FETHİYE BELEDİYESİ İLE RUS DOKTORLAR ELELE

Türkiye'nin güney ve güneydoğusunda meydana gelen ve milyonlarca vatandaşımızı  etkileyen büyük deprem felaketi nedeniyle bölgeye şu ana kadar 34 yardım tırı gönderen, İskenderun'da her gün binlerce kişiye sıcak yemek çıkartan Fethiye Belediyesi, bu defa da Fethiye'de yaşayan Rus sağlıkçılar ile işbirliği yapıyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Aralarında 6 doktor ve cerrah, hemşireler, çocuk psikologları ve sağlık teknisyenlerinin bulunduğu Rus sağlık ekibi Fethiye Belediyesi’nin destekleriyle önümüzdeki günlerde Hatay’ın Arsuz bölgesine hareket edecekler.
Projeyle ilgili olarak Fethiye Belediyesi’ni ziyaret eden Rus uzmanları kabulünde konuşan belediye başkanı Alim Karaca; “acıların dini, dili, milliyeti olamayacağını hep söyledik. Bu büyük felaketin yaşandığı günden beri hem tüm ülkemizin, hem de Fethiye’mizin tek yumruk olduğunu görüyoruz. Depremzedelere yönelik yardım kampanyalarına destek veren, Fethiyeli yurttaşlarımın yanında Fethiye’de yaşayan çeşitli ülkelerin vatandaşlarına da minnettarız. Şimdi ise Rus sağlık uzmanlarının tamamen gönüllü bir şekilde deprem bölgesine giderek oradaki insanlarımıza yardım etmek istemelerinden ötürü çok memnun olduk. Tabii ki keşke bu acılar hiç yaşanmasaydı… Fakat gelinen bu noktada herkesin bir şekilde destek vermeye çalışmasını gerçekten takdirle karşılıyorum. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personelimiz başta olmak üzere, günlerdir gece gündüz demeden yardım kampanyası için çalışan tüm personelimin, tüm yerli yabancı yardımseverlerin gözlerinden öpüyorum. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. 
Rus komşularımızın söz konusu projelerine Fethiye Belediyesi olarak biz de katkıda bulunacağız. Ulaşım, çeşitli malzeme tedariki gibi konularda kendilerinin yanındayız.” ifadelerini kullandı.
Rus sağlık ekibi adına konuşan cerrah Nikolai Abakumov ve Anna Bobykina ise; “kendilerinin savaştan kaçarak uzunca bir süredir Fethiye’de misafir olduklarını, bu süre zarfında Fethiyelilerin kendilerine gösterdiği misafirperverlikten ve yardımseverlikten çok etkilendiklerini, şimdi Türkiye’nin zor zamanında Rus doktorlar olarak deprem bölgesine giderek sağlık desteğine ihtiyaç duyan insanlara yardımcı olmak istediklerini” belirttiler. Rus heyetiyle bölgeye yardımcı olmak isteyen yardımseverler 0535.4144254 numaradan Yulay Mambetov ile Türkçe ya da Rusça olarak temas kurabiliyorlar.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN