Ziraat Haberleri

Ziraat Haberleri

Karayiğit, ‘Hal Yasası’nın Bir An Önce Çıkması Lazım!’

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, girdi fiyatlarının devamlı yükselmeye devam ettiğini belirterek bir an önce hal yasasının çıkması gerektiğini söyledi. Karayiğit, Karaçulha Hali ile Fethiye’de kurulan pazarlardaki fiyat farkı ile ilgili de çeşitli açıklamalarda bulundu.

Hangi banka ne kadar faiz veriyor?

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yükselişe geçen mevduat faizleri yatırımcısını sevindirmeye devam ediyor. Faizlerde yüzde 56 bandı da aşıldı ve yüzde 60'a dayandı. Peki, hangi banka ne kadar faiz veriyor? İşte 3 aylık vadede 1 milyon TL'nin getirisi...

Saatcı: Çiftçilerimize Ücretsiz Ziraat Mühendisi Ve Veteriner Desteği Vereceğiz

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 31 Mart seçimlerinden zaferle çıkmaları halinde çiftçilere Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekim desteği vereceklerini açıkladı.

Fethiye İlçe Tarım’dan Mühendis Adaylarına Zeytin Dersi

Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü, Fethiye’de eğitim gören Ziraat Fakültesi öğrencilerine ve gönüllü olarak eğitim almak isteyen Fethiyeli vatandaşlara zeytin ağacı budama eğitimi verdi.

Suyun Korunmasına Yönelik Eğitim Verildi

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeli Ziraat Mühendisi Ümmü Sezer tarafından İnlice Ahmet Nazif Zorlu İlkokulu öğrencilerine tatlı su kaynakların verimli kullanılması, tasarruflu su kullanımı, suyun kullanım alanları ve suyun korunmasına yönelik eğitim verildi.

Başkan Adayı Saatcı, Ziraat Odasını Ziyaret Etti

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı ve beraberindeki heyet, Fethiye Ziraat Odası’nı ziyaret etti.

Başkan Adayı Kökten’den Bir Dizi Ziyaret

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten beraberindeki heyetle birlikte S.S. Çalış Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Fethiye Ziraat Odası ile Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası’nı ziyaret etti.

Aday Adayı Demirel “Ortak Akıl Ve İstişare İle Sorunları Çözeceğiz”

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Palet Demirel seçim çalışmaları kapsamında Fethiye Ziraat Odası ile Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası’na ziyarette bulundu.

Bodrum FK, Menemen FK'yı kupada eledi

Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu'nda Bodrum FK, sahasında Menemen FK’yı 2-1 yenerek 5. tura yükseldi.

Bodrum FK’nın rakibi Menemen FK

Bodrum FK, Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu'nda yarın Menemen FK ile karşı karşıya gelecek.

405 hektar ormanlık alan yandı

Türkiye’de yangına en hassas iller arasında yer alan ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Muğla ve Aydın illerinde 2023 yılı 1 Ocak-20 Kasım tarihleri arasında toplam 502 adet orman ve ziraat alanı yangınında, 819 hektar alan yandı.

Özkan, ‘Hep zarar ediyoruz”

Emekli ve çalışan çiftçiler, hem çalışan gözüktükleri için hem de Ziraat Odasına kayıtlı oldukları için emeklilere verilecek olan 5000 lira ikramiyeden yararlanamıyorlar. Fethiye Cuma Pazarı esnafı Ahmet Özkan, çiftçinin sürekli zarar ettiğini ve ikramiye ile ilgili düşüncelerini mikrofonlarımıza aktardı.

Karayiğit, ‘Çiftçilerimize neden ikramiye verilmiyor?’

Emekli çiftçiler, çalışan göründükleri için emekliye verilen 5 bin TL ikramiyeyi alamadıklarını defalarca dile getiriyor. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, onların sesi olmak için mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

Karayiğit, ‘Bu yağmurlar geç kalınmış yağmurlar’

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Fethiye’de iki gündür etkisini sürdüren sağanak yağışların toprağa olan verimi hakkında mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

Teknik Direktör Gülleri’den Maç Sonu Açıklamaları

Fethiyespor Teknik Direktörü Taner Gülleri, Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur müsabakasındaki aldıkları 0-1’lik mağlubiyetin ardından maçla ilgili düşüncelerini mikrofonlarımıza aktardı.

Fethiyespor, Tokat Belediye Plevnespor’u konuk etti

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur mücadelesinde Fethiyespor, Tokat Belediye Plevnespor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk 11'leri açıklandı.

Seydikemer orman yangını söndürüldü

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde başlayan ziraat ve makilik yangını ekiplerin karadan ve havadan müdahalesi ile söndürüldü.

Yangına 4 helikopter ve 6 uçak müdahale ediyor

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde ziraat ve makilik alanda başlayan yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Gülleri, “Hedefimiz tur atlamak”

Fethiyespor Teknik Direktörü Taner Gülleri, haftasonu İskenderunspor karşısında alınan 3 puanı değerlendirerek Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçıyla ilgili açıklamada bulundu.

Karayiğit, “Fiyatlar Çiftçilerimizin İstediği Şekilde Oldu”

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, kış sezonundaki sebze fiyatları hakkında bilgilerini mikrofonlarımıza aktardı.

Ziraat Odası hizmeti çiftçinin ayağına taşıdı

Çiftçilerin kayıt altına alınması ve desteklemelerden yararlanabilmeleri amacıyla her yıl gerçekleştirilen Çiftçi Kayıt Sitemi Çiftçi (ÇKS) kayıtları devam ediyor.

Fethiyespor’un Türkiye Kupası Rakibi Belli Oldu

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor’un Ziraat Türkiye Kupası’ndaki rakibi belli oldu.

Menteşe Ziraat Odası Başkanı Baştuğ ‘Kadın Çiftçiler’ gününü kutladı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim kurulu üyesi ve Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler günü nedeniyle yayımladığı mesajında, ülke kalkınmasında üretimin her alanında kadın çiftçilerin büyük emeğinin bulunduğunu açıkladı.

Baştuğ TZOB yönetim kurulu toplantısına katıldı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, Genel merkezde Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyelerin katıldığı toplantıya katıldı.

Aday Adayı Çaylı, Başkan Karayiğit’i Ziyaret Etti

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Çaylı, sivil toplum kuruşlarını ziyaret ederek sorunları ve talepleri dinliyor. Beraberinde eşi Şerife Çaylı ile birlikte Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’i ziyaret eden Aday Adayı Çaylı, seçim çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğünün altını çizdi. 

Fethiye ve Seydikemer zeytini için üretim modeli oluşturulacak

Fethiye ve Seydikemer'de zeytin üretiminde değişen iklim ve ekonomik koşullara uygun üretim modeli oluşturarak verimliliğin arttırılması amacıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Seydikemer Ziraat Odası öncülüğünde araştırma projesi başlatıldı.

Karayiğit, “ÇKS Başvurularınızı Son Güne Bırakmayın!”

2024 Üretim Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları 1 Eylül’de başladı. 2 Ocak’ta sona erecek başvuruları son güne bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, tüm çiftçileri Fethiye Ziraat Odası’na beklediğini FRT TV mikrofonları aracılığıyla belirtti.

Başkan Karayiğit’ten Kaymakam Ertaş'a ziyaret

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Karayiğit ile Çetin Ailesinin Mutlu Günü

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’in oğlu Erdoğan Karayiğit ile Milenay Çetin çifti, Fethiye Bahar Beach’te unutulmaz bir düğünle dünya evine girdiler.

Muğlalı çiftçilerin sorunları Milletvekili Otgöz’e verildi

Muğla İli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan kararlar dosya halinde TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz’e verildi.