de önüne geçiyor.

BAŞKAN DEMİR: “KARAKOL BASAN AKP'LİLER, BU SEFER DE İLÇE MİLLİ EĞİTİM'İ BASTI!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Kayseri’nin Tomarza ilçesinde AKP İlçe Gençlik Kolları Başkanı’nın karakolu basmasını eleştirerek; Parti Devleti anlayışının, ülkenin her noktasına sirayet etmiş durumda olduğunu söyleyerek, bir yazılı basın açıklaması düzenledi. Benzer bir skandal olayın da Fethiye ilçesinde yaşandığına dikkat çeken Başkan Demir, “AKP Fethiye İlçe Teşkilatından 2 yönetim kurulu üyesi, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü bastı. AKP teşkilatları, devletin bürokratlarını ‘emir eri’ gibi görüyorlar. Bu eşkıyalıktır, vandallıktır. Bu bir güç zehirlenmesidir. AKP’li siyasi magandalar siz kimsiniz? Devletin kurumunu basıyorsunuz? Savcıları göreve çağırıyoruz.”dedi.

Marmaris’teki yangında dumandan zehirlenen kaplumbağa kurtarıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınında karbonmonoksit zehirlenmesi yaşayan kaplumbağa, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Vetbüs ve Vetbulans veterinerlerinin müdahalesi ile kurtarıldı.

Muhtarlara ilkyardım eğitimi

2018 yılının Kasım ayında başlayan ilk yardım eğitimlerine katılan muhtarlara iki gün boyunca 16 saat eğitim verildi. Muhtarlara böcek sokması, zehirlenme, boğulma, kazalara müdahale, temel yaşam desteği, koma, şok pozisyonu, kırık çıkık, sıcak çarpması gibi konularda gerekli temel eğitimler verildi. Eğitimlerde başarılı olan muhtarlara ilk yardım sertifikası verildi.

BİR KÖPEK DAHA ZEHİRLENEREK KATLEDİLDİ!

Muğla'nın Fethiye ilçesi Yanıklar Mahallesinde Arda Çetin, dün akşam saatlerinde evinin bahçesinde beslediği Asuman isimli köpeğinin bahçesine atılan zehirli yiyecek ile zehirlendiğini iddia etti. Vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi

İl Milli Eğitim Müdürü Çay, zehirlenen öğrencileri ziyaret etti

Muğla'nın Yatağan ilçesinde 34 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılırken, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay öğrencileri ziyaret etti.

Muğla’da 6 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Muğla'nın Yatağan ilçesinde gıda zehirlenmesi şüphesiyle 6 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Hayvanların zehirli buğday yüzünden telef olduğu iddia edildi

Fethiye’nin Esenköy Mahallesinde köpek, kedi ve tavukların tarlaya atılan zehirli buğday yüzünden telef olduğu iddia edildi. Mahalle sakinleri olaya tepki göstererek, CİMER’e ve gerekli yerlere şikayette bulunduklarını dile getirdiler. 

Yaşlı adam yangında dumandan zehirlendi

Muğla'nın Menteşe İlçesi Yenibağyaka Mahallesi Beygirler mevkiinde meydana gelen eski ahşap binada çıkan yangında 93 yaşındaki Ali Rıza Ayhan dumandan zehirlenmesi sonucu yaşamını yitirdi.

ÇALIŞ PLAJININ MASKOTU’DA ZEHİRLENDİ…

Fethiye Çalış’ ta kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından köpek ve kedi zehirlenmeleri devam ediyor. Çalış plajının maskotu haline gelen Lucky’de geçtiğimiz hafta sonu zehirlenerek hayatını kaybetti. Geçtiğimiz sezon sonu Çalış’ta kedi ve köpek zehirlenme olayları hakkında açıklamada bulunan Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği başkanı Mete Ay ile birlikte objektife poz veren Çalış Plajının maskotu haline gelen Lucky ‘de zehirlenerek hayatını kaybetti. Çalış’ta emlakçılık yapan Sevim Bolcu; köpeği Lucky’in zehirlenmesi ile ilgili üzüntüsünü gazetemiz muhabiri ile paylaştı. Bu işin peşini bırakmayacağını söyleyen Sevim Bolcu “Yetkililerden köpeğimi zehirleyen kişi yada kişilerin bir an önce bulunmasını istiyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım. Hayvan katiline veya katillerine dava açacağım” dedi.

Hayvanları Zehirliyenler Bulunacak

Edinilen bilgiye göre; Fethiye’de kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yaklaşık 30 kedi ve 3 köpeğin zehirlenmesi, çevrede yaşayan yerli ve yabancı vatandaşların tepkisine neden oldu.